"The Submarine" rots in Argentinië
Parque-Provincial-Ischigualasto-EsterbijTheSphinx

Op zoek naar dinosaurussen in Argentinië

Esther, Van Verre Algemeen 13-2-2020

Tijdens je reis door Argentinië is het heel gaaf om het gebied te bezoeken waar dinosaurussen oorspronkelijk hebben geleefd. In het Noordwesten van Argentinië is het Ischigualasto National Park. Een indrukwekkend gebied waar de dino's ooit hebben geleefd, een soort Triassic park! Tijdens mijn rondreis door Argentinië heb ik dit gebied bezocht en ik kan je vertellen dat het geweldig was.

 

Omdat wij wel eens willen zien waar die oude dino’s vandaan kwamen, bezoeken we Parque Provincial Ischigualasto, een park met prachtige rotsformaties, gevormd door de harde wind. Het landschap is sinds het uitsterven van de dinosaurussen wel behoorlijk veranderd. Deze grote hagedissen leefden ooit in een moerassige delta, nu is het een droge woestijn. Dat doet echter niets af aan de magie van het gebied.

Ischigualasto National Park, Argentinië       Ischigualasto National Park, Argentinië

 

Meerdere keren per dag vertrekken er rondleidingen door het park. Wij kiezen voor de eerste rondleiding van de dag, om 9.00 uur. Dan heb je nog profijt van het mooie ochtendlicht, dit kan ik je echt aanraden. In onze eigen auto rijden we achter een gids aan over een route van 40 kilometer. Op verschillende punten stoppen we voor uitleg en voor het maken van foto’s. Er zijn houten platforms gemaakt, waar we overheen lopen, zodat je niet per ongeluk dingen stukmaakt of op eigen houtje op onderzoek uit kunt gaan. De uitzichtpunten hebben namen als Moon Valley, The Sphinx, The Submarine en The Mushroom.

Ischigualasto National Park, Argentinië      Ischigualasto National Park, Argentinië      Ischigualasto National Park, Argentinië

 

Naast de rotsen in verschillende vormen en kleuren, staan er ook veel cactussen (Cardones in het Spaans) in het park. Wij hebben geluk. Omdat we hier in november zijn, het lokale voorjaar, maken we ook de bloeitijd van deze cactussen mee. Dat geeft een extra mooi beeld aan het verder droge rotslandschap. Ook zien we guanaco’s en hagedissen.

Ischigualasto National Park, Argentinië        Ischigualasto National Park, Argentinië

 

Eén van de stops is bij een klein museum, waar we kunnen zien hoe het opgraven van dinosaurussen in zijn werk gaat. Hier liggen ook restanten van dino’s. Omdat we van de droge lucht dorst hebben gekregen, is het maar goed dat je hier ook iets te drinken kunt kopen. Na 3 uur zijn we weer terug bij het beginpunt, onder de indruk van wat we gezien en gehoord hebben. Ook hier is een museum met vondsten uit het park. Na deze excursie rijden we verder naar het oasestadje Barreal, waar we een lokaal wijntje drinken op deze mooie dag!

Ischigualasto National Park, Argentinië        Ischigualasto National Park, Argentinië

 

Tijdens de rondreis Op avontuur van Mendoza naar Salta, kom je ook langs dit gebied. Wil je de beste tips en een reis op maat naar Argentinië? Neem dan contact met ons op en we stippelen samen een indrukwekkende rondreis voor je uit.

 

Esther,

Van Verre