Caprivi, Nkasa Lupala Lodge

Namibie

Aan een zijkanaal van de Kwando en Linyantirivier ligt de parel van de Caprivi: Nkasa Lupala Lodge. Een modern onderkomen met slechts 10 luxe tenten in een rustieke omgeving staat garant voor onbezorgde (safari)dagen. Het unieke moerasgebied zorgt voor grote aantrekkingskracht op vogels en is het thuis van nijlpaarden.

Locatie

Nkasa Lupala Lodge is een perfecte overnachtingsplek in de Caprivistrook op weg van Namibië naar Botswana of andersom. De ligging op slechts 400 meter van het Nkasa Lupala National Park zorgen dat leeuwen, luipaarden, buffels en antiloopsoorten hier van dichtbij te spotten zijn. Om het park staat geen omheining, zodat het wild zich vrij kan rond bewegen dus….  grote kans dat ze een ‘kijkje komen’ nemen in het tentenkamp!

Accommodatie

De lodge is stijlvol, modern en met veel oog voor detail ingericht. In het centrale deel is een prachtig groot houten buitendek waar ’s avonds het kampvuur knappert. Een lekker plekje om met een glaasje wijn de dag nog eens de revue te laten passeren. Overdag is de impostante observatiepost the place to be om vogels te spotten en natuurlijk om vrij zicht te hebben op de spectaculaire zonsondergang. Het kleine zwembad met zicht over de rivier is ideaal voor een verfrissende duik. Bestel aan de bar een drankje en droom weg in een van de luxe fauteuils. Bij Nkasa Lupala zijn een tal van safarimogelijkheden; spot vanuit het open voertuig o.a. olifanten, kuddes buffels, kudu’s en zebra’s. Interessant zijn ook de tochten te voet, hier ligt de nadruk op planten, insecten, klein wild dat zo belangrijk is. In de natuur kan het een nu eenmaal niet zonder het andere. Door een lokaal dorp en schooltje te bezoeken komt ook het culturele facet aan bod.

 

Kamertypen:

  • Safaritenten. Er zijn 8 luxe safaritenten die op palen aan de rivier staan. De constructie is van staal, canvas en hout. De tent is voorzien van een deur en ramen. De inrichting is uitstekend met een badkamer met douche en toilet. Nestel u op uw privéveranda en volg de olifanten van korte afstand die hier op zoek zijn naar eten. Een onvergetelijke ervaring.
  • Honeymoon. Er is 1 luxe safaritent die uitstekend geschikt is voor een huwelijksreis. De inrichting en de faciliteiten zijn gelijk aan de safaritent. Heel speciaal is het Victoriaanse bad op de veranda. Samen badderen onder de prachtige sterren hemel, hoe romantisch is dat!
  • Familie. De familietent is gelijk aan de safaritent maar geschikt voor meerdere personen.
Voorzieningen
  • Observatiedek
  • Restaurant
  • Bar
  • Zwembad
  • Wasfaciliteiten
  • Safaritochten
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën