Waikkal, Suriya Resort

Sri Lanka

Verborgen in het afgelegen gebied buiten Waikkal (ten noorden van Negombo) ligt dit schitterende en kleinschalige boutique-hotel, aan het mooie strand. Het bijzondere is de lagune! Hier zijn 6 waterchalets gebouwd; ze hebben bladerdaken en zijn in de lagune op palen boven het water gebouwd. De meeste kamers zijn in een modern wit gebouw gevestigd, stuk voor stuk luxe en stijlvol. Een aanrader! Dit hotel is heel geschikt voor reizigers, die niet in de drukte willen verblijven.

Locatie

Op ongeveer 40 minuten rijden vanaf de luchthaven. Het hotel ligt prachtig aan zee en aan een lagune. Het strand is mooi. En: afgelegen, in het stille en landelijke gebied.

Accommodatie

Er zijn 54 kamers in totaal. De deluxe rooms en suites zijn gevestigd in wooneenheden van 2 of 3 verdiepingen. De waterchalets vormen een apart verhaal. Zie de beschrijving hieronder. Overal kan een extra bed bijgeplaatst worden. Er zijn geen kamers met een verbindende tussendeur.

 

Kamertypen:

  • Deluxe rooms: Vanuit deze kamers heeft u zijdelings zicht op zee. De inrichting is chique-modern. Het meubilair is van donker hout, mooi. Er zijn kamers met een tweepersoons bed en kamers met twee aparte bedden. Er is een mooie tegelvloer. De badkamer is prima, met regendouche.
  • Suites: Deze zijn 2 x zo groot als de deluxe kamers. de slaapkamer is ongeveer gelijk, maar de badkamer is veel groter. Ook hier is geen bad, maar wel een regendouche. Ander verschil: houtenvloeren. Er zijn alleen kamers met tweepersoons bed. Het terras is werkelijk enorm groot, met jacuzzi. Twee extra bedden plaatsen: geen probleem. Je kunt de suite dan ook als familyroom beschouwen. Er is een extra ruimte met bureautje en kledingkast. Belangrijk: alle kamers hebben zicht op zee. U kijkt recht over het zwembad heen naar de zee.
  • Waterchalets: De lagune ligt zijdelings van het hotelterrein, over een loopbrug over de lagune heen bereikt u de chalets. De locatie is werkelijk schitterend. Vanuit de chalets heeft u niet direct zicht op zee (wel op de mooie lagune natuurlijk!). De chalets staan op palen en zijn prachtig, rietgedakt (eigenlijk zijn het gedroogde bladeren). Vanuit het bed kijkt u zo de lagune in. De ruimte is heel leuk ingedeeld: bij binnenkomst is er een ruimte met een bank tegen een wand. Links en rechts van de wand loopt u zo de slaapkamer binnen. Ook hier weer een zitje. De inrichting is verfijnd, straalt klasse en romantiek uit. Er is een aparte ruimte voor de koffers/kleding. Er is een ruim balkon.
Voorzieningen

Er is een restaurant, een fraai zwembad, een spa ( in een waterchalet), een gym (in een waterchalet). Tevens is er wifi aanwezig.

Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën