Mandalay, Yadarnapon Dynasty Hotel

Myanmar

Wat een leuk hotel! Ik vond het echt verrassend zo midden in de grote stad Mandalay. U wandelt via een mooie tuin richting het hoofdgebouw. Dit gebouw was van origine 3 verdiepingen, maar zij zijn op dit moment bezig er 2 verdiepingen bovenop te bouwen. Alsnog is het geen lelijke flat waar u tegenaan kijkt, maar een fraai ogend gebouw met Birmese details.

Locatie

Op loopafstand van het paleis en dichtbij een aantal restaurants en het bekende marionette theater. Om echt in het centrum te komen is een auto wel handig. U kunt gemakkelijk een taxi nemen.

Accommodatie

Er zijn (op dit moment) 58 kamers die onderverdeeld zijn in Superior, Deluxe en Villa kamers. Nadat de renovatie voltooid is, zullen er uiteraard meer kamers bijkomen. Bovenop zullen een restaurant, poolbar en zwembad komen. Waarschijnlijk met een spectaculair uitzicht! Het zwembad gaat ieder moment open en de renovatie van de kamers zullen zij na het hoogseizoen weer voortzetten. Dit om overlast voor de klanten te voorkomen.

 

Alle kamers zijn voorzien van een tweepersoonsbed (double room) of aparte bedden (twin room) met douche of bad. Verder zijn alle kamers voorzien van een kluisje, televisie, minibar en airconditioning.                                                                                                                                                                         

  • Superior: deze kamers bevinden zich in het hoofdgebouw. De kamers zijn netjes en verder vrij neutraal ingericht. Qua decoractie hadden ze best iets meer uit mogen pakken. De superior kamers hebben geen uitzicht en dat is jammer.
  • Deluxe: deze kamers bevinden zich eveneens in het hoofdgebouw en hebben wel een balkon en uitzicht. Verder is de kamer qua indeling gelijk aan de superior.
  • Villa: deze kamers zijn zonder meer het leukst! U wandelt door de tuin langs de villa’s. Het zijn eigenlijk meer bungalows met een leuk zitje voor zodat u toch nog een beetje van de rust en het groen kunt genieten in deze stad.

 

Dus voor het hoofdgebouw gaat onze voorkeur uit naar de Deluxe kamers, maar als u echt even iets anders wilt in Mandalay, dan adviseren wij echt de villa kamers!

Voorzieningen
  • Op dit moment wordt er een rooftop (op het dak) zwembad gebouwd. Deze is ieder moment klaar. Vanaf het dakterras kunt u Mandalay van bovenaf bewonderen.
  • Er is beneden een restaurant met een uitgebreide keuken.
  • Bij het zwembad zal een rooftop bar worden geopend zodat u daar uw drankjes kunt bestellen.
  • En alle andere voorzieningen die bij een hotel behoren (wasservice, roomservice, etc.)
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën