Bouwsteen Gouden Rots en het onbekende zuiden

Na dit spektakel reist u eerst zuidwaarts, naar het onbekende Hpa-Ann, waar een opzienbarende rots is, een soort omgekeerd wijnglas. En dan naar Mawlamyaing, een eveneens vrij onbekend kustplaatsje. Door naar de gouden rots van Kyaiktiyo; dit is een wonderlijk fenomeen.

Het wankele gesteente wordt op zijn plaats gehouden door een haar van Boeddha. U bent hier overigens niet de enige bezoeker, vanuit het hele land reizen gelovigen hier naartoe. Ook bij buitenlandse reizigers is het vooral in trek.

De havenstad Mawlamyaing
Beklim de Golden Rock
Het koloniale centrum van Yangon
Renee2
Renée
Myanmar vind ik een ontdekking! Wat heb ik genoten: al die glans en die aardige mensen, die blij zijn dat je komt. U weet me te vinden.

Reis van dag tot dag: Gouden Rots en het zuiden

Dag 1            Yangon - Hpa An

Dag 2            Mawlamyaing

Dag 3            Kyaiktiyo

 

Dag 4            Yangon

Dag 5            Yangon

100% maat werk

Dag 1 Yangon - Hpa An

Na het ontbijt vertrekt u richting Hpa An, de hoofdstad van Kayin State. Onderweg bezoekt u de Kawtgoon Cave, een ondiepe grot.

Hier zijn veel kleine Boeddhabeelden uitgehouwen uit de wand van de grot (in het regenseizoen kan het zijn dat de grot niet toegankelijk is vanwege modderige wegen). Daarna door naar Kyauk Kalat Pagoda welke is gelegen op een kleine rots, gevormd als een glas wijn.

Mocht u nog tijd over hebben kunt u een bezoek brengen aan een kalkstenen grot versierd met 7e eeuwse kunstwerken.

Aankomt Hpa-An in de late namiddag. In de avond (als de weergoden meehelpen) rijdt u naar Mount Zwekabin voor zonsondergang.

De reis duurt ongeveer 7 á 8 uur.

 

Informatie Hpa An:

Het meest indrukwekkend in Hpa-Ann is de Kyauk Kalat-pagode: deze is gelegen op een rots die de vorm heeft van een wijnglas, heel bijzonder en wonderlijk. Dit stadje bevindt zich in de Kayin State en is hiervan tevens de hoofdstad. Vanuit deze stad kunt u de dorpen in de buurt bereiken zowel over land als via het water. De bevolking in dit gebied is zeer gesteld op de kleur rood.

U zult dan ook veel mannen en vrouwen gehuld in deze kleur tegenkomen.

Overnachting in Hpa An.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur.

Dag 2 Hpa An - Mawlamyaing

Myanmar-Hpa'An-monniken(8) Myanmar-Hpa An-pagode

Naar de Zwekabin berg, een voor dit gebied belangrijke bezienswaardigheid, gelegen bij de rivier en omgeven door duizenden bomen en een pagode. U kunt zich hier zeker wel even vermaken. Geniet u van het leven bij de pier en breng een bezoek aan de markt die u hier kunt vinden. Vervolgens in ruim een uur naar Mawlamyaing.

Gaat u 's middags met uw chauffeur of gewoon wandelend het stadje verkennen.

 

Informatie Mawlamyaing:

Mawlamyaing is een havenstadje, gelegen aan de Golf van Mottama en de brede Salween-rivier. Het is een handelscentrum, waar produkten uit zuidelijk Birma en de buurlanden worden verhandeld. Het is in de 19de eeuw ook nog enige tijd onder Brits bestuur geweest; de wandelpromenade en wat Engelse huizen herinneren nog aan die tijd.

Overnachting in Mawlamyaing.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur.

Dag 3 Mawlamyaing - Kyaiktiyo

U rijdt vandaag naar Kyaiktiyo, bekend door de Gouden Rots. Onderweg maakt u een fotostop in Thaton, een voormalige hoofdstad van de Mon State. Na 3 uur rijden komt u aan bij het basiskamp vanaf waar u een lokale truck neemt naar de top van de berg.

 

Informatie Kyaiktiyo:

Het goud van duizenden tempels en het groen van duizenden palmbomen; het zijn de dominante kleuren van Mon State. Op weg naar een van belangrijkste heiligdommen van Myanmar ontwaart u een betoverend landschap. Het bedevaartsoord rondom Kyaiktiyo, de Gouden Rots, is een wereldwonder op zich. Een met goud bedekte rots balanceert boven een diepe afgrond. Volgens een legende behoudt de gouden kei haar wankele evenwicht op de rots door de aanwezigheid van een haar van Boeddha. Met name in het bedevaartseizoen van november tot maart komen duizenden Birmese pelgrims hier naartoe. Met een lokale truck rijdt u hutjemutje naar boven, tot u bijna bij de toegang tot de Golden Rock bent. Het is ook mogelijk om het laatste stuk per kabelbaan af te leggen. Vanaf het eindpunt waar u wordt afgezet met de truck of de kabelbaan is het nog 10 minuten lopen naar de tempel.

 

Overnachting in Kyaiktiyo.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur (ter plekke betaalt u de lokale truck en de entreegelden).

Dag 4 Kyaiktiyo - Yangon

D_8640(13)

U geniet in de ochtend van de mooie zonsopgang (als de wolken geen spelbrekers zijn) bij de Golden Rock. Na uw ontbijt vertrekt u richting Yangon. U rijdt langs de plaats Bago, u heeft tijd om ook de rest van dit stadje te bezoeken.

Ook hier is een heel mooie pagode, de grootste van Myanmar: De Shwemadaw Pagode.

 

Overnachting in Yangon.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur.

Dag 5 Yangon

Na het ontbijt, einde arrangement.

Inclusief ontbijt.

 

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën