Québec City

Pittoresk Québec City

Québec City is eigenlijk een grote stad, maar doordat het oude, historische gedeelte dé bezienswaardigheid is, is het erg pittoresk. Het is de hoofdstad van de provincie Quebec en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Verdwaal tussen de straten en ontdek dat Québec City een stad is met karakter. Struin neer bij een lokaal restaurant en geniet van de traditionele keuken. Een aanrader om toe te voegen in uw individuele rondreis Canada.

 

Geschiedenis van Québec City

De stad werd in 1608 gesticht door de Fransman Samuel de Champlain. Sinds dien begon de onrust in de stad. Zo zijn de Engelsen in de 18e binnengetreden en bombardeerden zij de stad. Bij het Verdrag van Parijs in 1763 werd de stad een officiële Britse kolonie.

 

Twaalf jaar later tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog werd de stad aangevallen door Amerikaanse revolutionairen. Maar hun poging strandde en in 1791 werd de kolonie Quebec verdeeld in tweeën, Hoog-Canada en Laag-Canada. De verdedigingswerken van de stad mondde uit in de bouw van de Citadel die in 1832 af was.

 

In de 19e en 20ste eeuw werd de stad meerdere keren getroffen en kwamen er ook meer Fransen boeren naar Québec City. Het kwam weer in handen van de Fransen. In 1985 werd de stad zelfs toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad is uitgeroepen tot best bewaarde koloniale stad ter wereld.

 

Kaart van Québec City

De bezienswaardigheden van Québec City zijn bijna allen te vinden in het oude stadscentrum. Alleen het parlementsgebouw is net achter de toegangspoort te vinden. Eigenlijk is de stad een bezienswaardigheid op zich. Het is een pittoreske stad met kleine en smalle straten. Slenter zelf door het oude gedeelte dat tot UNESCO-werelderfgoed hoort.

Klimaat in Québec City

Québec City heeft een vochtig continentaal klimaat. Dat betekent dat er warme zomers zijn met gemiddelde temperaturen van rond de 25 graden en strenge winters met veel sneeuwval. Hierdoor kan het in de herfst overdag nog zeer aangenaam zijn, maar vriest het ‘s nachts. Gemiddeld ligt de temperatuur rond de 18 graden. Voor een uitgebreid overzicht van het weer in Canada verwijzen wij u graag naar ons klimaatoverzicht.

Top 3 bezienswaardigheden in Québec City

1. Château Frontenac

Er is één gebouw in Quebéc dat er uitspringt: Château Frontenac. Geen kasteel, maar een luxe hotel. Het heeft een prachtig, koloniaal karakter en staat aan de top van de heuvel. Vanaf vele plekken in de stad kunt u het kasteel bewonderen. Als u hier geen overnachting geboekt hebt, is het toch leuk om een drankje te doen in de bar. Vanaf de hogergelegen verdiepingen heeft u een prachtig uitzicht op de rivier en het moderne Québec.

 

2. Le Citadelle

Breng een bezoek aan La Citadelle, het oudste militaire gebouw van Canada. U leert niet alleen meer van de geschiedenis, maar kunt vanaf de stadmuur ook genieten van een prachtig uitzicht over de stad en rivier. In de zomermaanden vindt er elke ochtend om 10:00 uur de wisseling van de wacht van het 22e regiment plaats. Ontdek de basis zelf of maak een begeleide rondleiding.

 

    

 

3. Vieux-Quebec

Vieux-Quebec staat bekend als het historische hart van de stad. Het is gelegen tussen de stadsmuren in en de ‘stad’ is een bezienswaardigheid op zich. Wandel door de smalle starten en rust uit op Place Royal. Hier komen veel straatartiesten en kunstenaars om hun werk tentoon te stellen.

 

Stadstour

Food wandeltocht

Leuk om te doen in Québec City

1. Wandel door de kleinste straat van Québec

De naam verklapt het al; “Rue du Petit-Champlain” is de smalste straat van Québec City. Voor Van Verre medewerkster Manon is het de leukste straat van de stad. U kunt hier rondstruinen langs vele boetiekjes en souvenirwinkels. Neem een kijkje bij de vele kunstenaars en geniet van de wirwar van straten. Québec City is gelegen op een heuvel en de straat is dan ook via een steile trap of de kabelbaan (Funiculaire du Vieux-Quebec) te bereiken.

 

 

2. Kerstshoppen

In Québec City kunt u het hele jaar door kerstshoppen. Bij La Boutique de Noëll is het namelijk 365 dagen per jaar Kerst. Als u op straat loopt, hoort u de kerstmuziek al op staan. Misschien een beetje vreemd in de zomer, maar neem zeker een kijkje in de winkel. Er hangt zoveel leuks dat het bijna onmogelijk is om geen souvenir voor thuis te scoren.

 

3. De lekkerste bakkerij van de stad: Paillard

U bent in het Franstalige gedeelte van Canada en daar vindt u dus heerlijke bakkerijen waar je broodjes kunt kopen. Waan u voor even in Frankrijk en bestel een croissant bij Paillard. Het is een aanrader om hier tegen een scherpe prijs een ontbijtje te scoren of wat lekkers te kopen voor de lunch. Eet dit dan rond het middaguur op bij Dufferin Terrace. Op deze heuvel heeft u prachtig zicht op Château Frontenac.

 

Paillard is een geliefde plek onder de lokale bewoners dus kijk niet gek op als u even in de rij moet staan voordat u uw bestelling kunt doen.

Hotels in Québec City

We bieden diverse hotels aan in Québec City. Voor ons hele aanbod in Québec City verwijzen wij u graag naar ons hotelaanbod Oost Canada.

Auberge Saint-Antoine

Auberge Saint-Antoine

Fairmont Le Chateau Frontenac

Fairmont Le Chateau Frontenac

Hotel Chateau Bellevue

Hotel Chateau Bellevue

Tijdens deze reizen reist u naar Québec City
Canada-Charlevoix-Meer
Voorbeeldreis Canada

Rondreis Canada: Veelzijdig Ontario & Québec

Niagara Falls > Toronto, foodtour > Algonquin Provincial Park, kanoën > Ottawa, de hoofdstad > Mont-Tremblant, natuur, Saint Alexis des Monts, ontwaken met uitzicht op het meer > Baie-Saint Paul > Québec City, pittoresk > Montréal, stadstour.

Canada-Quebec-City-1_2_499651
Voorbeeldreis Canada

Rondreis Canada: Franse sferen in Québec

Montréal, food wandeltocht > Québec City > Saguenay Fjord National Park, prachtige landschappen > Tadoussac, walvissen > Matane, bezoek Bic National Park > Gaspésie National Park, wandelen > Percé, Percé Rock > Bonaventure > Riviere-du-Loup.

Een natuurwonder zijn de Niagara Falls in Canada
Voorbeeldreis Canada

Rondreis Canada: Hoogtepunten Oost-Canada

Toronto, Big Apple > Niagara Falls > Algonquin Provincial Park, kanoën, ongerepte natuur > Ottawa, de hoofdstad > Montebello, Whitefish Lake > Saint Alexis des Monts, op zoek naar beren > Québec City, stadstour > Montréal, Notre Dame.