Kyaikhtiyo, Mountain Top Hotel

Myanmar

Dichtbij de gouden rots gelegen, wat locatie betreft het allerbeste. U heeft een prachtig, weids uitzicht over de groene bergen en op de beroemde gouden rots. Het hotel is redelijk goed, kijkend naar alle andere hotels, wat comfort betreft het beste in Kyaikhtiyo. Het is vanwege de steile trappen in het hotel zelf niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. We willen vooral de tip geven: ga er (ook) bij zonsondergang naar toe: er zijn dan bijna geen westerse toeristen, maar u bent tussen de Birmezen die deze heilige plek bezoeken en zich prima vermaken met elkaar.

 

Locatie

De locatie is geweldig: dit is het hotel dat het dichtst bij de gouden rots ligt. U loopt er in ongeveer een kwartier naar toe. Nadeel is: uw auto of busje rijdt tot aan de onderkant van de berg, daarna gaat u per truck (4x4) naar boven (kan niet anders). De truckchauffeurs rijden tot de top, waar de Gouden Rots is. U komt dan langs het Mountain Top Hotel, geeft u even een seintje dat u er uit wilt.  

Uw bagage blijft achter bij uw chauffeur, dus neemt u in een rugzakje de benodigdheden voor deze ene nacht mee.

 

Accommodatie

De kamers zijn redelijk, de bedden netjes. Alles is schoon, maar qua comfort is het eenvoudig.

Er zijn twee kamertypen: standard rooms en deluxe rooms. Het verschil: alleen in grootte, de standard zijn kleiner dan de deluxe rooms. Het hotel heeft zowel kamers met twee aparte bedden als kamers met tweepersoons bedden. 

 

Voorzieningen

Er is een restaurant, de maaltijden zijn eenvoudig: het ontbijt bestaat uit toast, jam en een eitje. En: het hotel heeft heerlijke wijn (bij het Inle Lake wordt wijn verbouwd, deze wordt hier geschonken).

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën