Thanh Kim Village, Topas Eco Lodge

Vietnam

Deze lodge heeft een schitterende ligging, u kijkt uit over de schilderachtige Muong Hoa vallei. Hoewel de naam: Topas Eco Lodge, doet vermoeden is het een 'gewone' accommodatie. Het ligt zeer rustig en afgelegen op ongeveer 45 minuten rijden van Sapa.

Locatie

De Topas Eco Lodge is gelegen in Than Kim Village, 18 km ten zuid-oosten van Sapa (ongeveer 45 minuten rijden). Het is prachtig gelegen op de heuvels met uitzicht op de Muong Hoa vallei. Het plaatsje Ban Ho ligt het dichtste bij. U bent voor hier volledig aangewezen op uw accommodatie.

Accommodatie

Alle 25 bungalows zijn gebouwd van natuurlijke materialen zoals lokaal gedolven wit graniet, hardhout en een palmrieten dak. Ze beschikken over een tweepersoonsbed of twee aparte bedden en een eigen badkamer. Het interieur is erg sfeervol en karakteristiek, maar eenvoudig. Er is geen verwarming, geen airconditioning, TV of minibar. Verlichting en warm water worden geleverd door zonne-energie, dit kan dus betekenen dat het er niet is. De bungalows zijn in een hoefijzermodel gesitueerd op een heuvel. En het allermooiste… elke bungalow heeft een privé veranda/balkon met een zitje waar u werkelijk een prachtig uitzicht heeft over de heuvels, de vallei en de dorpen van de Tay en de Rode Dao minderheden.

Voorzieningen

De Topas Eco Lodge beschikt over een groot infinity-zwembad met prachtig uitzicht over de omgeving. Het restaurant is gebouwd in de vorm van een traditioneel Tay huis. Het eten is bereid volgens traditioneel recept van de etnische minderheden uit de omliggende dorpen.

Bij de receptie van de lodge kunt u ook diverse activiteiten boeken om de omgeving te ontdekken en Sapa te bezoeken. Er is een gratis shuttlebusje tussen de Topas Eco Lodge en Sapa, deze rijdt een paar keer per dag.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën