Okonjima, Okonjima The Plains Camp

Namibie

Een bijna magische plek om een aantal nachten door te brengen en zeker niet om alleen maar te luieren aan het zwembad. Okonjima The Plains Camp ligt in het gelijknamige privéreservaat dat een scala aan wandel- en natuurtochten biedt, ook na zonsondergang. Maar het is meer dan een overnachtingsplek alleen. Dit is het thuis van de AfriCat Foundation, een non-profit organisatie die onder meer onderzoek doet naar bedreigde diersoorten zoals luipaarden.

Locatie

Met een perfect ligging tussen de hoofdstad Windhoek (2 uur rijden via B1) en het Etosha National Park (bijna 3 uur rijden over C38) is Okonjima Private Nature Reserve een bezoek meer dan waard.  Eenmaal binnen de poorten van het reservaat leidt een onverharde weg naar de receptie van het Okonjima The Plains Camp.

Accommodatie

Okonjima The Plains Camp is een familie vriendelijke accommodatie gelegen in een prachtige tuin en midden in de natuur. In het centrale deel ‘The Barn’ genaamd bevinden zich het restaurant, de bar en diverse zitgedeeltes. Het Afrikaanse karakter van ‘The Barn’ wordt versterkt door de inrichting. Door de vele ramen hoeft u geen moment iets te missen van het fraaie uitzicht op de grasvlakte. Natuurlijk heeft u ook vanaf het buitenterras een goed zicht hierop. Er zijn maar liefst 2 zwembaden en schaduwrijke plekken waardoor u optimaal kunt relaxen. Vergeet alleen niet af en toe te kijken naar de vlakte of er misschien een antiloop te spotten is. Voor de lodge ligt een waterdrinkplaats. Een leuk aandenken voor thuis kunt u kopen in de souvenirwinkel.

 

Kamertypen:

  • Standaard. De 10 standaardkamers bieden een mooi uitzicht op de grasvlakte en staan zo een 15 tot 20 meter uit elkaar. De inrichting is gezellig met 2 dubbele bedden. In de badkamer is een douche en toilet. Een plafondventilator, ijskastje, kluis en koffie/theefaciliteiten maken het geheel compleet. Voor de kamer is een kleine veranda waar het gedurende de dag goed toeven is.
  • Familie. Dit zijn 2 standaardkamers die middels een deur met elkaar zijn verbonden.
  • View. Deze 8 exclusieve kamers zijn ruimer dan de standaardkamers en staan ongeveer 25 tot 75 meter uit elkaar. Ze bieden daardoor ook meer privacy. De faciliteiten zijn gelijk. De inrichting is strak en modern. De Afrikaanse stijl wordt versterkt door de mooie natuurfoto’s aan de wand. De grote veranda is een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten. De wildernis ligt aan uw voeten, dus zorg dat u uw fotocamera bij de hand heeft.
  • View familie. Dit zijn 2 view kamer die middels een deur met elkaar zijn verbonden.
Voorzieningen
  • The Barn met restaurant en bar
  • Waterdrinkplaats
  • Zwembaden (2)
  • Veel activiteiten
  • AfriCat foundation
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën