terug naar het overzicht

Rondreis Natuur, theetuinen en luxe strandverblijf

Het beste van twee landen! Een leuke combinatie met veel variatie. In de jungle van Sumatra staat u oog-in-oog met orang-oetans, en op het eiland Samosir ziet u veel van de traditionele Batak-cultuur. In West-Maleisië ervaart u de bruisende wereldstad Kuala Lumpur, de groene theetuinen in de Cameron Highlands en tot slot is het puur genieten op de mooie stranden van Pangkor Laut. En dit alles in slechts twee weken tijd!

Wat maakt deze reis bijzonder
Sta oog in oog met orang oetans
Traditionele Batak cultuur
Genieten in luxe op Pangkor Laut
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
Prijsindicatie vanaf € 2250,- per persoon
Reisduur: 15 dagen / 14 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Natuur, theetuinen en stranden

West-Maleisië

Dag 1     Aankomst Melaka

Dag 2     Melaka

Sumatra

Dag 3     Bukit Lawang

Dag 4     Bukit Lawang

Dag 5     Tobameer, het eiland Samosir

Dag 6     Tobameer, het eiland Samosir

Dag 7     Brastagi

 

West-Maleisië

Dag 8     Kuala Lumpur

Dag 9     Kuala Lumpur

Dag 10   Cameron Highlands

Dag 11   Cameron Highlands

Dag 12   Pangkor Laut

Dag 13   Pangkor Laut

Dag 14   Pangkor Laut

Dag 15   Vertrek Pangkor Laut

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Melaka

U wordt hartelijk ontvangen door onze vertegenwoordiger in Melaka. Hij brengt u naar uw hotel.

 

Vanaf het centrum van Melaka wandelt u zo naar de restanten van het Portugese fort A'Famosa. Als u deze heuvel oploopt, komt u bij de St. Pauls Church. U heeft vanaf deze plek een mooi overzicht over de stad. In het centrum staan ook nog een kleine windmolen en het "Stadhuys"; overblijfselen van de Nederlandse overheersing. U kunt Melaka ook prima per fiets verkennen, op vrijwel iedere straathoek worden fietsen verhuurd voor een paar Ringgit. Een boottochtje over de rivier, die uitmondt in zee, is een leuke manier om te zien hoe men in Melaka leeft. Zo'n boottochtje boekt u ter plaatse bij een van de vele kantoortjes aan de rivier. Ook de Chinese cultuur is duidelijk aanwezig in de stad; in Chinatown kunt u heerlijk rondstruinen door de kleurrijke straten en eten bij de vele kleine eettentjes. In het weekend is hier een hele leuke avondmarkt. 

 

Overnachting in Melaka.

Inclusief transfer

Dag 2 Melaka

Maleisie-Melaka-Terras Maleisie_Melaka_Fietsen(2)

Deze dag is ter vrije besteding. Waarom gaat u vandaag niet fietsen? Een ideale manier om de stad goed te ontdekken.

Overnachting in Melaka.

Inclusief ontbijt

Fietsen nabij Melaka
Melaka

Fietsen nabij Melaka

Een bijzondere en leuke manier om de omgeving van Melaka te verkennen is per fiets! Tijdens deze 3 uur durende...

Dag 3 Melaka - Bukit Lawang

Een lange reisdag naar de jungle van Bukit Lawang. Eerst per vliegtuig naar het Indonesische eiland Sumatra. U vliegt naar Medan en vanaf hier wordt u in enkele uren naar uw verblijf in Bukit Lawang gebracht.

 

Informatie Bukit Lawang:

Bukit Lawang ligt aan de Bohorok-rivier in het Gunung Leuser National Park. Een spectaculair junglegebied en één van de weinige plekken in Azië waar u orang-oetans in het wild kunt spotten. Voorheen was hier een rehabilitatiecentrum; de apen, die uit hun gevangenschap bevrijd zijn, werden hier voorbereid op een zelfstandig leven in de jungle. Maakt u vanmiddag of morgenochtend een trekking door de jungle. U dient hiervoor goed ter been te zijn; het pad door het regenwoud is soms steil en glibberig. Er is ook een gemakkelijkere eco-trail, in ongeveer twee uur loopt u langs vele soorten fruitbomen, rubberbomen en palmen.

 
Overnachting in Bukit Lawang.

Inclusief ontbijt, transfers en vlucht

Dag 4 Bukit Lawang

Sumatra-Bukit-Lawang-Orang-Oetan-1 Indonesie-sumatra-bukit-lawang-kajak-in-mooie-omgeving indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten

Vroeg in de ochtend begint uw tocht door de jungle. U wordt de snelstromende Bohorok overgezet. Voor de ruim een half uur durende wandeling door de jungle dient u goed ter been te zijn; het pad door het regenwoud is soms steil en glibberig. De ontmoeting met de orang-oetans (soms op enkele meters afstand) is indrukwekkend. De apen, die uit hun gevangenschap bevrijd zijn, worden voorbereid op een zelfstandig leven in de jungle. Dit project is bijzonder, er zijn maar enkele plekken in de Azië (nergens anders ter wereld)  waar u orang-oetans in het wild kunt spotten, één daarvan is op Sumatra, de andere zijn op Kalimantan en op Maleisisch Borneo. Er leven nog enkele tienduizenden orang-oetans, waarvan ongeveer een kwart op Sumatra, zo schat men.

 

Overnachting in Bukit Lawang.

Inclusief ontbijt

Dag 5 Bukit Lawang – Tobameer, het eiland Samosir

Na deze indrukwekkende jungle-ervaring rijdt u terug naar de bewoonde wereld; naar de hoofdstad Medan. De komende dagen heeft u de beschikking over een minibus met chauffeur. U kunt in alle vrijheid Sumatra ontdekken.

 

In Medan heeft u de gelegenheid om te lunchen en misschien nog iets van de stad te zien. En dan door richting het Tobameer. U ziet onderweg veel palmolie- en rubberplantages. Het laatste deel van de rit maakt veel goed als u uitkijkt op het immense Tobameer. U ziet het eiland Samosir, uw eindbestemming van vandaag, al liggen.


Informatie Tobameer:

U logeert in een eenvoudig hotel, fraai gelegen aan de oever van het Tobameer. Vraag of er deze avond of de volgende avond een Batak-voorstelling is. De Batak-bevolking is namelijk zeer muzikaal en ze zingen de leukste en vrolijkste liedjes (ook Nederlandse). Wij kunnen u voorspellen: vanaf dat moment krijgt u het Indonesië-gevoel.


Overnachting op het eiland Samosir.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur en ferry overtocht

Dag 6 Tobameer, het eiland Samosir

Sumatra-Tobameer-Batak-bevolking1_3_199099 Indonesie-Sumatra-Tobameer-Samosir-batakhuizen_1

Er is genoeg te zien op het eiland, dus ga er zeker op uit. Vanuit het hotel kunt u naar de Batak-dorpen in de omgeving wandelen, maar uw chauffeur kan u ook begeleiden. Of huur een brommertje, fiets, gemotoriseerde betjak of boot om de bezienswaardigheden te bezoeken. Wij vinden het ook een aanrader om een kano te huren, het water is rustig en u komt op plekken waar niemand anders komt.

 

Overnachting op het eiland Samosir.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Tobameer: Fietsexcursie Tobameer
Sumatra

Tobameer: Fietsexcursie Tobameer

Fietsen is een leuke manier om het eiland Samosir te leren kennen. Samen met uw gids fietst u door lokale...

Dag 7 Tobameer, het eiland Samosir - Brastagi

Terug naar het vasteland van Sumatra. U zet uw reis voort door het Batakgebied richting Brastagi. Dit hooggelegen bergdorp ligt midden in het Batakgebied. Kenmerkend voor dit gebied zijn de traditionele huizen met opvallende zadeldaken. De vulkanen Sibayak en Sinabung domineren het landschap. Een aanrader is een bezoek aan de kleurrijke markt waar veel fruit en bloemen worden verkocht. Brengt u ook een bezoek aan de grote boeddhistische tempel Lumbini die net buiten Brastagi is gelegen. Brastagi is een populaire verblijfplaats voor Indonesische toeristen, zeker in de weekenden en op feestdagen is het er druk.

 

Overnachting in Brastagi.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur en eventueel ferry overtocht

Dag 8 Brastagi - Kuala Lumpur

Panoramisch uitzicht over Kuala Lumpur De trap op naar de Batu Caves in Kuala Lumpur Maleisie-KualaLumpur-colonialarea

Via een bergachtige weg rijdt u in ongeveer 3 uur naar Medan. Als de tijd het toelaat bezoekt u onderweg dan het Karo-Batakdorpje Peceren. U ziet hier enkele typische huizen op palen met hoge puntdaken en versierd met houtsnijwerk. Dan door naar de luchthaven van Medan waar u op het vliegtuig stapt naar Kuala Lumpur.

 

Informatie Kuala Lumpur:

De skyline van de hoofdstad Kuala Lumpur wordt gedomineerd door moderne hoogbouw, maar er zijn ook glinsterende minaretten, kleurrijke tempels, koloniale bouwwerken, luxe winkelcentra en stoffige marktjes. Van het ene uiterste in het andere. In de straten wemelt het van de auto’s en brommers, maar er zijn ook wandelpaden aangelegd die naar toeristisch interessante plaatsen leiden. Wandel bijvoorbeeld naar Chinatown om af te dingen op souvenirs in Petaling street en om echt Maleis eten te proeven.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, vlucht en transfer

Dag 9 Kuala Lumpur

Leun achterover en verken Kuala Lumpur met de Hop-on-Hop-off bus. Deze bus rijdt langs vrijwel alle bezienswaardigheden van de stad zoals het paleis, Chinatown, Little India, het vogelpark, de grote moskee, de koloniale gebouwen aan Merdeka square en de Twin Towers. Grote kans dat deze kenmerkende torens in beeld zijn als u een foto van Kuala Lumpur ziet. De torens zijn toegankelijk voor publiek. Bestel wel alvast kaartjes via de website, want er mogen een beperkt aantal mensen per dag naar binnen. Wij vinden het uitzicht over de stad mooier vanuit het draaiende restaurant bovenin de KL Menara toren. Dan heeft u namelijk zicht op de skyline van Kuala Lumpur met de Petronas Twin Towers!

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief ontbijt

Dag 10 Kuala Lumpur - Cameron Highlands

De beste theebladen plukken in de Cameron Highlands, Maleisië Maleisie-Cameron-Highlands-View_2_380217 maleisie-Cameronhighlands-theeplukker

De komende dagen maakt u gebruik van een huurauto. Uw huurauto wordt ’s ochtends bij uw hotel afgeleverd. Even boven de hoofdstad komt u langs de fraaie heilige hindoeïstische Batu Caves. Betreed de 272 traptreden naar de ingang van de grot. Hier komt u oog in oog met de hindoe-figuren en geniet u van een prachtig uitzicht. Daarna door naar de uitgestrekte theeplantages van Cameron Highlands.

 

De Cameron Highlands heeft een zeer gunstig klimaat voor thee- en groenteplantages, u zult deze dan ook overal zien. Op de vruchtbare grond worden veel aardbeien en tomaten gekweekt. Het gebied wordt ook wel "Malaysia's Green Bowl" genoemd. Cameron Highlands was vroeger de plaats, vanwege het koelere klimaat, waar de Engelsen in de koloniale tijd graag hun vrije tijd doorbrachten. Dit is dan ook nog duidelijk te zien aan vele gebouwen in de oud-Engelse stijl.

 

Overnachting in Cameron Highlands.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 11 Cameron Highlands

Vandaag gaat u de Cameron Highlands verder ontdekken met uw huurauto. U rijdt door de prachtige heuvels die groen bebost zijn of bedekt met theeplantages. Een bezoek aan een theeplantage, waar u het proces mee kunt maken hoe de thee behandeld wordt, is zeker een aanrader. De BOH theeplantage is de grootste en meest indrukwekkende theeplantage van de Cameron Highlands (de fabriek is op maandag gesloten, maar u kunt dan wel door de theeplantage wandelen).  Verder kunt u stoppen bij een vlindertuin en/of aardbeienkas waar u zelf aardbeien kunt plukken. Ook is het leuk om één van de vele fruit- en groentemarkten te bezoeken die u onderweg tegen zult tegenkomen. Hier worden met name de producten verkocht die in de Cameron Highlands worden gekweekt. Voor actievelingen is er ook voldoende de toen: maak een mountainbiketocht door de theevelden of wandel naar één van de vele watervallen. Ook kunt u zich per jeep naar Mossy Forest laten brengen en hier een wandeling maken door de met mos begroeide jungle.

 

Overnachting in Cameron Highlands.

Inclusief ontbijt, huurauto

Cameron Highlands, Mountainbiken
Cameron Highlands

Cameron Highlands, Mountainbiken

Vandaag gaat u op een avontuurlijke manier de hooglanden ontdekken: op de fiets. Het is wat heuvelachtig maar...

Cameron Highlands, Mossy Forest Park
Cameron Highlands

Cameron Highlands, Mossy Forest Park

Vlakbij de Cameron Highlands vindt u het Mossy Forest Park, de naam zegt het al, een bos waar alle bomen...

Dag 12 Cameron Highlands – Pangkor Laut

Nadat u uw huurauto ingeleverd heeft, stapt u op de ferry naar Pangkor Laut. Een adembenemend mooi eiland. Het eiland is privé-bezit en u vindt er slechts één resort. Rust, luxe en romantiekliefhebbers zijn hier aan het juiste adres. Zowel het hotel als de locatie zijn uniek! De prachtig witte zandstranden met de smaragdgroene zee en de ondoordringbare jungle op het vasteland vormen een prachtig decor. De Emerald Bay is het mooiste strand van dit eiland en staat zelf in de top 10 van mooiste stranden van de hele wereld. Het woord paradijs mag hier zeker gebruikt worden!

 

Overnachting op Pangkor Laut.

Inclusief ontbijt, huurauto en boottocht

Dag 13 & 14 Pangkor Laut

Maleisie-Pangkor-Laut-strand Maleisie-Pangkor-Laut-Palmbomen

Deze dagen zijn ter vrije besteding. Genieten van zon, zee en strand.

 

Overnachtingen op Pangkor Laut.

Inclusief ontbijt

Dag 15 Vertrek Pangkor Laut

U vaart terug naar Lumut. Hier wordt u opgewacht en naar de luchthaven van Kuala Lumpur gebracht.

 

Inclusief ontbijt, boottocht en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen