Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Halve dag

In de 17e eeuw zijn de Nederlanders begonnen met het aanleggen van het Hamilton-kanaal, ofwel Dutch Canal. Later zijn ze geholpen door de Engelsen en nu is het één van de bezienswaardigheden van Negombo. Stap in de boot en vaar langs de huizen van vissersfamilies aan de rand van het kanaal. Vang een glimp op van de volwassenen die verschillende klusjes aan het huis doen, terwijl kleine kinderen speels zwaaien naar de voorbijvarende boten. U vaart naar de Negombo-lagune, waar de verse vismarkt van ‘Lellama’ ligt. Verse vis die vanochtend gevangen is wordt verkocht. Inktvis, krabben, kreeften, garnalen en zelfs haaien. U bent bijna bij het hoogtepunt van de dag: het vissersdorp. Vissers bereiden hun netten voor, voor de volgende vangst, de overtollige vis wordt gewassen en in de zon gedroogd. De vissers laten u graag zien hoe ze te werk gaan en praten graag met u.

 

Als u ’s ochtends vroeg over de kanalen vaart, ziet u de eerste catamarans binnenkomen met de overvloed aan vis die gevangen is. Terug vaart u weer door het kanaal in uw authentieke boot. Een mooie kans om de Sri Lankaanse viscultuur, de mensen en hun leefstijl te ervaren.

 

Deze excursie kan worden uitgebreid met aansluitend een zeiltocht in een lokale catamaran over de lagune en een bbq-lunch.

 

Inclusief: boottocht, lichte snacks, Engelssprekende gids