Chambok, Homestay

Cambodja

Slapen bij een lokale boer! Chambok is een gemeenschap, bestaande uit 9 landelijke dorpjes, waar u het lokale Cambodjaanse leven kunt ervaren. Dit ecotoerisme project werd opgericht in 2002, om extra inkomen voor de lokale bewoners te bieden en voor de bescherming van het omliggende bos. De homestay’s liggen middenin de prachtige natuur.

Locatie

Chambok ligt op de grens van het Kirirom National Park: een gebied met bossen, watervallen en rijsvelden. Het is 2 uur rijden van Phnom Penh, richting Sihanoukville. In de omgeving kunt u onder andere watervallen en plekjes om te zwemmen ontdekken.

Accommodatie

Chambok biedt eenvoudige gastvrije accommodaties, bij lokale families thuis. Hier dompelt u zichzelf onder in een landelijke levensstijl. U verblijft in een gedeelde slaapkamer met een simpel bed, dat vaak niet meer is dan een matje op de vloer . De badkamer deelt u met andere gasten. De 761 families, die in Chambok wonen, zijn vooral boeren met kleine bedrijven. Ze verzorgen de teelt van rijst en groenten en houden een paar koeien, kippen en varkens. In Champbok zijn 42 families die homestays aanbieden.

Voorzieningen

In de homestay’s zijn geen faciliteiten aanwezig. 

In de omgeving kunt u wel een restaurantje bezoeken.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën