Boek voor 30 april en annuleer kosteloos tot wel 6 weken voor vertrekLees meer

Toronto

Toronto, the Big Apple

Toronto is een grote, maar sfeervolle stad waar u zich gemakkelijk dagen kunt vermaken. Het is vaak het beginpunt van een rondreis Oost-Canada en wordt bezocht in combinatie met de Niagara Falls die op 1,5 uur rijden van de stad liggen.

 

Ondanks de grote van de stad hoeft u niet bang te zijn te verdwalen. De stad kent vele wijken, waar de Distelliry District, Kensington Market en Chinatown de bekendste zijn. Heerlijk om door één van de straten te wandelen of misschien wel een theatervoorstelling bijwonen in het Theater District.

Genoeg mogelijkheden om u dagen te vermaken in deze stad.

 

Geschiedenis van Toronto

Aan het einde van de 18e eeuw werd Toronto gekozen als nieuwe hoofdstad van de toenmalige Boven-Canada. De stad heette toen echter nog geen Toronto, maar stond bekend als York. De stad was in deze tijd nog erg klein, er woonden nog geen 2000 mensen in de stad. Dit veranderde pas in de 19e eeuw toen veel immigranten naar Canada en Toronto verhuisden. Toronto groeide behoorlijk snel en op 6 maart 1834 kreeg de stad haar oorspronkelijke naam, Toronto, terug.

Aan het einde van de 19e eeuw werd er geroepen dat Toronto zou uitgroeien tot een van de grootste economische centra van de Candese Confederatie. Pas in 1980, ver na de Tweede Wereldoorlog toen veel immigranten uit Europa naar Canada kwamen, werd Toronto de grootste stad van het land. Grote bedrijven en internationale banken vonden hier hun thuis.

 

Kaart van Toronto

Deze sfeervolle stad kent vele wijken. U kunt de stad prima te voet bekijken, maar uiteraard kunt u ook een fiets huren. Slenter door wijken als Kensington Market, Chinatown en Downton Toronto of shop bij Eaton Centre. Als u even wilt ontspannen aan de drukte, neem dan de boot naar Toronto Island. In een klein half uur staat u in een compleet andere wereld. Neem een boek mee en relax op het strand, huur een kano of wandel naar de vuurtoren. Er zijn genoeg mogelijkheden.

Klimaat in Toronto

Toronto heeft een gematigd continentaal klimaat. Dankzij de zuidelijke ligging en doordat de stad omgeven is door water, is het hier veel warmer dan in andere plaatsen in Canada. Het klimaat kunt u het beste vergelijken met dat in Oost-Europa. Strenge winters waar het tussen de -5 en -15 graden kan worden en warme zomers met uitschieters tot 30 graden. De beste reisperiode voor Toronto is van mei t/m september.

Top 5 bezienswaardigheden in Toronto

Toronto is een grote stad met veel gezellige wijken. We kunnen uren praten over de stad, maar hebben onze top 5 van bezienswaardigheden op een rij gezet.

1. CN Tower

Op nummer 1 staat de CN Tower van Toronto. Op alle foto’s die je van de skyline van Toronto ziet, domineert één gebouw: de CN Tower. De toren heeft een hoogte van 350 meter en met de lift wordt u in een kleine minuut naar de bovenste verdieping gebracht. U kijkt uit over de stad en Lake Ontario en kunt zelfs een stukje over de glazen vloer lopen. Een aanrader om zo vroeg mogelijk de toren te bezoeken om de grootste drukte te ontlopen of juist tijdens zonsondergang. Als de zon langzaam onder gaat, gaat de verlichting in de stad aan; duizenden lampjes verlichten dan the Big Apple.

 

2. Flatiron Building

Net als in New York City heeft Canada ook een gebouw in de vorm van een strijkijzer. Hij wordt aangeduid als de Flatiron Buiding, maar eigenlijk Gooderham Building. Het is gelegen in het financiële district van de stad en wordt tegenwoordig gebruikt als kantoorpand. Niet alleen de voorkant, maar ook de achterkant is een kijkje waard. Een beroemde Canadese kunstenaar heeft hier een prachtige muurschildering gemaakt.

 

3. St. Lawrence Market

Een paar straten verwijderd van de Flatiron Building vindt u de leukste markthal van de stad: St. Lawrence market. Vele kraampjes met groenten en fruit staan hier uitgestald. Al dwalend door de paden komen de lekkerste geuren naar boven. Versgebakken brood, maar ook kruiden zullen uw smaakpapillen prikken. Ben je hier rond lunchtijd? Koop wat lekkers voor onderweg of ga bij een stalletje zitten en bestel een traditioneel gerecht.

 

4. City Hall

Pas sinds 50 jaar staat dit bijzondere gebouw, gelegen in Downtown Toronto. Een gebouw met twee torens met in het midden een witte raadszaal. Het stadshuis is niet alleen van buiten, maar ook van binnen prachtig. Marmeren vloeren, muurschilderingen en hoge boekenkasten. Buiten staat het Toronto sign waar iedereen mee op de foto wil.

 

5. Dundas Square

Een andere levendige wijk is Dundas Square. We hebben wel eens horen zeggen dat het plein wat weg heeft van Times Square in New York. Heel gek vinden wij dat niet, want ook hier is het plein omringd met grote winkels, shoppingsmalls en leuke restaurants. Als u een dagje wilt shoppen, kunt u zich hier prima uitleven.

 

Top 5: leuk om te doen in Ottawa

Ottawa is vergeleken met de steden Toronto en Montréal een erg kleine stad. Toch zijn er een aantal bezienswaardigheden die u niet mag overslaan als u in Ottawa verblijft.

1. Bezoek het Parlementsgebouw

Parliament Hill is onmisbaar als u in Ottawa verblijft. De klokkentoren die boven het gebouw uitsteekt, is van veraf al te herkennen. U kunt om het gebouw heenlopen en de diverse standbeelden in de tuin bewonderen of kiezen voor een rondleiding door het gebouw. Dit laatste is erg leuk, omdat u zelfs een debat kunt bijwonen. Ga met de lift omhoog en geniet vanuit de klokkentoren van een prachtig uitzicht op de stad en de naastgelegen Ottawa River.

 

Bent u van plan in de ochtend het parlementsgebouw te bezoeken? Zorg dat u er rond 09:45 uur bent voor de wisseling van de wacht. Deze vindt dagelijks plaats van eind juni t/m eind augustus.

 

2. Major’s Hill Park

Ottawa ontdekt u het beste te voet. Achter het parlementsgebouw vindt u Major’s Hill Park. Een mooie aangelegde tuin met een Hollands tintje. In het voorjaar worden hier duizenden tulpen geplant. Wandel door het park, lees een goed boek op een bankje of neem een lekkere lunch mee en zoek een leuk plekje uit in het gras. Het is de ideale plek om een paar uurtjes helemaal niks te doen.

 

3. ByWard Market

ByWard Market is de bruisende wijk van Ottawa. U vindt hier dagelijks een boerenmarkt met diverse kraampjes waar u vast een leuk souvenir voor thuis scoort. Daarnaast is de ‘markt’ omringd met vele restaurants, cafés en winkels. Leuk om hier een ochtendje doorheen te struinen.

 

4. Wandel naar Rideau Falls

Vanuit het centrum van Ottawa loopt u in een half uurtje naar de watervallen van de stad. Wij adviseren een kleine omweg te maken en te beginnen aan Rideau Canal. Via het voetpad vervolgt u uw weg langs het kanaal naar de falls. Onderweg geniet u van prachtig uitzicht op het water dat omringd is met hoge bomen. Onderweg komt u vast een paar mooie fotostops tegen.

 

5. Hapje eten in dé eetstraat van Ottawa

In downtown Ottawa zijn genoeg leuke restaurants te vinden, maar als u iets meer het centrum uitloopt, richting Elgin Street, komt u in een lange straat uit waar alleen maar eettentjes te vinden zijn. Zoek binnen of buiten een leuk plekje uit, bestel een lekkere cocktail bij het eten en u zult gegarandeerd een leuke avond hebben. Houdt u er wel rekening mee dat het een toeristische plek is waardoor u soms even op uw tafeltje moet wachten.

 

Food wandeltocht

Food wandeltocht

Fietstocht

Fietstocht

Dagtocht Niagra Falls

Dagtocht Niagra Falls

Leuk om te doen in Toronto

1. Woon een honkbal- of ijshockeywedstrijd bij

Naast de CN Tower staat Rogers Center. Dé plek waar de honkbalclus Toronto Blue Jays diverse weekenden in het jaar een balletje slaan. Als u weet op welke dagen u in Toronto verblijft, kijk dan zeker of een kaartje voor een wedstrijd kunt kopen. Bestel in het stadion net als de Canadezen bier en een hotdog en meng u in deze sportcultuur.

 

Liever de traditionele sport van Canada bekijken; een ijshockeywedstrijd? Er worden er vele georganiseerd, maar slechts enkele in mei, het begin van het toerismeseizoen. Houdt u zelf dus de website van de Toronto Maple Leafs (de ijshockeyclub van Toronto) in de gaten of u een wedstrijd kunt bijwonen. Zo niet, dan kunt u altijd een bezoek brengen aan het museum dat in het teken staat van ijshockey, de Hockey Hall of Fame.

 

2. Slenter door de wijk Kensington Market

Er zijn genoeg wijken in Toronto waar u doorheen kunt slenteren, maar als u houdt van een beetje artistiek en kleurrijk is Kensington Market iets voor u. Vintage winkeltjes, gekleurde huizen en vele restaurants en cafés domineren deze wijk. Als u een avondje sfeer wilt proeven, is dit iets voor u! Of neem tijdens de lunch deel aan onze food-wandeltocht en ga samen met een gids op pad. Zij leert u meer over de wijk en neemt u mee naar de lekkerste restaurants. Uiteraard zit het proeven van een aantal delicatessen inbegrepen in de prijs.

 

3. Een dagexcursie naar de Niagara Falls

Op 1,5 uur rijden van Toronto ligt een natuurwonder: de Niagara Falls. Als u een rondreis door Oost-Canada maakt, mag een bezoek aan deze waterval niet ontbreken. Wandel langs en achter de watervallen, stap in de Hornblower-boot en laat u natregenen door het water dat keihard naar beneden valt en geniet van een panoramisch uitzicht vanaf Rainbow Bridge. En als u uw verblijf helemaal af wilt maken, kunnen wij een helikoptervlucht aanraden! Het duurt slechts 9 minuten, maar alleen op deze manier ziet u pas hoe indrukwekkend en groot de drie watervallen zijn.

Wilt u nog meer tips? Van Verre medewerkster Manon scheef een blog over haar dagen in Toronto en bracht zelf een bezoek aan de Niagara Falls. Lees haar reisverhaal.

Hotels in Toronto

We bieden diverse hotels aan in Toronto. Voor ons hele aanbod in Toronto verwijzen wij u graag naar ons hotelaanbod Oost Canada.

Bond Place Hotel

Bond Place Hotel

Chelsea Hotel

Chelsea Hotel

Fairmont Royal York

Fairmont Royal York

Tijdens deze reizen reist u naar Toronto
Een natuurwonder zijn de Niagara Falls in Canada
Voorbeeldreis Canada

Rondreis Canada: Hoogtepunten Oost-Canada

Toronto, Big Apple > Niagara Falls > Algonquin Provincial Park, kanoën, ongerepte natuur > Ottawa, de hoofdstad > Montebello, Whitefish Lake > Saint Alexis des Monts, op zoek naar beren > Québec City, stadstour > Montréal, Notre Dame.

Canada-Lake-Louise-Meer
Voorbeeldreis Canada

Rondreis Canada: Van oost naar west

Niagara Falls > Toronto, Big Apple > Ottawa, de hoofdstad > Montréal > Québec City > Calgary > Banff, Lake Louise > Jasper, Rockies > Kamloops > Whistler > Vancouver, Grouse Mountain > Vancouver Island, wildlife spotten

De skyline van Toronto, Canada
Voorbeeldreis Canada

Bouwsteen Canada: The Big Apple van Canada: Toronto

Oost-Canada

 

U verblijft in Toronto, the Big Apple van Canada. Op de fiets ontdekt u de highlights van de stad en u maakt een uitstap naar een natuurwonder: de Niagara Falls.