Ta Van, Homestay

Vietnam

Het is een bijzondere ervaring om midden tussen de lokale bevolking te verblijven. In de homestay in het dorp Ta Van verblijft u samen met andere reizigers in een guesthouse op het erf van een lokale familie. Uw gastvrouw maakt 's avonds een traditionele maaltijd klaar. Lijkt het u leuk mee te helpen? Dat mag natuurlijk. Ook de volgende ochtend zal er een vers lokaal ontbijtje voor u klaar staan. Worden het pannenkoeken of Vietnamese soep (pho)?


De hier getoonde foto’s zijn van één van de vele homestays in deze omgeving. Het kan dus zijn dat u in een andere homestay verblijft. De opzet zal echter nagenoeg gelijk zijn.

Locatie

Het dorp Ta Van is zo’n typisch bergdorp, zoals er veel zijn in de noordelijke bergen van Vietnam. Ta Van is het thuis van de etnische minderheid de Giay. Zij wonen in houten huizen en dragen dagelijks nog kleurrijke traditionele kledij. Ta Van is één van de grotere dorpen in deze omgeving, en er zijn dan ook verschillende homestays en ook een handvol restaurants waar Vietnamees eten wordt geserveerd. Het dorp Ta Van ligt niet ver buiten de grotere plaats Sapa.

Accommodatie

Een verblijf in een homestay houdt in dat u slaapt bij de locals ‘thuis’. Maar dit houdt niet in dat u bij hen in huis overnacht. Op het erf is namelijk een gastenverblijf gebouwd voor toeristen. In een grote ruimte (soort slaapzaal) slaapt u met meerdere mensen op matrasjes op de grond. Met gordijnen kan per stel/gezin een privéruimte worden gecreëerd. Boven de matrassen hangt een klamboe, en natuurlijk is er schoon beddengoed. Het sanitair deelt u met andere gasten.

Voorzieningen

Een homestay heeft vrijwel geen voorzieningen, maar dat is juist de charme. Zoek een lekker zitje op en laat het lokale leven aan u voorbrij trekken. Het diner en ontbijt zijn inbegrepen tijdens een verblijf in een homestay.

Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën