Op stedentrip in Toronto + een bezoek aan de Niagara Falls
Collega Manon op het strand van Toronto Island

Op stedentrip in Toronto + een bezoek aan de Niagara Falls

Manon Prins Algemeen 23-12-2020

Canada is de op twee na grootste bestemming ter wereld en is daarom niet in één vakantie te ontdekken. Toen ik mijn reis naar Canada aan het plannen was, heb ik mezelf één vraag gesteld: “Wat wil ik nu echt niet missen?” Het antwoord was vrij makkelijk. Ik wilde beren spotten bij de Rocky Mountains, maar ik wilde ook een nieuw natuurwonder ontdekken: de Niagara Falls. Ik besloot daarom de highlights van Canada te ontdekken en het werd een mooie combinatiereis van oost naar West-Canada. In een maand heb ik zoveel bijzondere plekken ontdekt.

 

Mijn reis begon in Toronto, ook wel “The Big Apple van Canada” genoemd. Ik moest gelijk terugdenken aan de tijd dat ik in New York was. Vele wolkenkrabbers, foodtrucks en een drukte van jewelste. Ik kreeg gelijk zin om hier een paar dagen te vertoeven. Het is dan ook een geweldige stad om hier je rondreis Oost-Canada te starten.

   

Bezienswaardigheden Toronto

Ik was vier dagen in Toronto, maar je kunt hier makkelijk een week verblijven. Er is genoeg te doen en te zien. Mijn top 5 bezienswaardigheden heb ik voor je op een rij gezet. Deze mag je in ieder geval zeker niet missen.

 

1. CN Tower

Mijn eerste dag in Toronto kon voor mij niet vroeg genoeg beginnen. De zon scheen, het was helder weer dus ik besloot direct “Top of the Rock” te gaan. Ik bracht een bezoek aan de CN Tower. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht op de stad. De lift brengt je in een minuut naar een hoogte van 350 meter. Het is een toeristische attractie dus probeer dit direct in de ochtend of aan het einde van de middag te doen, zodat je de drukte voor bent.

 

Voor de echte waaghalzen is er een EdgeWalk. Je wordt aan een tuigje vastgemaakt en loopt een rondje om de toren heen. Dit alles op 350 meter hoogte. Ik liet dit even aan me voorbij gaan, maar besloot wel over de glazen vloer van de CN-toren te lopen. In het begin een beetje spannend, maar uiteindelijk kan ik het iedereen aanraden.

      

2. St. Lawrence Market

Het maakt niet uit waar ik op vakantie ben, een bezoek aan de markthal staat altijd op het programma. Ik ben een liefhebber van koken en leer op deze manier direct de cultuur beter kennen. Bij de St. Lawrence Market staan verschillende kleurrijke kraampjes met verse groenten en fruit. Maar ook geuren van versgebakken brood, vlees en vis komen je tegemoet. Ik besloot een lekkere smoothie te kopen en wandelde daarna door naar Kensington Market. Ben je hier tegen lunchtijd? Er zijn een aantal kleine restaurants waar je een traditioneel gerecht kunt proeven.

 

3. Kensington Market

Toronto is een levendige stad met veel hippe wijken en leuke, sfeervolle plekjes. Zeker in Downtown Toronto kun je ’s avonds genoeg restaurants vinden om heerlijk te eten. Zo at ik Aziatische tapas bij een hip restaurant op Dundas Square. Maar wil je je nu echt even in een andere omgeving wanen? Bezoek dan Kensington Market. Niet te vergelijken met een markthal, Kensington Market is een artistieke wijk in Toronto. Gekleurde huizen, vintage winkeltjes en leuke restaurants en cafés. Een aanrader om hier een avond sfeer te proeven. Kies een leuk restaurantje uit en sluip na het eten nog even een bar in. Met een cocktail in de hand had ik gelijk aanspraak van een stel Canadezen. Het was direct mijn leukste en onvergetelijkste avond in Toronto!

   

4. Toronto Island

Mijn tweede dag in Toronto besloot ik de ferry te pakken en Lake Ontario over te steken naar Toronto Island. Dé plek als je even de drukte van de stad wilt ontvluchten. Er is niet veel te doen op het eiland, je komt hier echt voor de rust. Ik bleef een halve dag en wandelde naar de vuurtoren en huurde een kano. Op het meer genoot ik van alle rust en het uitzicht op het eiland voordat ik weer de oversteek maakte naar de stad. Weer terug op de boot genoot ik nog wel even van de prachtige skyline van Toronto.

 

5. Niagara Falls

De laatste dag Toronto sloot ik af bij de Niagara Falls. Als een kind in een snoepwinkel stond ik om 06:00 uur naast mijn bed; vandaag ging ik weer een natuurwonder ontdekken. Ergens vreemd dat de Niagara Falls niet tot de nieuwe zeven wereldwonderen hoort, want ik zou deze zo toevoegen!

 

Het klinkt cliché, maar vandaag is echt een lange droom uitgekomen. Na ongeveer 1,5 uur rijden kwam ik aan bij de wereldberoemde watervallen. Van veraf hoor je het water al naar beneden kletteren en het is bijna onbeschrijfelijk hoe prachtig deze watervallen zijn.  

 

Ik wilde de Niagara Falls van dichtbij bewonderen en besloot een kaartje te kopen voor de Hornblower-boot. Voordat ik de boot opstapte, kreeg ik een poncho, want nat ging ik zeker worden! Al snel merkte ik dat de poncho ook helemaal geen functie had. Door de wind waaide de poncho alle kanten op en ik kwam kletsnat van de boot af. Maar met zo’n ervaring dat je bijna de waterval kunt aanraken, ben je dat snel vergeten. Het zonnetje scheen en met uitzicht op de falls kon ik dus opdrogen in de zon.

      

Er zijn natuurlijk allerlei manieren om de watervallen te bewonderen. Eén daarvan is de boot, maar je kunt ook een helikoptervlucht maken, achter de watervallen lopen en zelfs ziplinen. Nadat ik opgedroogd was, wandelde ik langs de watervallen. Het is leuk om te zien dat je vanaf elke kant weer een ander uitzichtpunt hebt. Je kunt veel plannen op zo’n dag, maar juist omdat je waarschijnlijk maar één keer in je leven bij de Niagara Falls bent, adviseer ik om voor één of twee activiteiten te kiezen. Genieten staat op nummer één, maar dat ga je zeker doen!

 

Bewonder de Niagara Falls vanaf Amerika

Heb je tijd om ook de Amerikaanse kant van de Niagara Falls te bezoeken tijdens jouw Canada vakantie? Bezoek dan beide kanten! Er wordt vaak gevraagd welke kant beter is om te bezoeken, maar beide kanten zijn erg verschillend. Wandel over de brug, maar vergeet niet uw paspoort bij de hand te houden. Aan de Amerikaanse kant kun je naar verschillende uitkijkpunten lopen. Cave of the Winds is een aanrader. Hier leer je meer over de watervallen, maar kom je ook zo dichtbij op uitkijkplatformen dat je vanaf de kant kletsnat wordt.


Ben jij een adrenaline junkie? Ervaar "Niagara's Ultimate Adventure" tijdens een 45-60 minuten durende jetboottocht door de Class V Devil's Hole stroomversnellingen! Houd je goed vast terwijl je met grote snelheid over het water vaart! 

 

Wil je nu ook Toronto bezoeken? Kijk eens bij onze rondreizen Oost Canada en bouwstenen Oost Canada. Wij helpen je graag met het samenstellen van jouw reis op maat naar Canada. Neem contact met ons op.

 

Manon,

Van Verre