terug naar het overzicht

Het kleurrijke noorden rond Salta

Vanaf de koloniale stad Salta met de huurauto naar Purmamarca, in de Andes. Blauwe luchten en kleurige rotswanden, opgravingen en een kloof. Terug naar Salta, maar u verblijft niet ín de stad, maar op een landgoed in de landelijke omgeving. Daarna zuidwaarts, een schitterende route met vergezichten en langs cactussen naar Cachi. Over een onverharde weg hobbelt u naar Cafayate. U verblijft op een wijnlandgoed. Terug naar Salta en nog een nachtje Buenos Aires.

Wat maakt deze reis bijzonder
Spannende tocht onverharde weg
Wijnproeven in Cafayate
Veel vrijheid met selfdrive
Argentinie-Viedma-gletsjer-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns Amerika dan ook als thuiskomen.
Prijsindicatie vanaf € 2600,- per persoon
Reisduur: 11 dagen / 10 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Het kleurrijke noorden rond Salta

Dag 1     Aankomst Salta

Dag 2     Salta

Dag 3     Purmamarca

Dag 4     Purmamarca

Dag 5     Omgeving Salta

Dag 6     Cachi

Dag 7     Cafayate

Dag 8     Cafayate

Dag 9     Salta

Dag 10   Buenos Aires

Dag 11   Vertrek

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Salta

Welkom in de koloniale stad Salta

af298e44-9921-48d5-a988-956890578bf3 a5cbe1e4-ea25-474e-b0c5-608c170fea93 e5ae635d-8530-4cc2-b25b-47e7ad14233c

Welkom op de kleine, rustige luchthaven van Salta! Een korte transfer brengt u naar uw hotel in de stad.

 

Salta is de hoofdstad van de provincie met een half miljoen inwoners. Toch voelt het niet aan als een stad, maar als een koloniaal dorp, wanneer u in het oude centrum bent. Veel gekleurde huizen en gebouwen, sommige gerestaureerd, andere in enigszins vervallen staat. Opvallend zijn de twee roze en de pastelblauwe kerken hier. Het grote plein heeft aan alle kanten terrassen. Een must is een bezoek aan het archeologische museum de Alta Montaña. Hier wordt de mummie van een kindoffer van de Inca’s tentoongesteld. De Inca’s offerden kinderen aan de vulkanen om die rustig te houden. En pas enkele tientallen jaren geleden zijn hier drie zeer goed bewaard gebleven mummies gevonden. Uniek in de wereld.

 

Overnachting in Salta.

Inclusief gedeelde transfer

Citytour Salta
Salta

Citytour Salta

Als u het leuk vindt om wat meer te weten over Salta en omgeving dan is de citytour van een halve dag onder...

Dag 2 Salta

Deze dag is ter vrije besteding. Neem de kabelbaan naar de top van de San Bernardo berg, wanneer u het San Bernardo klooster aan de voet heeft gezien. Drink een wijntje bij de wijnfiets van Wine&Bike op de top. Of boek de Tren de las Nubes, één van de hoogstgelegen treinroutes ter wereld. Om u zelf helemaal onder te dompelen in het lokale leven gaat u ’s avonds naar één van de peña’s. Dit zijn een soort cafés waar gegeten en gedronken wordt en waar live muziek is. Vaak gitaar en zang.

 

Overnachting in Salta.

Inclusief ontbijt

De trein naar de wolken
Salta

De trein naar de wolken

Klinkt dat niet idyllisch: een treinrit naar de wolken? Het is vaak letterlijk zo tijdens de rit met de Tren a...

Dag 3 Salta - Purmamarca

ca. 190 km / 2 uur

Argentinie-Salta-Purmamarca-kleurige-rotsen

U haalt uw huurauto op en reist vandaag van Salta naar Purmamarca. Vooral het laatste deel van de weg na Jujuy is het landschap schitterend. De bergen worden hoger, de weg kronkelt mee de hoogte in. De kleuren van de bergen zijn opvallend. De ene berg heeft een kopergroene kleur, de andere is bruin, weer een ander rozerood.

 

Purmamarca is een toeristisch maar gezellig plaatsje dat aan alle kanten door bergen wordt omgeven. Het ene souvenirkraampje staat naast het andere, maar de omgeving is zo mooi, dat het toch de moeite waard is. Kleine huizen in adobekleuren en op de achtergrond veelkleurige bergen. De Cerro de los Siete Colores, oftewel de zevenkleurige berg, is de bekendste. Het lijkt wel alsof een schilder een landschap heeft geverfd met alle tinten die hij op zijn palet had. Er zijn veel wandelmogelijkheden. De Paseo de los Colorados, een rondje van drie kilometer met vrij weinig hoogteverschillen is een aanrader.

 

Overnachting in Purmamarca.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 Purmamarca

Oude Inca-ruïne, talloze uitzichtpunten en wandelen door de Duivelskloof

Doe vandaag rustig aan en rijd van Purmamarca naar Tilcara. De route er naartoe is zeer fotogeniek. Overal ziet u gekleurde bergen. In Tilcara is een lokale markt en een markt met souvenirs. Er zijn veel restaurants en terrasjes. Direct naast het dorp Tilcara ligt de oude Inca-opgraving Pucará. U kijkt vanaf de ruïnes aan alle kanten de vallei in. De Inca’s hadden deze strategische ligging al in de 12e eeuw ontdekt. De ruïnes worden omringd door talloze cardón cactussen en er is ook een cactustuin bij. Met hetzelfde entreekaartje als van de opgravingen kunt u ook het archeologisch museum op het centrale plein van Tilcara bezoeken. Wandel ook naar de Garganta del Diablo, een kloof. De route is vier kilometer. Vervolg daarna de mooie route naar Uquiá, u rijdt door de kloof van Humahuaca. Bekijk in Humahuaca zeker de cabildo, het gemeentehuis. Deze heeft een aparte architectuur. En als u nog niet geluncht heeft, zijn er voldoende restaurants in Humahuaca.. Daarna rijdt u weer terug naar Purmamarca.

 

Overnachting in Purmamarca.

Inclusief ontbijt, huurauto

Zoutvlakte Salinas Grandes
Purmamarca

Zoutvlakte Salinas Grandes

Op iets meer dan een uur rijden vanaf Purmamarca liggen de grootste zoutmeren van Argentinië. De zoutvlaktes...

Dag 5 Purmamarca - omgeving Salta

ca. 190 km / 2 uur

96ba9efc-354c-4d0b-9f81-52fac4afa2c6 72bf1c6e-017f-47e0-9ed0-0a2ec9c4b799

Vandaag rijdt u van Purmamarca naar Salta. Eventueel kunt u er voor kiezen om de langere route, deels over een onverharde weg via de Salinas Grandes te rijden.

 

Voor uw tweede verblijf bij Salta adviseren wij om buiten de stad te verblijven. Er is een aantal hacienda’s en finca’s die tegenwoordig als hotel zijn ingericht. Een hacienda of finca is een oude hoeve met land eromheen. De hotels zijn vaak op zich al fotogeniek. U verblijft in de rust, buiten de stad. En de ervaring om op een hacienda of finca te slapen is een aanrader.

 

Overnachting buiten Salta.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 6 Salta - Cachi

ca. 150 km / 3,5 uur

0b8a3bf9-3c0a-4f08-9b68-72b94304f26d 2dd94388-af9e-4574-805c-364062080e83

Een rit van minder dan 150 kilometer maar u passeert zoveel verschillende landschappen. Neem vandaag ruim de tijd om deze route af te leggen. Want plekken om foto’s te maken zijn er vandaag genoeg. Na een stukje over de hoofdweg, slaat u af. De weg kronkelt omhoog en lijkt te blijven stijgen. Een groot deel is onverhard. U komt langs verschillende uitkijkpunten, de hoogste op meer dan 3400 meter. De Cuesta del Obispo heet dit deel. Het landschap verandert wederom. Het lijkt wel de setting van een Wild West film. Rode aarde en verspreide cactussen. U bent in het Nationale Park Los Cardones. Het zijn nu lama’s die de weg kunnen oversteken.

 

In een vruchtbare vallei langs de Calchaqui rivier ligt het dorp Cachi. Het is een klein, maar gezellig dorp met diverse terrassen en restaurants. Straten met keien en witgeschilderde adobe huizen. In de omgeving zijn diverse wandelmogelijkheden en een paardrijtocht is eveneens een aanrader.

 

Overnachting in Cachi.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 7 Cachi - Cafayate

ca. 160 km / 4,5 uur

Een autorit door een ruig en onherbergzaam gebied. In totaal maar 160 kilometer, maar omdat 130 kilometers daarvan over een onverharde weg gaan, doet u er toch al snel 4 tot 4,5 uur over. U rijdt over de befaamde Ruta Nacional nummer 40. Dit is de weg die Argentinië van noord tot zuid met elkaar verbindt; wat Route 66 voor Amerika is, betekent deze weg voor Argentinië. U volgt deze weg, wolken stof achter uw auto opwerpend. U passeert enkele dorpen. Als u zin heeft, sla dan even af bij Seclantas. Dit is de bakermat van de Argentijnse poncho’s. Molinos is het volgende slaperige dorp op de route. Het hoogtepunt komt vlak na Angastaco. In dit dorp is een restaurant, er zijn ruïnes nabij het dorp. Maar ongeëvenaard mooi is het Angastaco Natural Monument. Enorme rotsen zijn bijzonder gevormd. Stop zeker even bij de parkeerplaats net na het dorp en klim naar het uitzichtpunt. De laatste 30 kilometer van de weg zijn geasfalteerd. In San Carlos kunt u eventueel lunchen; er zijn enkele restaurants op het grote plein.

 

Overnachting in Cafayate.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 8 Cafayate

Wijnproeven of toch liever een wijnijsje?

f0cc670f-7a5f-434e-a9a1-fb6f73726d61 8e978060-84d1-427e-aeb3-061f0b2accd5 16cf6694-aacc-4e95-8f2b-0fc35504f5c2

Deze dag is ter vrije besteding.

 

De op één na belangrijkste wijnproducerende regio van Argentinië is Cafayate en omgeving. Er zijn diverse landgoederen met wijngaarden eromheen. Zowel rode, witte als rosé wijnen worden hier gebotteld. De witte wijn is de bekendste, van de torrontés druif. Ook de mierzoete witte wijn, die mistela heet, komt uit dit gebied. Wijnproeven kan in diverse bodega’s. Het grote plein in Cafayate is gezellig en omgeven door terrassen en restaurants. Vaak is er live muziek. Proef een wijnijsje bij de ijssalon op de hoek van het plein. Als u even genoeg heeft van wijn: ook een bierbrouwerij is hier gevestigd. Het museum de la Vid y El Vino geeft een goed beeld over de wijnindustrie. De provinciestad wordt omgeven door kale bergen en het dal is groen. Verken de omgeving tijdens een wandeling of huur een fiets en trek er op uit. Paardrijtochten zijn er eveneens.

 

Overnachting in Cafayate.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 9 Van Cafayate naar Salta

ca. 195 km / 3,5 uur

Vanaf Cafayate rijdt u terug naar Salta. Wij vonden dit één van de mooiste routes in heel Argentinië! De rit duurt ongeveer 3,5 uur als u van A naar B zou rijden, maar maak er bijna een dagtocht van en geniet onderweg van het natuurschoon. Bezoek de Quebrada de Cafayate, ook de Quebrada de las Conchas genoemd. Een kilometerslange kloof met voornamelijk rode rotsen. Als u verder rijdt, staan de bezienswaardigheden met bruine borden aangegeven. Aan te raden fotostops zijn er bij La Ventana (wat het raam betekent, een wonderbaarlijk gat in de rots), de obelisk, het uitzichtpunt Mirador Tres Cruces, het Amfitheater en de mooiste voor het laatst: de Garganta del Diablo. Dit laatste betekent de duivelskeel. Het laatste deel naar Salta terug rijdt u door de Valle de Lerma. Als u tijd heeft: er zijn diverse bodega’s onderweg waar u wijn kunt proeven.

 

Overnachting in Salta.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 10 Salta - Buenos Aires

65dbc4b3-b617-4b16-bd64-e1a739480ed8

U rijdt van uw hotel naar de luchthaven. Daar levert u uw huurauto in. Met een binnenlandse vlucht gaat u naar Buenos Aires. Als dit het einde van uw reis is, adviseren we één nacht (of beter nog: meerdere nachten) in Buenos Aires te verblijven, aangezien u anders een hele lange overstaptijd heeft.

 

Vanaf de luchthaven heeft u een transfer naar de stad.

 

Buenos Aires is een enorme en bruisende stad. De stad van Evita Perón, de tango en de voetballer Maradona. Het beste overzicht krijgt u als u wijk voor wijk bekijkt. De leukste wijken zijn San Telmo, Microcentro, Palermo, La Boca en Retiro. We bieden diverse stadstour, te voet of op de fiets aan. Als u op eigen gelegenheid de stad wil ontdekken, dan is de Hop On Hop Off bus handig; deze rijdt langs alle bezienswaardigheden.

 

Overnachting in Buenos Aires.

Inclusief ontbijt, huurauto, vlucht Salta- Buenos Aires, privé-transfer

Tangoshow
Buenos Aires

Tangoshow

In het hart van de wijk San Telmo, bakermat van de tango, staat een oud gebouw. Op deze unieke locatie ziet u...

Fietstocht
Buenos Aires

Fietstocht

Bijna een must-do, de leukste excursie die er in Buenos Aires is: een fietstocht door de stad. Onder...

Dag 11 Vertrek Buenos Aires

Tijd om afscheid te nemen van Argentinië met zijn weidse uitzichten en diverse landschappen. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de internationale luchthaven gebracht.

 

Inclusief ontbijt, privé-transfer

 

 

Einde van een prachtige reis !

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen