Bouwsteen Wildlife Sri Lanka

Stap in een jeep, houd uw verrekijker bij de hand en ga op zoek naar wilde dieren. Olifanten, luipaarden, maar ook herten en krokodillen komen leven in Yala National Park. In Udawalawe worden weesolifanten opgevangen die door hun moeder achtergelaten zijn. Bijzonder om dit olifantenweeshuis te bezoeken en te zien hoe deze kleine olifanten leven en verzorgd worden. U sluit de reis af in het laatste stukje tropische regenwoud van Sri Lanka: Sinharaja Rainforest.

Olifanten in Udawalawe
Luipaarden in Yala
Trekking Sinharaja Rainforest
Maleisie-Belum-Temenggor_2_621373
Julie
Na mijn rondreis door Sri Lanka is mijn passie voor andere culturen, ongerepte natuur en authentieke plekjes ontstaan.
Sri-Lanka-Renee
Renée
Sri Lanka is een prachtige bestemming. Niet al te groot, maar heel divers. Benieuwd naar mijn verhalen?

Reis van dag tot dag: Wildlife Sri Lanka

Dag 1 Yala National Park

Dag 2 Yala National Park
Dag 3 Udawalawe National Park

Dag 4 Sinharaja Rainforest

Dag 5 Sinharaja Rainforest

Dag 6 Vertrek Sinharaja Rainforest

100% maat werk

Dag 1 Yala National Park

Sri-Lanka-Safari-Olifanten_1_375795

Vandaag komt u aan in Tissamaharama, in de buurt van Yala National Park. Dit park is de beste plek om luipaarden te spotten. Geen garantie, maar toch heeft u hier een goede kans. Ook leven hier waterbuffels, olifanten, herten, wilde zwijnen, krokodillen en allerlei soorten vogels zien. Fantastisch om met een jeep en ranger hier doorheen te rijden. U zult het bezoek aan dit wildpark als één van de hoogtepunten van het land ervaren. Stap vanmiddag gelijk in de jeep en houdt uw camera en verrekijker bij de hand.

 

Overnachting in Yala

Inclusief ontbijt

Dag 2 Yala National Park

Wat dacht u van een vroege ochtendsafari door Yala National Park? In de vroege uren heeft u de meeste kans om wild te zien. Vanaf uw hotel vertrekt u per jeep naar het Yala National Park. Dit gebied is vrij droog, de begroeiing is hier laag. Het is de beste plek om luipaarden te spotten. Geen garantie, maar toch heeft u hier een goede kans. Ook leven hier waterbuffels, olifanten, herten, wilde zwijnen, krokodillen en allerlei soorten vogels zien. Fantastisch om met een jeep en ranger hier doorheen te rijden. U zult het bezoek aan dit wildpark als één van de hoogtepunten van het land ervaren.

 

Na de safari is het tijd om wat uit te rusten, maar u kunt er ook voor kiezen om te gaan vissen. U stapt in de boot en gaat samen met een lokale bewoner op zoek naar de grootste vissen. Vraag de visser wat zijn mooiste vangst was en hij begint met vol enthousiasme te vertellen. Heeft u geluk en een mooie vis gevangen? Het hotel bereidt hem graag voor u, zodat u van uw eigen vangst kunt smullen.

 

Overnachting in Yala

Inclusief ontbijt

Dag 3 Yala National Park - Udawalawe National Park

Sri-Lanka-Udawalawe-Safari1_1_375676 4378e5d6-4199-467e-aebb-29ac308b74e4

In ongeveer twee uur rijdt u naar Udawalawe National Park. U bezoekt Udawalawe voor de olifanten. Naast olifanten kunt u hier ook wilde buffels, krokodillen en herten zien. Absoluut de moeite waard is een bezoek aan het Elephant Transit home, een olifantenweeshuis. Hier worden olifanten opgevangen die in de steek zijn gelaten door hun moeder en hier in het opvanghuis worden voorbereid op een bestaan in de vrije natuur. Om die reden kunnen bezoekers de dieren niet wassen, ze moeten niet te veel aan mensen gaan wennen. Wel kunt u zien hoe de dieren gevoederd worden. Meerdere malen per dag vindt het voederen plaats.

 

Overnachting in Udawalawe

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur

Dag 4 Udawalawe National Park - Sinharaja Rainforest

Als u nog een ochtendsafari wilt maken dan heeft u hier in de ochtend voldoende tijd voor. Het is slechts 1,5 uur rijden naar Sinharaja Rainforest. Dit laatste stukje tropisch regenwoud van Sri Lanka ligt in het zuidwesten van het eiland. Het regenwoud staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en is vanwege de biodiversiteit zeker een bezoekje waard.

 

Overnachting in Sinharaja Rainforest

Inclusief ontbijt en diner, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur

Dag 5 Sinharaja Rainforest

Sinharaja-Rainforest-3_1_375754 472a0502-d161-4f35-bb66-7e0ad7cd91f4 SriLanka-Sinharaja-RegenwoudvanSinharaja3.jpg(8)

Vandaag gaat u met een ervaren gids naar het laatste stukje tropisch regenwoud van Sri Lanka. U maakt een trekking en ziet onderweg vele soorten planten, bomen en dieren. Wat is het bijzonder dat we hier nog kunnen rondwandelen. En wat een uitzicht! Een prachtige groene omgeving!

 

Overnachting in Sinharaja Rainforest

Inclusief ontbijt en diner, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur

 

Dag 6 Vertrek Sinharaja Rainforest

Na uw ontbijt is er een einde gekomen aan dit arrangement. Uiteraard kunt u uw reis vervolgen. Herleef de oude Hollandse tijden in de vestingstad Galle. Vroeger was Galle een belangrijke handelsstad en tegenwoordig staat dit plaatsje op de UNESCO werelderfgoedlijst.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën