terug naar het overzicht

Expeditiecruise Antarctica

In Ushuaia, in het zuiden van Argentinië, gaat u aan boord van het expeditieschip de Ushuaia. U vaart door het beroemde Beagle kanaal en de Drake Passage. Onderweg ziet u gletsjers, bergen, watervallen, ijsschotsen, pinguïns, zeehonden, zeeleeuwen, watervogels en hopelijk ook walvissen en orka’s. Het gebied waar u tijdens deze cruise doorheen vaart zijn de zuidelijke Shetland eilanden. U legt aan bij Paradise Bay en staat daadwerkelijk op Antarctische bodem.

Wat maakt deze reis bijzonder
Voet aan wal op Antarctica!
Heel veel pinguïns
Kleinschalig expeditieschip
Argentinie-Viedma-gletsjer-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns Amerika dan ook als thuiskomen.
Prijsindicatie vanaf € 8200,- per persoon
Reisduur: 10 dagen / 9 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Expeditiecruise en Antarctica

Dag 1      Vertrek haven Ushuaia

Dag 2      Cruise door de Drake Passage

Dag 3      Cruise door de Drake Passage

Dag 4      Cruise bij de zuidelijke Shetlands

Dag 5      Cruise bij de zuidelijke Shetlands

Dag 6       Cruise bij de zuidelijke Shetlands

Dag 7       Cruise bij de zuidelijke Shetlands

Dag 8       Cruise door de Drake Passage

Dag 9       Cruise door de Drake Passage

Dag 10     Terugkomst in Ushuaia

100% maat werk

Dag 1 Vertrek vanaf Ushuaia

Antarpply-Facundo-Santana-vogel_2_393940 Ushuaia-Ciudad-Fin-del-Mundo-2_1_389641 Argentinie-Ushuaia-zeehond

In de loop van de middag gaat u in Ushuaia aan boord van het expeditieschip. U ontmoet de crew, uw medereizigers en installeert zich in uw hut voor de komende dagen. Het schip vaart uit en u komt meteen door het beroemde Beagle kanaal en door de mooie Mackinley Pass.

 

De exacte route hangt af van de weersomstandigheden, de water- en ijsomstandigheden en de dieren. De hieronder weergegeven route is een uitgangspunt. De kapitein bepaalt ter plekke de exacte route.

 

Overnachting aan boord van de Ushuaia.

Inclusief diner

Dag 2 Door de Drake Passage

Woelige zee

Sir Francis Drake was een ontdekkingsreiziger. In 1578 ontdekte hij de zeestraat, die nu naar hem vernoemd is: de Drake Passage. Het is een belangrijke zeestraat. Het vormt de grens tussen de noordelijke zeeën en de koude poolzee van Antarctica. De zee kan ruw zijn, maar er is ook genoeg te zien. Door de stroming zitten er veel voedingsstoffen in het water en dat lokt vele zeevogels, zoals albatrossen aan. Een lid van de bemanning is op het dek aanwezig om de vogels aan te wijzen en de namen te leren aan u. Als u het leuk vindt, mag u een kijkje nemen op de brug bij de kapitein. De crew vertelt u graag meer over de techniek en het varen in deze regio. Blijf goed naar het water kijken, want er kan zomaar een walvis opduiken. Er zijn ook diverse lezingen.

 

Overnachting aan boord van de Ushuaia.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, excursies

Dag 3 Door de Drake Passage

58b4400b-b19b-45c4-8a67-dfe0f057ea70

U vaart nog steeds door de Drake Passage. Grote kans om vandaag de eerste ijsbergen te zien. Maar ook de besneeuwde bergtoppen van de zuidelijke Shetland Eilanden komen in zicht. De Shetlands bestaan uit een groep van twintig eilanden. Ze zijn pas in 1819 ontdekt. Bij goed weer legt u aan en ziet u de eerste pinguïns en zeehonden van dichtbij.

 

Overnachting aan boord van de Ushuaia.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, excursies

Dag 4 Op ontdekkingstocht bij de zuidelijke Shetlands

Duizenden en duizenden pinguïns

Op de zuidelijke eilanden van de Shetlands leven veel dieren. Er zijn grote pinguïnkolonies. Andere stranden worden bevolkt door zeehonden, zeeolifanten en zeeleeuwen. U zeilt door de oude, met water volgelopen vulkaankrater van Deception Eiland. De komende dagen vaart u rond de zuidelijke Shetlands. Het programma ligt niet helemaal vast, maar er wordt zoveel mogelijk aangelegd en door het ijs wordt de exacte route bepaald. Het streven is om twee keer per dag aan te leggen.

 

Overnachting aan boord van de Ushuaia.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, excursies

Dag 5 Op ontdekkingstocht bij de zuidelijke Shetlands

d014ad46-27e2-4bb1-b262-bb8a5b461cb6 Argentinie-Facundo-Santana-093_1_405620 Antarpply-bayb-pinguin-Claudio-Suter

Eén dezer dagen gaat u naar het eiland King George. Hier zijn de nesten van de Adeliepinguïns (een kleine bedreigde zwart-witte pinguïnsoort) en de stormbandpinguïns. Ook zijn er veel zeevogels. Op Livingston Eiland ziet u de grote Macaroni pinguïns, stormbandpinguïns en Adeliepinguïns, maar ook zeeolifanten.

 

Overnachting aan boord van de Ushuaia.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, excursies

Dag 6 Op ontdekkingstocht bij de zuidelijke Shetlands

Walvissen en orka's

Geniet van de natuur. U bent in een ongelooflijk rustig en weinig bezocht deel van de wereld. Het is zo puur. Vanaf de boot ziet u bergen, watervallen, sneeuw en ijs. Hopelijk ziet u ook walvissen en orka’s. Tevens heeft u kans om zeeluipaarden te spotten. Als de omstandigheden goed zijn, dat wil zeggen als er niet teveel ijs ligt, vaart de Ushuaia door diverse mooie, smallere waterwegen zoals de Gerlache Strait, het Neumayer kanaal en het Lemaire kanaal. Vanaf het water ziet u gletsjers.

 

Er wordt zeker geprobeerd om bij Paradise Bay aan te meren. De naam is goed gekozen: het is hier echt een paradijs! En het hoort echt bij Antarctica. Het is toch leuk om te zeggen dat u echt aan wal bent geweest op Antarctica. In Paradise Bay leven alleen al meer dan 200.000 Adeliepinguïns. Op Paulie Eiland zijn er enorme hoeveelheden keizeraalscholvers (met blauwe ogen!). Er zijn ruïnes van een overlevingshut uit 1903. Pinguïns hebben de ruïne ingenomen en ook hier nestelen ze.

 

Overnachting aan boord van de Ushuaia.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, excursies

Dag 7 Op ontdekkingstocht bij de zuidelijke Shetlands

Drijvende ijsschotsen

5c9a5f6f-3df4-48dc-87b1-5c64bc12bb8a

U verkent de Melchior eilandengroep, Cuverville Eiland, Portal Point, Neko Harbour, Pléneau Eiland en Petermann Eiland als de weersomstandigheden en ijscondities het toelaten. Op Petermann Eiland ziet u de meest zuidelijke kolonie van ezelspinguïns.

 

Overnachting aan boord van de Ushuaia.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, excursies

Dag 8 Terug door de Drake Passage

U verlaat Antarctica en vaart weer terug door de Drake Passage. De laatste lezingen vinden plaats en blijf uitkijken naar vogels en walvissen.

 

Overnachting aan boord van de Ushuaia.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, excursies

Dag 9 Terug door de Drake Passage

1874bfe3-263f-41f1-a4ab-b5bd46af98b1 5ad662f4-023d-4aeb-9a41-1ed4e81e60bf 2dd8e160-a684-448c-b182-72557d2f3bec

Verder terug richting Ushuaia.

 

Overnachting aan boord van de Ushuaia.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, excursies

Dag 10 Terugkomst in Ushuaia

Vroeg in de ochtend bent u weer terug in de haven van Ushuaia. Na het ontbijt gaat u van boord, boordevol herinneringen aan een onvergetelijke reis en ongetwijfeld met volle fotokaartjes.

 

Inclusief ontbijt

Fourwheeldrive
Ushuaia

Fourwheeldrive

Niet voor watjes! Deze fourwheeldrive tour gaat over bospaden, door het water en door de modder. De jeep hangt...

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen