5 leuke activiteiten in El Calafate, Argentinië
Eva in Argentinie

5 leuke activiteiten in El Calafate, Argentinië

Eva, Van Verre Algemeen 29-7-2019

Altijd al Argentijns Patagonië willen bezoeken tijdens een rondreis Argentinië? Dan is El Calafate een perfecte uitvalsbasis. Er is veel te doen; het is echt een plek om meerdere dagen te verblijven en te genieten van de verschillende aspecten van dit prachtige stuk in Argentinië. Wat hier te doen is? Ik vertel het je graag!

 

Struin door de straten van El Calafate

El Calafate is gericht op toeristen die de natuur in de omgeving willen bezoeken. Met een goede reden natuurlijk! Er zijn veel restaurantjes en winkeltjes. Nog niet genoeg thermokleding of toch nog een extra trui nodig? Je vindt het hier! Een erg leuk restaurantje, net achter de hoofdstraat, is ‘La Zaina’. Een beetje kneuterig maar met heerlijke Patagonische specialiteiten. Al eens guanaco geproefd? Dit is de plek! Probeer ook eens een lekkernij gemaakt met calafates, een soort bes die enkel hier groeit.

El Calafate


Los Glaciares National Park

Bovenaan het lijstje van de meeste bezoekers staat natuurlijk een bezoek aan Los Glaciares National Park met zijn machtige Perito Moreno gletsjer. Met een goede reden! Je kan de gletsjer niet missen, al van een grote afstand zie je hem. De gletsjer is ongeveer 70 meter hoog en 5 kilometer breed. Iedere dag schuift hij verder naar voren wat gepaard gaat met een enorm gebulder van afbrekende ijsrotsen. IJsrotsen ter grootte van flatgebouwen komen naar beneden gestort. Benieuwd? Wandel over de aangelegde paden of ga per boot om de grootsheid van dit fenomeen aanschouwen. Op zoek naar avontuur? Ga dan ijswandelen op deze verschuivende ijsvlakte

Eva in Los Glaciares National Park

Ijsrotsen bij El Calafate      Ijsrotsen bij El Calafate      Ijsrotsen bij El Calafate

 

Actief bij El Calafate

Op zoek naar avontuur? Ga dan richting Cerro Frías, een onherbergzaam gebied met geweldige vergezichten. De uitzichten vanaf diverse punten zijn adembenemend. De omgeving verkennen gaat hier per paard of met de 4x4. Wat een rust! Hou je van meer hoogte en snelheid? Dan kun je ook gaan ziplinen. Geniet na alle inspanningen van een welverdiende typische Argentijnse asado (een heerlijk barbecue)!

Ziplinen in El Calafate      Jeeptocht bij El Calafate      Paardrijden bij El Calafate

Bekijk onze actieve excursies bij El Calafate.


Wandelen bij El Chalten

Geen tijd voor Torres del Paine in Chili? Reis dan af naar El Chaltén. Dit dorp ligt op de grens van Chili, in Nationaal Park Los Glaciares en aan de voet van de zuidelijke ijsvlaktes aan het Viedma meer. Al een plaatje op zich, het meer met daarachter de gigantische, besneeuwde bergtoppen. Hier kom je om te wandelen, want wat is het er prachtig! Vanuit het dorp zijn de wandelroutes goed aangegeven en kan je dus verschillende hikes maken. De meeste bekende wandeling is naar de voet van het Fitz Roy massief. Een indrukwekkend gebergte. Verblijf hier wel één of meerdere nachten om hier volop te genieten!

 

Bekijk de bouwsteen die je naar El Chalten brengt.

 

Over de grens van Chili

Net over de grens is het machtige Torres del Paine Nationaal Park gelegen. Na ongeveer 3 á 4 uur rijden kom je in het park nadat je de grens met Chili bent gepasseerd. Hou de deur vast als je uitstapt, het waait er zo hard! Torres del Paine vond ik zo indrukwekkend, het is een hoogtepunt van mijn reis geweest. De natuur is hier machtig, de bergen groots en de rivieren en meren ijsblauw. Wat is dit een bijzonder stuk van de wereld. Je voelt je hier zo klein als mens. Een lange dag maar een bijzondere excursie! Wat meer tijd? Kies dan voor een verblijf in het park.

Eva in Torres del Paine, Chili

Torres del Paine, Chili          Torres del Paine, Chili

Wil jij ook naar Torres del Paine Nationaal Park in Chili? Bekijk dan onze excursie.

 

Bezoek een estancia in Argentinië

Een estancia is een soort grote boerderij of nederzetting van een kleine gemeenschap waar een gezin of meerdere gezinnen verblijven. Hier ga je een dag het lokale leven ervaren. De gemeenschap leeft van hun eigen veeteelt. De estancias worden gerund door een familie die je helemaal thuis laat voelen in hun knusse huis. Maak een wandeling over het land, help de familie rondom het huis, ga paardrijden of wijnen proeven. Geniet van een barbecue en de heerlijke service. Voor optimale rust en ontspanning kan je het beste 2 of 3 nachten blijven! Een fijn verblijf om nog even te ontspannen voor de terugvlucht naar Nederland.

In de omgeving van Estancia Cristina      Eten bij Estancia Cristina      In de omgeving van Estancia Cristina

 

Wil je nog meer tips voor jouw reis naar El Calafate? Of andere tips voor een vakantie naar Argentinië? Neem contact met ons op. 

 

Eva,
Van Verre