terug naar het overzicht

Rondreis Actief en avontuurlijk Vietnam

Noord- en Centraal Vietnam hebben veel te bieden en dat bewijst deze rondreis. We leggen de nadruk op de prachtige natuur. In de noordelijke bergen (regio Sapa) kunt u prachtig wandelen en dorpjes bezoeken waar kleurrijke bergstammen leven. Ook bezoekt u het landelijke gebied ten zuiden van Hanoi, hier is het heerlijk fietsen en wandelen. De Mai Chau vallei is nog steeds een oase van rust, echt genieten!
Het gezellige Hanoi en de beroemde Halong Bay komen uiteraard ook ruim aan bod. De keizerlijke stad Hue ligt in centraal Vietnam, niet ver van het lieflijke plaatsje Hoi An. De cultuur in combinatie met relaxen zijn hier de sleutelwoorden. Aan het eind van de reis is er tijd om heerlijk te luieren, een perfecte afsluiting!

Wat maakt deze reis bijzonder
Nachttrein naar het hoge noorden
Kleurrijke bergstammen bij Sapa
Incl. binnenlandse vlucht
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Prijsindicatie: vanaf € 1950,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis dag tot dag: Actief en avontuurlijk Vietnam

Dag 1 Aankomst Hanoi
Dag 2 Hanoi
Dag 3 Hanoi - Nachttrein naar Lao Cai
Dag 4 Lao Cai - Than Kim Village
Dag 5 Trekking naar Nam Cang
Dag 6 Nam Cang - Hanoi

Dag 7 Hanoi - Mai Chau

Dag 8 Mai Chau
Dag 9 Mai Chau - Cuc Phuong - Ninh Binh
Dag 10 Ninh Binh

Dag 11 Ninh Binh - Halong Bay
Dag 12 Halong Bay
Dag 13 Halong Bay - Hanoi - Hue

Dag 14 Hue
Dag 15 Hue - Hoi An
Dag 16 Hoi An
Dag 17 Hoi An
Dag 18 Hoi An
Dag 19 Hoi An, vertrek

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Hanoi

Vietnam - Hanoi - 072(8) Vietnam - Hanoi - 043(8) Vietnam - Hanoi - 099(8)

U wordt opgehaald bij de luchthaven door uw gids en naar uw hotel gebracht (transfer). De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt even bijkomen van de reis. U kunt op eigen gelegenheid rondwandelen in het centrum.

 

Informatie Hanoi:

De stad Hanoi heeft een aparte sfeer. Het heeft een Frans koloniaal karakter door de mooie historische gebouwen en villa’s uit de tijd van de Franse overheersing. De Oude Wijk heeft talrijke smalle straatjes met ieder zijn eigen ambacht; u treft er kappers aan, maskermakers, er wordt leer bewerkt, zijde verkocht, noem maar op. Vele handelslieden verdienen hier de kost. De ambassadewijk, waar de oude citadel en veel mooie koloniale gebouwen zijn, is bijzonder mooi om te wandelen. Hanoi is met zijn meren, boomrijke boulevards, kleurrijke markten, eerbiedwaardige pagodes en mooie gebouwen een zeer boeiende stad. Een aanrader is de ochtendgymnastiek rond het Hoan Kiemmeer. Vroeg op, maar erg leuk; u ziet er vele Vietnamezen tai chi beoefenen. Hanoi kent ook mooie musea, zoals het museum voor schone kunsten, waar voornamelijk moderne schilderkunst te vinden is. De geschiedenis van het turbulente land weerspiegelt zich in vele historische gebouwen. Gaat u ’s avonds eens een keer naar een voorstelling in het Waterpoppen Theater, een typisch Vietnamees volksspel. Een centraal punt van de stad is het Hoan Kiemmeer, waarin de Ngoc Son-pagode is gebouwd. Er zijn diverse leuke restaurantjes aan het meer waar u heerlijk kan genieten van een Vietnamese specialiteit: ‘Iced Vietnamese Drip Coffee’.

 

Overnachting in Hanoi.

Inclusief ontbijt

Dag 2 Hanoi

Vrije dag om deze leuke stad te ontdekken. De meeste bezienswaardigheden zijn gemakkelijk te voet te bereiken. In Hanoi is er voor ieder wat wils. Laat u verdwalen in de leuke straatjes of geniet van de bezigheden in en om het Hoan Kiem meer. 

 

Overnachting in Hanoi.

Inclusief ontbijt

Foodtour
Hanoi

Foodtour

Aan het einde van de middag wordt u bij uw hotel opgehaald. Samen met uw gids wandelt u door de Old Quarters...

Kennismaking met Hanoi
Hanoi

Kennismaking met Hanoi

Een halve dag op verkenning in de typisch Vietnamese stad Hanoi. U bezoekt een aantal hoogtepunten. Eerst naar...

De hoogtepunten van Hanoi
Hanoi

De hoogtepunten van Hanoi

De hele dag op verkenning in de typisch Vietnamese stad Hanoi. Vanuit uw hotel rijdt u naar het mausoleum van...

Dag 3 Hanoi - Nachttrein naar het hoge noorden, Lao Cai

Vietnam-Hanoi-Noorden-trein(17) DSC_3985(17)

Deze dag is ter vrije besteding. U wordt ’s avonds opgehaald en naar het treinstation gebracht. U reist met de trein naar Lao Cai, in het hoge noorden. Vertrek rond 20.30 uur. De trein is netjes en comfortabel, middenklasse. U zit en slaapt in een coupé voor 4 personen (2 x 2 bedden boven elkaar, als u niet slaapt, zit u op het bed, wordt niet ingeklapt als bank). Wij gaan uit van een coupé voor 4 personen opgenomen. Het kan zijn dat u dan uw coupé deelt met anderen. U kunt ook kiezen voor een 2 persoonscoupé.

 

Overnachting in de trein.

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids en transfer met privé-auto/busje, treinreis

Dag 4 Lao Cai - Thanh Kim Village

Kopie  van P1130643(17) Vietnam - Bac Ha - 56(17)

U wordt opgehaald bij het station in Lao Cai door uw chauffeur en gids. Allereerst gaat u ontbijten bij een lokaal restaurant. Na het ontbijt maakt u meteen een prachtige tocht. Vijf ochtenden per week is er een kleurrijke markt in deze regio. Vele verschillende bergstammen komen tijdens de markt samen om hier hun waar te verkopen, inkopen te doen en elkaar te ontmoeten. Neem de tijd om hier rond te dwalen tussen de kleurrijke mensen in hun veelal nog authentieke kleding. Men kleedt zich niet zo voor de toeristen, maar loopt werkelijk dagelijks in deze kleding. Wel zult u merken dat men ook lokale souvenirs verkoopt (wat de meeste bezoekers ook heel leuk vinden), want natuurlijk probeert men van uw 'rijkdom' ook een rijstkorreltje mee te pikken. Na dit indrukwekkende bezoek wordt u naar de Topas Eco Lodge gebracht (2 tot 3 uur rijden). De rest van de dag is vrij te besteden.

 

Overnachting in Thanh Kim Village.
Inclusief ontbijt, lunch, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 5 Thanh Kim Village - Nam Cang, wandeling

Vandaag gaat u de prachtige omgeving te voet verkennen; de beste manier om dit gebied optimaal in u op te nemen. Met uw gids wandelt u via een smal pad bergafwaarts naar de Muong Bo Rivier, tussen de rijstvelden, langs watervalletjes en door heuvellandschappen. Aangekomen in Thanh Phu Village luncht u bij lokale mensen thuis. U wandelt verder naar het dorpje My Son. Hier wonen mensen van de bergstam de Xa Pho. Dit is een van de kleinste en meest bijzondere minderheden in Vietnam; slechts 2% van de inwoners van deze regio behoort tot deze stam. In de middag komt u aan in het Rode Dao dorp Nam Cang. Hier bent u echt van het gebaande pad af; het is heerlijk rustig in het dorp. U wandelt over smalle paadjes en ziet hier en daar iemand zitten, kippen scharrelen, waterbuffels en varkentjes in hun hok; een dorpsbeeld dat nog niet verstoort is door toerisme. In totaal heeft u vandaag 4 uur gewandeld voordat u bij de Nam Chang Riverside lodge aankomt. U kunt ontspannen op de veranda met uitzicht over de rivier of nog even van de gelegenheid gebruik maken om het dorpje op eigen gelegenheid verder te verkennen.

 

Overnachting in Nam Cang.

Inclusief alle maaltijden, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 6 Nam Cang - Hanoi

Alle tijd om te ontbijten en te genieten van de rust in dit kleine dorp. De mooi geklede vrouwen van de Rode Dao minderheid zijn alweer vroeg aan het werk in Nam Cang en omgeving. De kleding wordt gekenmerkt door de bijzondere rode hoofddeksels. U gaat met uw gids verder op verkenning, langs de rivier en door kardemom-bossen. U maakt een wandeling van circa 3 uur door een prachtig groen gebied. Onderweg bezoekt u een woning van de Rode Dao zodat u kunt zien hoe deze mensen hier leven. Onderweg wordt u getrakteerd op indrukwekkende uitzichten over de vallei. U luncht in de Nam Cang Riverside lodge. Halverwege de middag wordt u met een minibusje in ongeveer een half uurtje naar de Thanh Phu brug gebracht. Hier wordt u opgepikt door een ander minibusje van de Topas Ecolodge dat u naar uw hotel in Hanoi brengt.

  

Overnachting in Hanoi.

Inclusief ontbijt, lunch, bustransfer, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 7 Hanoi- Mai Chau

shutterstock_205694476(13)

 

U wordt opgehaald bij uw hotel voor de rit van circa 4 uur naar het dorpje Mai Chau. U verlaat de drukte van de stad. Het duurt een poosje voordat u de stad en het district Hanoi daadwerkelijk uit bent. U bent dan zeker een uur of anderhalf verder. Het laagland rondom Hanoi is vrij uitgestrekt. Als u eenmaal het karstgebergte heeft bereikt wordt het een stuk mooier. De dorpjes hebben hier de traditionele huizenbouw en de natuur bestaat uit veel bamboebossen en akkers waar uiteraard rijst verbouwd, maar ook suikerriet en groentesoorten. Voordat u Mai Chau ziet liggen klimt u een hoge pas op, de Cun pas. Eenmaal boven zijn er verschillende prachtige uitzichtpunten. De weg is redelijk goed en bochtig. Aan de andere kant van de bergen ligt de lieflijke vallei van Mai Chau. 

 

Overnachting in Mai Chau

Inclusief ontbijt en privé-transfer

Dag 8 Mai Chau

Deze dag is vrije besteding. U kan vandaag op eigen gelegenheid wandelen en fietsen door de natuur of in stilte genieten van de rust en de prachtige omgeving.

 

Overnachting in Mai Chau

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids

Dag 9 Mai Chau - Cuc Phuong NP - Ninh Binh

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar Cuc Phuong National Park gebracht. Dit prachtig groene park werd in 1962 geopend en was daarmee het eerste nationale park van Vietnam was. Het park is circa 25 kilometer lang en 11 kilometer breed, en de Silver Cloud Peak is met zijn 648 meter de hoogste top. In dit regenwoud ziet u vele plant- en diersoorten waarover uw gids u uitgebreid zal vertellen. U ziet niet alleen kleurrijke vogels vliegen, maar ook vleermuizen. De talloze grotten worden namelijk bevolkt door zo’n veertig soorten vleermuizen. U bezoekt het reddingscentrum voor bedreigde primaten en maakt een pittige wandeling door het park (neem goede wandelschoenen mee) naar een duizend jaar oude sequoia boom en een grot waar in de prehistorie mensen hebben gewoond. Na uw bezoek aan het park rijdt u door naar Ninh Binh. 

 

Informatie Ninh Binh:
In de provincie Ninh Binh ligt ook de gelijknamige stad. Ninh Binh wordt ook wel 'Halong bay op het land' genoemd. Niet zonder reden; het groen begroeide karstgebergte rijst steil uit het landschap met rijstvelden en waterwegen op. Bijzonder mooi! Een boottochtje door dit gebied is daarom ook een must. Ninh Binh stad is een grote stad met een relatief klein centrum. In het centrum bevinden zich wat restaurantjes én de opstapplaats voor de boottochtjes naar Tam Coc (letterlijk vertaald: drie grotten). Naast Tam Coc zijn er nog diverse andere plaatsen waar de roeibootjes klaarliggen om u door het prachtige landschap te vervoeren. Een leuk weetje is dat de dijk die Ninh Binh beschermt tegen overstromingen met behulp van Nederlandse kennis is aangelegd.

 

Overnachting in Ninh Binh.

Inclusief ontbijt, lunch, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 10 Ninh Binh

groenebloemen(13)

U maakt een prachtige boottocht door een van de mooiste delen van Ninh Binh: Trang An. Hier ziet u met eigen ogen waarom Ninh Binh ook wel 'Halong Bay op het land' wordt genoemd. U wordt geroeid. De meeste mensen doen dat hier nog op de traditionele manier: met hun voeten! Wat deze tocht nog meer zo bijzonder aantrekkelijk maakt is het prachtige landschap van rijstvelden in combinatie met de weelderig begroeide kalkstenen rotsen en de drie grotten waar u doorheen vaart. Er zijn veel mensen die willen genieten van dit mooie gebied dus laat u niet afschrikken door de drukte; als u eenmaal in uw bootje zit is er ruimte zat. De lokale bevolking probeert een centje bij te verdienen door op de route van de boottocht wat drinken en andere versnaperingen te verkopen (soms wat té actief). Afhankelijk van het seizoen hebben de rijstvelden prachtige kleuren. Groen na planting (februari/maart) en langzamerhand verandert dit in geel. Tegen juni/juli is het oogsttijd Als het weer meezit kan er nog een keer geplant worden in juni/juli, dan is er in september nog een oogst. In de winter, vanaf oktober t/m januari zijn de rijstvelden niet beplant, toch is de omgeving dan de moeite waard. Aan het eind van de boottocht staan de fietsen klaar. U maakt een ontspannen fietstocht via een rustig weggetje door landelijke omgeving. U komt fietsend gemakkelijk in contact met de vriendelijke mensen. U ziet waterbuffels die gewoon over straat lopen. De boottocht duurt ongeveer 1,5 uur en het fietsen een uurtje of langer als u wilt. 

 

Overnachting in Ninh Binh.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, fietshuur, boottochtje, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 11 Ninh Binh - varen in Halong Bay

Vietnam-Halong-Bay-bootjes(17) Vietnam - Halong Bay - 64(17)

Om de boot in Halong Bay te halen vertrekt u 's ochtends vroeg uit het hotel. Uw chauffeur brengt u naar Halong Bay. De rit duurt zo’n 4 uur en er is wat speling nodig voor onvoorziene situaties op de weg. De route is niet zo heel interessant jammer genoeg, er is alleen geen andere optie om Halong Bay te bereiken. De bebouwing langs de weg is rommelig en sommige stukjes akkerbouw maken het uitzicht nog enigszins kleurrijk. U bent op weg naar een van de absolute hoogtepunten van Vietnam, dat is voldoende om deze route voor lief te nemen, nietwaar?

 

Een hoogtepunt tijdens uw reis; u gaat varen door de wereldberoemde Halong Bay. Rond het middaguur gaat u aan boord van uw schip: een in traditionele stijl gebouwde jonk. Onder het genot van een lunch vaart u de wijde baai in. De bemanning zal u een briefing geven wat u vandaag en morgen te wachten staat. Uw geniet aan het dek van prachtige uitzichten op Karststenen eilandjes, terwijl u door dit bijzondere gebied vaart. Uw schip gaat voor anker en u vaart met een tender (klein bootje) naar het grootste drijvende vissersdorp van de baai, waar u ongeveer 20 minuten kunt rondwandelen. U kunt er ook voor kiezen om te gaan kajakken. Erg leuk om te doen (u betaalt ter plaatse rond de USD 10 pp om een kajak te huren). ’s Avonds dineert u aan boord, in het mooie restaurant. En daarna kunt u een kaartje leggen of andere spelletjes doen; er wordt vaak ook een film gedraaid.

 

Overnachting aan boord van de jonk.

Inclusief alle maaltijden en entreegelden

 

 

 

Dag 12 Halong Bay

Doe net als de Vietnamezen en begin uw dag met Tai Chi; gegarandeerd dat u helemaal in balans uw dag start. Bij goed weer wordt er 's ochtends vroeg, nog voor het ontbijt, een les aan dek gegeven. Na het ontbijt gaat u kajakken. U peddelt langs de prachtige, ongerepte kust. Terug naar uw jonk om wat spulletjes te verzamelen (zwemspullen, zonnebrand, enzovoorts), want u gaat vandaag een groot deel van de dag op pad met een apart bootje. Aan het einde van de middag bent u weer terug bij uw jonk.

 

Overnachting aan boord van de jonk.

Inclusief alle maaltijden, kajaktocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 13 Halong Bay- Hanoi- Hue

Vietnam  - Hue - 66(8) DSC_3512(8) Vietnam  - Hue - 71(8)

s Ochtends vroeg wordt een licht ontbijt geserveerd: verse kop koffie of thee met wat hapjes. Wilt u Tai Chi oefenen? Dan is dit is het moment. U verlaat de boot voor een fijne ochtendwanddeling over Titov Beach Island. U heeft ongeveer een uur op dit eiland, en als u wilt is er genoeg tijd voor een stevige klim naar de top van de rotspunt voor een adembenemend 360 graden uitzicht over de baai. Halverwege de kllim is er ook een uitkijkplatform. U kunt op dit eiland ook lekker ontspannen op het strand en even zwemmen. Terug aan boord is het tijd om uw spullen te pakken voordat u geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet, inclusief traditionele Vietnamese noedelsoep (Pho). Na het ontbijt kunt u nog een blik werpen op de prachtige baai. U vaart terug naar de haven waar u voor het middaguur arriveert. 

 

U wordt bij de pier opgehaald door een minibus van Indochina Sails en in ongeveer 3 uur rijden naar het centrum van Hanoi gebracht. 

Totdat u opgehaald wordt voor de transfer naar de luchthaven heeft u nog een paar uurtjes vrij in Hanoi. 's Avonds wordt u naar de luchthaven gebracht. U vliegt met Vietnam Airlines naar Hue. Daar wordt u door een chauffeur opgehaald bij de luchthaven en naar uw hotel gebracht.

 

Overnachting in Hue.

Inclusief ontbijt, binnenlandse vlucht

 

Dag 14 Hue

Deze dag is ter vrije besteding.

 

In Hue kunt u vele excursies maken, wij noemen enkele bezienswaardigheden die wij de moeite waard vinden. Maakt u een boottocht over de Perfume-rivier en kies een huurfiets om de stad te verkennen. Bezoekt u de Thien Mu-pagode, deze pagode is herkenbaar aan de bijzondere zevenverdiepingen tellende toren. Er staan verschillende beelden die allemaal een andere god vereren. Bezichtig het indrukwekkende grafmonument van Ming Mang, deze is buiten het centrum gelegen. Eén van de mooiste graftombes die Hue rijk is. De bijzondere architectuur gaat hier mooi samen met de natuur. Prachtig in het voorjaar als alles mooi in bloei staat. De keizerlijke citadel, oftewel: de Verboden Stad mag zeker niet ontbreken. Hier kunt u zien hoe de keizerlijke familie in een geheel afgezonderde stad leefde. Even rondstruinen op de kleurrijke Dong Ba-markt en u snuift het dagelijks leven van Hue op. De grootste markt van Hue, waar van alles te koop is.

 

Overnachting in Hue.

Inclusief ontbijt

Oudheden en boottocht Hue
Hue

Oudheden en boottocht Hue

Een boeiende dagtocht door de keizerlijke stad Hue. Uw dag begint ontspannen met een korte boottocht op een...

Dag 15 Hue- Hoi An

Vietnam - Hoi An - 32(8) shutterstock_121217830(8) shutterstock_210745849(8)

U wordt opgehaald bij uw hotel door uw chauffeur voor uw tocht van ongeveer 4 uur naar Hoi An. U rijdt zuidwaarts over de Wolkenpas met een onvergetelijk uitzicht over de fraaie kust en de Zuid-Chinese Zee. In Danang bezoekt u het Cham-museum, waar de Cham beeldhouwkunst de geschiedenis vertelt van het koninkrijk Champa. Vervolgens verlaat u de stad en rijdt u naar de Marble Mountains, vijf bergrotsen geheel van marmer die oprijzen uit het vlakke land. U bewandelt één van de bergrotsen, waar velen u als pelgrimstocht voorgingen. Vervolgens komt u in een natuurlijke grot waar gelovigen een altaar hebben gebouwd, soms komt er door een gat in de grot een mysterieuze lichtinval. De sfeer is erg bijzonder. Hierna rijdt u door naar het oude Hoi An en wordt u naar uw hotel gebracht.

 

Informatie Hoi An:

Hoi An was in vroeger tijden één van de drukste havensteden van Zuidoost-Azië. Het is schilderachtig gelegen aan de oevers van de Thu Bon-rivier. Hoi An heeft een rijk handelsverleden, waarvan de vele oude Chinese huizen en tempels getuigen. Enkele huizen zijn geopend voor bezoekers. Het oude stadje is bijzonder pittoresk, velen vinden Hoi An het leukste plaatsje van Vietnam. Beroemd is de Japanse overdekte brug, één van de weinige houten boogbruggen die bewaard is gebleven. Hoi An is uitgeroepen door UNESCO als werelderfgoed. Hoi An ligt vlakbij de kust, het zal dus duidelijk zijn, dat vis een belangrijk handelsproduct is. In Hoi An kunt u uitstekend kleding, schoenen en tassen laten maken van goede kwaliteit en goedkoop. Erg leuk om te doen: fietsen (vraagt u even bij uw hotel) naar het oude stadje, ongeveer 2 km en een bijzonder leuke route, langs de rivier.

 

Overnachting in Hoi An.

Inclusief ontbijt

Dag 16 Hoi An

Er is genoeg te doen om u op eigen gelegenheid in en rondom Hoi An te vermaken. Geniet van de gezellige sfeer in het stadje of rust lekker uit aan het strand.

 

Overnachting in Hoi An.

Inclusief ontbijt

Wandelen in Hoi An
Hoi An

Wandelen in Hoi An

Het oude centrum van het charmante stadje Hoi An is het beste te voet te verkennen. U wordt opgehaald bij uw...

Cham-cultuur in My Son
Hoi An

Cham-cultuur in My Son

De mystieke ruïnes van de Cham stad My Son, de vroegere hoofdstad van het ooit machtige Champa rijk, liggen op...

Dag 17 Hoi An

hoi an cham ruine 2(13)

Vanuit Hoi An kunt u interessante excursies maken naar bijvoorbeeld My Son. HIer zijn nog een aantal oude Chamtempels te bewonderen. 

 

Overnachting in Hoi An.

Inclusief ontbijt

Dag 18 Hoi An

De laatste dag lekker uitrusten en alle ervaringen van de reis nog eens de revue laten passeren. Nog even niet aan naar huis gaan denken. 

 

Overnachting in Hoi An.

Inclusief ontbijt

Dag 19 Hoi An, vertrek

U wordt opgehaald bij uw hotel en in ongeveer een half uur naar de luchthaven van Danang gebracht (transfer).

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën