Bouwsteen Slapen op een wijnboerderij

Mendoza is dé bekendste wijnregio van Argentinië. Een bezoek aan enkele bodega’s om de typische rode Malbec wijn te proeven is hier een must. Bovendien is de stad gezellig en de natuur in de omgeving mooi. Er kunnen hier veel sportieve activiteiten worden ondernomen.

Bijzonder verblijf: bodega
Proef de Malbec wijn
Paardrijden
Argentinie-Viedma-gletsjer-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns Amerika dan ook als thuiskomen.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara
Tamara
Van gletsjers tot watervallen, wijngebieden, gekleurde rotsen en wildlife: er zijn zoveel plekken in Argentinië die ik u graag wil laten zien

Reis van dag tot dag: Slapen op een wijnboerderij

Dag 1   Aankomst omgeving Mendoza

Dag 2   Omgeving Mendoza: wijnproeverij

Dag 3   Vertrek omgeving Mendoza

100% maat werk

Dag 1 Mendoza

Naar een wijnlandgoed

Argentinie-Mendoza-wijnboerderij-2 Argentinie-Mendoza-rode-druiven Argentinie-Mendoza-stadsbeeld

Bij aankomst in Mendoza wordt u van de luchthaven naar uw hotel gebracht. Mendoza is een grote, maar groene stad met veel parken en lommerrijke straten met aan weerszijden grote bomen. U bezoekt Mendoza vooral vanwege de omgeving. Er zijn talloze wijngaarden met bodega’s en de provincie is de belangrijkste wijnstreek van Argentinië. De stad zelf heeft een gezellige binnenstad met een voetgangerspromenade met veel terrassen, bars en restaurants.

Leuker is het om naar de wijnregio Maipu en de Uco-vallei te gaan, net een half uur buiten de stad. Rond Mendoza groeien niet alleen druiven, maar het is een regio waar veel landbouwproducten vandaan komen. Denk aan perziken, citrusvruchten, appels, peren, tomaten, walnoten, olijven, amandelen, aardappels en knoflook.

 

Overnachting nabij Mendoza.

Inclusief transfer

Citytour Mendoza
Mendoza

Citytour Mendoza

Mendoza is een grote stad met meer dan een miljoen inwoners, maar oogt toch meer als een gemoedelijke...

Dag 2 Mendoza

Proost; tijd om te proeven!

U bezoekt enkele bodega’s. U loopt een rondje langs de druivenstruiken en ziet hoe de wijn gemaakt wordt. Er zijn in Mendoza oude wijnlandgoederen waar al generaties lang op dezelfde manier wijn wordt gemaakt. Maar er is ook een hele groep nieuwe wijnboerderijen. De gebouwen zijn vaak minimalistisch en ze hebben een hele eigen kijk op de productie. Leuk om de verschillen te zien. Oud of nieuw, bij beide is de proeverij het hoogtepunt. U krijgt drie of vier wijnen geserveerd. Omdat er niet alleen wijn wordt geproduceerd, is er een combinatie met een bezoek aan een boerderij waar olijfolie wordt gemaakt. U krijgt het eenvoudige proces uitgelegd. En ook hier hebben ze een proeverij: stukjes brood met diverse smaken olijfolie maar ook met hummus en andere spreads gemaakt van olijven. Bijna niemand gaat hier weg zonder wat lekkers te kopen.

 

Overnachting nabij Mendoza.

Inclusief ontbijt, tour langs wijnboerderijen inclusief proeverijen

Warmwaterbaden van Cacheuta
Mendoza

Warmwaterbaden van Cacheuta

Vroeg in de ochtend vertrekt u naar de voet van de Andes. Hotel & Spa Termas de Cacheuta is in de heuvels...

Fietsen tussen de wijngaarden
Mendoza

Fietsen tussen de wijngaarden

Fietsen van wijnbodega naar wijnboerderij tussen de velden waar de druivenranken groeien, is een ideale manier...

Dag 3 Vertrek vanaf Mendoza

Argentinie-Mendoza-wijnproeverij Chili-Casablanca-Valley-wijnglas-nabij-Santiago-de-Chile_1_398741

In de loop van de dag vertrekt u vanuit Mendoza. Afscheid van deze regio, maar de wijn is ook in Nederland te koop dus herinneringen ophalen kan te allen tijde.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën