Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Halve dag

De Cu Chi-tunnels zijn op twee manieren te bereiken: over de weg en over het water. Kiest u voor het water, dan stapt u 's ochtends vroeg in Ho Chi Minh City samen met andere toeristen op de boot voor een anderhalf uur durende tocht naar de beroemde Cu Chi-tunnels. Ga lekker achterover zitten en laat het landschap aan u voorbij glijden. Kiest u voor de weg, dan wordt u ’s ochtends bij uw hotel opgehaald door een auto/busje met privé-chauffeur.

 

Aangekomen bij de tunnels gaat u samen met uw gids op verkenning. Tijdens de beruchte Vietnamoorlog dienden de Cu Chi-tunnels als schuilplaats voor de Vietcong. De tunnels zijn bij elkaar zo’n 250 kilometer lang en bevinden zich op verschillende niveaus. Het is ongelooflijk wat daar gepresteerd is. De ingangen waren niet te zien. Uw gids schuift wat zand weg en er verschijnt een luikje waar de slanke Vietnamezen in verdwenen. Een bezoek aan dit verdedigingsbolwerk is buitengewoon boeiend. Met levensgrote poppen laat men zien hoe het er ten tijde van de Vietnamoorlog aan toe ging in dit gebied. Een deel van de tunnels is ruimer gemaakt, zodat de ‘grote' westerse toeristen er ook in passen. Nadat u alles goed heeft bekeken wordt u over de weg terug naar uw hotel in Ho Chi Minh City gebracht (ook als u heeft gekozen voor de heenreis per boot).

 

Tip:

Combineer deze excursie met een stadstour in de middag door Ho Chi Minh City, zoals onze excursie ‘Kennismaking met Ho Chi Minh City’.

 

Groepsexcursie per boot:

Na het bezoek aan de tunnels gaat u naar een lokaal restaurant aan de rand van de rivier voor de lunch.
Inclusief lunch, boottocht, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden.

 

Privé-excursie over land: 

Na het bezoek aan de tunnels gaat u terug naar Ho Chi Minh City, daar bent u dan voor lunchtijd.
Inclusief privé auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden