Konkutu, Homestay

Vietnam

Kom dicht bij de locals, en verblijf een nachtje in de homestay in het kleine dorp Konkutu. Het verblijf is eenvoudig, vergelijk het met een guesthouse, maar gegarandeerd dat deze nacht u nog lang bij zal blijven. Maak een wandeling door het dorp en bewonder de centraal in het dorp gelegen rong, het gemeenschapshuis met rieten dak. Op het veld naast de rond komen einde van de dag de locals samen. Doet u mee met een potje volleybal, of blijft u kijken? In de avond zal uw gastvrouw u een traditionele maaltijd voorschotelen. Vaak beter dan wat u in een gemiddeld restaurant zult krijgen. En morgenochtend? Dan staat er ook een vers bereid ontbijtje voor u klaar!

Locatie

Het dorpje Konkutu is zo’n typisch dorp in de centrale hooglanden. De mensen wonen in houten huizen op palen en centraal in het dorp staat een rong met rieten puntdak. Er zijn geen restaurants en winkeltjes, vandaar dat het avondeten is inbegrepen bij een verblijf in de homestay in Konkutu. Het dorpje Konkutu ligt niet ver buiten de grotere plaats Kon Tum.

Accommodatie

Een verblijf in een homestay houdt in dat u slaapt bij de locals ‘thuis’. Maar dit houdt niet in dat u bij hen in huis overnacht. Op het erf is namelijk een gastenverblijf gebouwd voor toeristen.  In een grote ruimte (soort slaapzaal) slaapt u met meerdere mensen op matrasjes op de grond. Boven de matrassen hangt een klamboe, en natuurlijk is er schoon beddengoed. Het sanitair deelt u met andere gasten. De homestay in Konkutu heeft ook twee privé-kamers. Als deze vrij zijn, zullen we deze voor u boeken. Maar we kunnen dit niet garanderen.

Voorzieningen

Een homestay heeft vrijwel geen voorzieningen, maar dat is juist de charme. Zoek een lekker zitje op, en laat het lokale leven aan u voorbij trekken.

Rondreizen bij dit hotel
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën