Bouwsteen De koningssteden van Sri Lanka

De culturele driehoek van Sri Lanka kent veel koningssteden. Tijdens uw start in Anuradhapura bezoekt u de ruïnes en kunt u het offeren met lotusbloemen zien. Erg bijzonder om dit mee te maken. Beklim de Leeuwenrots van Sigiriya, fiets langs de 

hoogtepunten van Habarana of stap in een jeep en ga op zoek naar olifanten. Reis na uw bezoek aan de culturele driehoek door naar Kandy, bezoek de Tempel van de Tand en probeer zelf een traditionele curry klaar te maken.

Koningssteden
Sigirya Rock
Tempel van de Tand
Maleisie-Belum-Temenggor_2_621373
Julie
Na mijn rondreis door Sri Lanka is mijn passie voor andere culturen, ongerepte natuur en authentieke plekjes ontstaan.
Sri-Lanka-Renee
Renée
Sri Lanka is een prachtige bestemming. Niet al te groot, maar heel divers. Benieuwd naar mijn verhalen?

Reis van dag tot dag: De koningssteden van Sri Lanka

Dag 1            Aankomst Anuradhapura

Dag 2            Habarana, culturele driehoek

Dag 3            Habarana, culturele driehoek

Dag 4            Habarana, culturele driehoek

Dag 5            Kandy        

Dag 6            Kandy

Dag 7            Vertrek Kandy

100% maat werk

Dag 1 Anuradhapura, culturele driehoek

U laat de westelijke kust achter u en reist door naar het hart van Sri Lanka: de culturele driehoek. Anuradhapura is één van de hoogtepunten van uw reis door Sri Lanka. Het is een bijzondere stad voor boeddhisten. Wandel, fiets of stap in een tuktuk om de stad te doorkruisen en stop bij één van de vele stoepa’s (bolvormig bouwwerk), tempels of ruïnes. De Ruwanweliseya stoepa, ook wel Grote Stoepa genoemd, is één van de hoogste ter wereld. De felle zon weerkaatst op de kraakwitte bol.

 

Overnachting in Anuradhapura

Inclusief privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur

Dag 2 Anuradhapura - Habarana, culturele driehoek

Sri-Lanka-Anuradhapura-tempel-6 Sri-Lanka-Polonnarauwa1_1_375071 Sri-Lanka-Sigiriya-Rots1

Een korte route naar Habarana. Slechts 1,5 uur. We maken een stop onderweg naar de bedevaartsplaats Mihintale. Een heilige plek die een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van het boedhisme op Sri Lanka. De bezienswaardigheden zijn de Maha Saya-stoepa en de Aradhana Gala-rots. Beklim de rots en geniet van het uitzicht!

 

Informatie Habarana:                                   

Habarana ligt binnen de culturele driehoek. Anuradhapura, Dambulla, Sigiriya en Polonnaruwa zijn de andere vier. Deze regio staat bekend om de ruïnes, tempels, pagodes en stoepa’s. Niet alleen cultuur snuiven, maar ook op safari gaan in één van de nationale parken is een optie.

 

Overnachting in Habarana

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur

Dag 3 Habarana, culturele driehoek

Vandaag heeft u de tijd om nog meer cultuur op te snuiven in de culturele driehoek. Of bezoek één van de Nationale Parken in dit gebied. Stap in een open jeep tour of bezoek het naastgelegen Polonnaruwa en maak een fietstocht langs de hoogtepunten. Uw chauffeur brengt u graag naar alle bezienswaardigheden die u op uw lijstje heeft staan. Wederom genieten vandaag!


Overnachting in Habarana

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur

Dag 4 Habarana, culturele driehoek - Kandy

Sri-Lanka-Minneriya-olifanten

Als u tijdens uw reis nog geen olifanten gezien heeft, is vandaag het moment. Ga op olifantensafari in één van de nationale parken en spot ze in het wild. De safari zal ongeveer drie uur duren. De parken staan bekend om de olifanten, maar er leven nog veel meer dieren: apen, herten, wilde zwijnen en zelfs luipaarden. De kans is heel groot dat u in één van deze parken olifanten gaat zien. Een bijzondere ervaring om een moeder met kind voorbij te zien sjokken door de jungle.

 

Daarna reist u door naar Kandy. Kandy is een sfeervolle koloniale stad met kleine straatjes, veel tuktuk’s en vrouwen gekleed in kleurrijke sari’s. 's Avonds kunt u een dansvoorstelling bij de Tempel van de Tand bijwonen. U staat oog in oog met de oude rituelen tijdens de ceremonie.

 

Overnachting in Kandy

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur

Dag 5 - 6 Kandy

Sri Lanka-Kandy-stad1_1_380121 Sri Lanka-Kandy-uitzicht

Wandel de aankomende twee dagen door het centrum en breng een bezoek aan de Tempel van de Tand. Wat ook erg leuk is om één deze dagen te doen, is een kookcursus bij een lokale familie. Wilt u na een paar dagen Aziatisch eten zelf proberen een traditionele curry te maken? U gaat samen met een bewoner naar de markt voor de inkopen. Sri Lankaans koken doet u niet zomaar even. Er worden veel specerijen gebruikt en u leert de fijne kneepjes van het vak. Samen met de familie begint u aan het koken van misschien wel uw eerste Sri Lankaanse maaltijd. Traditionele producten en traditionele methodes worden gebruikt en na een uur staat daar een culinair gerecht.

 

Overnachting in Kandy

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën