Bouwsteen De glorie van de gouden rots

Van verre schittert de wonderlijke gouden rots in het zonlicht, met name bij zonsondergang vormt dit  een prachtig schouwspel. U moet er wel wat voor over hebben, u reist namelijk in 1 dag van ongeveer 5 uur er naartoe, met onderweg interessante bezienswaardigheden.

De dag daarop weer terug naar Yangon.

Het is wel een beleving, maakt u de afweging of u het ook wilt bezoeken. Kyaiktiyo, waar de gouden rots zich bevindt, ligt niet op een doorgaande route, tenzij u er voor kiest nog verder zuidwaarts te gaan (zie bouwsteen Gouden rots en het onbekende zuiden).

Palmbomen & tempels in Kyaiktiyo
Geniet van de zonsopkomst
Beklim de Golden Rock
Renee2
Renée
Myanmar vind ik een ontdekking! Wat heb ik genoten: al die glans en die aardige mensen, die blij zijn dat je komt. U weet me te vinden.

Reis van dag tot dag: De glorie van de Gouden rots

Dag 1            Yangon - Kyaiktiyo

Dag 2            Kyaiktiyo - Yangon

Dag 3            Yangon

100% maat werk

Dag 1 Yangon - Kyaikthiyo

Myanmar-Kyaikthiyo-kind(8) Myanmar-Kyaikhiyo-goudenrots35(8) Myanmar-Kyaikhtiyo-truck(8)

U reist in ongeveer 5 uur door het mooie landschap van Mon State naar Kyaiktiyo, waar zich de Golden Rock bevindt. Halverwege Yangon en Bago ligt een van de grootste militaire begraafplaatsen van Zuidoost-Azië: Taukkyan. Het is een indrukwekkend eerbetoon aan de vele geallieerden, die in de Tweede Wereldoorlog vochten in Assam en Myanmar. Achter de 6.374 graven is een monument gewijd aan bijna 27.000 gevallen die geen graf toebedeeld kregen. U kunt hier een bezoek aan brengen, als u daar interesse in heeft.

 

Als u voor 10 uur in Bago bent kunt u de monniken in de rij zien staan bij het klooster waar ze dan hun laatste maaltijd van de dag krijgen. Hier is het allemaal nog wel veel en veel kleinschaliger dan in Amarapura bij Mandalay. Voordeel, het is ook een stuk minder toeristisch!

U rijdt door naar Kyaiktiyo, zie beschrijving hieronder.

 

Informatie Kyaiktiyo:

Het goud van duizenden tempels en het groen van duizenden palmbomen; het zijn de dominante kleuren van Mon State. Op weg naar een van belangrijkste heiligdommen van Myanmar ontwaart u een betoverend landschap. Het bedevaartsoord rondom Kyaiktiyo, de Gouden Rots, is een wereldwonder op zich. Een met goud bedekte rots balanceert boven een diepe afgrond. Volgens een legende behoudt de gouden kei haar wankele evenwicht op de rots door de aanwezigheid van een haar van Boeddha. Met name in het bedevaartseizoen van november tot maart komen duizenden Birmese pelgrims hier naartoe. Met een lokale truck rijdt u hutjemutje naar boven, tot u bijna bij de toegang tot de Golden Rock bent. Het is ook mogelijk om het laatste stuk per kabelbaan af te leggen. Vanaf het eindpunt waar u wordt afgezet met de truck of de kabelbaan is het nog 10 minuten lopen naar de tempel.

 

Overnachting in Kyaikthiyo.

Inclusief, privé-auto/busje met chauffeur (ter plekke betaalt u de lokale truck en de entreegelden).

Dag 2 Kyaikthiyo - Yangon

U geniet in de ochtend van de mooie zonsopgang (als de wolken geen spelbrekers zijn) bij de Golden Rock. Na uw ontbijt vertrekt u richting Yangon. U rijdt langs de plaats Bago, u heeft tijd om ook de rest van dit stadje te bezoeken; ook hier is een heel mooie pagode,

de grootste van Myanmar: De Shwemadaw Pagode.

 

Overnachting in Yangon.

Inclusief ontbijt, auto/busje met chauffeur.

Dag 3 Yangon

Met een heerlijk ontbijt beëindigt u dit arrangement.

Ontbijt inclusief.

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën