Habarana, Aliya resort

Sri Lanka

De houten chalets springen er uit. Heel bijzonder. Ze staan verscholen in een aangrenzend stuk bos, je hebt een beetje het ‘alleen-op-de-wereld-gevoel’. De meeste kamers zijn in mooie kamers. als je aankomt bij het hotel krijg je een gevoel van: toch wel groot. De entree heeft een hoge trap, grote lobby. het hotelterrein is zeer ruim en mooi, je ziet elkaar nauwelijks terug. In de verte zie je de Sigiriyarots. Aliya betekent: olifant. En aan die dikhuid wordt u overal herinnerd (in fraaie kunstwerken en op elke kamer olifantendecoraties).

Locatie

In het buitengebied van het district Habarana gelegen, eigenlijk tussen Habarana en Sigirya in. U ziet in de verte de hoge Sigiriyarots. In de wijde omgeving veel natuur.

Accommodatie

De meeste kamers zijn ondergebracht in kleine wooneenheden van 4 kamers. alle kamers hebben een balkon of terras. Een extra bed is overal mogelijk.

Er zijn in totaal 96 kamers.

 

Kamertypen:

 

  • 65 deluxe kamers: in kleine wooneenheden van 4 kamers: 2 boven/2 beneden. Ertussen het ‘trappenhuis’. De kamers zijn heel ruim, er is een aparte hoek voor de bagage, hier zijn ook de kasten. Prachtige badkamer met douche. Mooie comfortabele stoelen. Er zijn 14 kamers met een verbindende tussendeur (ideaal voor families). Er is 1 kamer voor rolstoelgebruikers.
  • 10 familyrooms, ook wel attics genoemd door het hotel. Ook die zijn in kleine wooneenheden, alleen zit hier een extra verdieping op. Op de begane grond zijn de deluxe kamers. Op de 2de en 3de verdieping de familyrooms. De slaapkamer met tweepersoons bed is op de 2de verdieping, u gaat de trap op naar de 3de verdieping, waar 2 aparte bedden onder het schuine dak staan (erg leuk gedaan). Op de ‘ouder-slaapkamer’ kan een extra bed bijgeplaatst worden, dus in totaal dan voor 5 personen.
  • 18 houten chalets: Ai, wat bijzonder. In een afgeschut stuk bos staan de tenten verscholen, je ziet ‘elkaar’ niet. Je hebt het gevoel dat je daar alleen bent, zo goed gedaan. De tenten zijn zeer luxe, zelfs met airco. Allen hebben een tweepersoons bed. Er is een houten badkamer aansluitend erachter gebouwd: ook weer: zeer ruim, mooi en luxe. De tenten zijn overkapt (ivm de warmte).
  • 2 suites: in 2-onder-1-kap gebouwd. Strakke vormgeving. Elke suite heeft 2 slaapkamers: 1 heel ruime met sofa en kleine keuken, 1 kleinere slaapkamer. De badkamer is enorm ruim. Er is een grote tuin, voor beide suites. Heel fijn: een eigen plungepool (klein zwembad, om te plonzen, niet om baantjes te trekken) op het grote terras.
Voorzieningen

Er zijn hier 3 restaurants: een westers-georiënteerd, een Chinees restaurant en een typisch Birmese eetgelegenheid. Verder is er een mooi zwembad, met ondiep gedeelte voor de kinderen.

Vanuit het bad kijk je zo over het natuurgebied richting de Sigiryarots, prachtig! Er is een gym en spa in het hotel, en er kan gebruik worden gemaakt van de Wifi.

Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën