terug naar het overzicht

Rondreis Hoogtepunten van Java en Bali

Alle hoogtepunten van Java en Bali in één reis. Van de hoofdstad Jakarta en de koloniale wijk in Bandung via dé mooiste treinreis die er in heel Indonesië is naar de Borobudur. Bij deze tempel en bij de Bromo-vulkaan vroeg op voor de mooiste zonsopgangen. Beleef het echte Javaanse platteland bij Kalibaru. Spot dolfijnen bij Lovina, wandel door de rijstvelden van Ubud en rust uit op het strand van Sanur.

Wat maakt deze reis bijzonder
Mooiste treinreis Indonesië
Zeer compleet: alle hoogtepunten
Slapen bij de Borobudur
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
Prijsindicatie vanaf € 1900,- per persoon
Reisduur: 16 dagen / 15 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Java en Bali

Java
Dag 1 Aankomst Jakarta
Dag 2 Bandung
Dag 3 Bandung
Dag 4 Borobudur
Dag 5 Borobudur

Dag 6 Jogyakarta
Dag 7 Bromo
Dag 8 Kalibaru
Dag 9 Kalibaru

Bali
Dag 10 Lovina

Dag 11 Ubud
Dag 12 Ubud
Dag 13 Sanur
Dag 14 Sanur
Dag 15 Sanur
Dag 16 Vertrek Denpasar

100% maat werk

Dag 1 Aankomst in Jakarta

Welkom in de hoofdstad van Indonesië!

Java-Jakarta-Haven-1 Java-Jakarta-Batavia

Als u geland bent op de luchthaven van Jakarta wordt u opgehaald door uw chauffeur. De komende dagen heeft u de beschikking over een auto of minibus met chauffeur. Op deze manier maakt u op een heel goede en prettige wijze kennis met het mooie Java. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt.

 

Informatie Jakarta:

Jakarta is de hoofdstad van Indonesië. In de Nederlandse tijd heette de stad Batavia. Met name aan de noordkant van de stad zijn nog vele herinneringen aan het koloniale verleden. Het is heel leuk om de bezienswaardigheden van Jakarta te bezoeken. Eerst naar de zeilhaven Sunda Kelapa, in de oude wijk Batavia, waar Makassaarse schepen liggen aangemeerd en waar nog steeds handmatig de goederen aan en van boord worden gesjouwd.

 

Overnachting in Jakarta

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur.

Dag 2 Jakarta - Bandung

Dwalen door de oude koloniale wijk van Bandung

Bandung staat bekend om zijn nog vele koloniale huizen en gebouwen. De stad was een geliefde verblijfsplaats van de Hollanders vanwege het wat koelere klimaat. U ziet villa's uit de Nederlandse tijd, velen ook met Nederlandse namen, zoals Apeldoorn. Ook bijzonder is het vroegere gouvernementshuis. De bijnaam is Gedung Sate: de piek op het gebouw lijkt op een satéprikker. De Jalan (= straat) Braga stond in vroegere tijden bekend om zijn chique kledingzaken en mooie restaurants. Tegenwoordig zijn hier vele kunstgalerieën gevestigd met de meest uiteenlopende schilderijen. In de avond kunt u hier genieten van een hapje en drankje in een van de gezellige restaurants en bars.

 

Overnachting in Bandung
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 3 Bandung

Java-Tangkuban-Prahu-Krater Java-Bandung-Fietstaxi_1_452389 Bandung-Tahura-Djuanda-Park-6

In de omgeving van Bandung is veel te zien en te beleven. Sta vroeg op en rijd met uw chauffeur naar de kraterrand van de actieve vulkaan de Tangkuban Perahu, ten noorden van Bandung. U zult de zwaveldampen zien opstijgen en de zwavelgeur ook zeker ruiken. Of bezoek vandaag de minder toeristische krater Kawah Putih, ook wel de witte krater genoemd. In de omgeving van Kawah Putih kunt u ook een bezoek brengen aan de hotsprings Kawah Renganis, waar u een warm bad kunt nemen. Zin in een kopje thee? Bezoek een van de theefabrieken in de omgeving van de kraters en schiet wat mooie plaatjes van de uitgestrekte theeplantages.

 

Het enorme stadsbos Tahura Djuanda is de moeite waard voor een korte of een lange wandeling door de natuur met oneindig veel vergezichten. Wandel langs grotten en watervallen en tussen de spelende aapjes door! Tevens vinden we het bijwonen van een Angklung-voorstelling een echte aanrader. Angklung is een muziekinstrument van bamboe waar een bijzonder geluid uit komt.

 

Overnachting in Bandung
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 4 Bandung - Jogyakarta - Borobudur

Adembenemend mooie treinreis

De mooiste treinreis van Indonesië staat op het programma vandaag: van Bandung naar Jogyakarta. U zit op het puntje van uw stoel, vooral de eerste helft van de rit, door het gebied de Preanger, waar uitgestrekte rijstvelden en hoge rijstterrassen, met hier en daar een dorpje, aan u voorbijglijden. Stap in de trein, kijk om u heen en geniet!

 

Eenmaal gearriveerd in Kuto Arjo of Jogyakarta, staat uw chauffeur al op u te wachten. Per auto rijdt u vervolgens oostwaarts. U bent nu in het mooie, landelijke gebied rondom de Borobudur. De omgeving kenmerkt zich door dorpjes waar nog vrij veel houten huizen zijn, men spaart nog voor stenen. Verken deze omgeving op de fiets of traditioneel met paard en wagen. Of ga direct naar het hotel, even ontspannen. Morgenochtend staat u vroeg op voor één van de hoogtepunten van uw reis!

 

Overnachting bij de Borobudur
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, transfer, treinreis

Dag 5 Borobudur

Java-Borobudur-Tempel-2

Vroeg op voor één van de hoogtepunten van deze reis: een bezoek aan de Borobudur. Dit grootste boeddhistische monument ter wereld is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Hij bestaat uit 9 verdiepingen en maar liefst 1500 gebeeldhouwde reliëfs. U blijft uw ogen uitkijken. Vergeet niet om de landelijke omgeving te ontdekken. U ziet dorpjes, akkertjes, restanten van oude tempels, kortom: het landelijke leven van het oude Java.

 

In de middag kunt u een bezoek brengen aan de Bukit Rhema Gereja Ayam, oftewel de kippenkerk. Deze kerk in de vorm van een kip is gebouwd bovenop een helling. Even een flinke klim omhoog, maar wel een erg leuke beloning. Of huur een andong (paard en wagen) en bezoek bijvoorbeeld de kleine Boeddhistische tempel, Candi Mendut. Of boek een jeeptour naar de Merapi vulkaan.

 

Overnachting bij de Borobudur
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 6 Borobudur - Jogyakarta

Slenteren over de Jalan Malioboro, het bruisend stadshart van Jogya

U rijdt vandaag richting de hofstad Jogyakarta. U kunt kiezen voor de snelle route, maar zelf vinden wij de landelijke route veel mooier. U stopt onderweg nog bij een paar tempels, komt langs allemaal smalle wegen en ziet de Merapi-vulkaan. Met een jeep kunt u de helling van de Merapi op. U ziet onder andere de gestolde lava die van de helling afstroomde. De jeeptour kunt u ter plaatse betalen. De hindoeïstische tempel de Prambanan is ook een bezoekje waard.

 

Jogyakarta is een gezellige stad waar u nog veel becak's (fietstaxi's) en andongs (paard en wagen) zult zien. Een bezoek aan de batik- en zilverwijk met hun kleine straatjes is zeker een aanrader. De Jalan Malioboro is de winkelstraat van deze hofstad. Veel kraampjes en winkeltjes waar de hele dag door veel gebeurt.

 

In de avond kunt u een Ramayana-voorstelling bijwonen. U geniet van een uitgebreid buffet en een bijzondere dansvoorstelling.

 

Overnachting in Jogyakarta
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Jogyakarta: Foodietour
Java

Jogyakarta: Foodietour

Eat your heart out! Proef tijdens deze foodietour diverse Javaanse snacks en traditioneel eten van Java. U...

Dag 7 Jogyakarta - Mojokerto - Bromo

Java-Bromo-Mist Bromo-Dagtour-10

U wordt bij uw hotel in Jogyakarta opgehaald en naar het treinstation in Jogyakarta gebracht. U reist per trein naar Mojokerto (het laatste station vóór de Bromo). Onderweg ziet u het Oost-Javaanse landschap met vooral tabakplantages, teakhout- en suikerrietplantages, afgewisseld met rijstvelden, groentetuinen en kampungs.

 

In Mojokerto aangekomen staat uw chauffeur op u te wachten. U rijdt vervolgens in 2 uur naar de Bromo. Bij aankomst in uw hotel raden we aan meteen de nachtelijke jeeptocht (zo rond 4 uur) naar de Bromo-vulkaan te reserveren.

 

Overnachting nabij de Bromo
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, transfer, trein

Dag 8 Bromo - Kalibaru

Nachtelijke jeeptour naar rokende vulkaan

Middenin het Tengger-gebergte ligt een vulkaan uit de oertijd met een diameter van 10 kilometer. Vanuit uw hotel vertrekt u rond 03.00 uur met een jeep, welke u ter plekke kunt reserveren bij het hotel. U rijdt via een slingerende route omhoog naar het uitkijkpunt. Geniet van het uitzicht over het indrukwekkende vulkanische landschap tijdens de zonsopkomst. Vergeet niet om een vestje mee te nemen, het kan 's nachts behoorlijk koud zijn. Eenmaal beneden loopt u via de 'zandzee' naar de voet van de krater. Wilt u liever niet lopen, dan staan er ook paarden om u naar de voet van de Bromo te brengen. En dan 225 trappen op tot u aan de kraterrand staat, een indrukwekkend gezicht! Houd er rekening mee dat de ochtend het meest populair is om de Bromo te bezoeken, u zult dus zeker niet de enige zijn. Daarna terug naar uw hotel voor het ontbijt.

 

Na het ontbijt rijdt u in ongeveer 6 uur naar Kalibaru. Kalibaru wordt omgeven door plantages. Met name specerijen worden hier op oostelijk Java verbouwd. Zie koffie groeien aan de struiken, rubber druppelen uit boomstammen en cacao groeien aan de bomen. Ontdek hier de mooie omgeving.

 

Overnachting in Kalibaru
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje

Dag 9 Kalibaru

Ervaar het plantageleven van het oude Java

Een glimlacht in de tuinen van Kalibaru, Java

U heeft de hele dag om Kalibaru te verkennen. Kalibaru wordt omgeven door plantages. Met name specerijen worden hier op oostelijk Java verbouwd. Zie koffie groeien aan de struiken, rubber druppelen uit boomstammen en cacao groeien aan de bomen. Ontdek hier de mooie omgeving.
Of breng een bezoek aan de privé-onderneming Glenmore, waar u ziet hoe o.a. koffie, rubber en cacao verbouwd wordt. De plantage heeft ook een meer dan 100 jaar oude fabriek, waar nog op de oude manier wordt gewerkt. Op zondag is de plantage niet te bezoeken. Veel kleinschaliger is de plantage van Ibu Harni, daar kunt u een leuke tour maken inclusief koffie en het proeven van diverse lekkernijen. U kunt dit ter plekke regelen via de chauffeur of bij uw accommodatie. Kalibaru is bekend om de zogenaamde 'blikslagers'. Vaklieden maken op straat allerlei keukengerei van aluminium en zink. Echt handwerk!

 

Overnachting in Kalibaru
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje

Dag 10 Kalibaru - Lovina

Per boot maakt u de oversteek naar het godeneiland Bali. Het plaatsje Lovina is een relaxt tussendoortje tijdens een reis over Bali. De zwarte lavastranden, traditionele vissersbootjes en natuurlijk voor veel mensen het hoofddoel, de dolfijnen die zwemmen langs de kust. Dit maakt Lovina een fijne plek voor een, of zelfs een paar dagen. Ga voor zonsondergang met een bootje de zee op. Dan is de kans het grootst om deze majestueuze dieren te zien. Als u geluk heeft zwemmen de dolfijnen met uw bootje mee, en ziet u ze springen, spelen en blazen. In het levendige centrum van dit kustplaatsje kunt u kiezen bij welk restaurant u op het terras gaat zitten. Houdt u van snorkelen/duiken? Huur dan een bootje om naar de mooiere snorkellocatie te varen.

 

Overnachting in Lovina
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje, veerboot

Dag 11 Lovina - Ubud

Springende dolfijnen op zee

lovinadolfijnen(13)

Vandaag heeft u één dag op Bali de beschikking over een auto of minibus met chauffeur. Vanaf Lovina rijdt uw chauffeur oostwaarts tot aan Singaraja, daar slaat hij af de bergen in. Het is een schitterende bergroute. U rijdt via de Gitgit-waterval (zeker even gaan kijken) naar het Bratanmeer, naar Bedugul. Het serene meer vult de oude krater van de niet meer actieve vulkaan Gunung Catur (meer dan 2000 meter hoog), die boven het meer uittorent. Het koele Bedugul ligt op 1200 meter hoogte. Op een kleine landtong staat het half hindoeïstische, half boeddhistische tempelcomplex Ulun Danu met een meru-toren van 7 lagen. Een andere elegante tempel heeft maar liefst 11 daken en is gewijd aan Visjnu. Vervolgens naar Pacung, ten zuiden van het Bratanmeer. Hier kunt u even lunchen. Uw chauffeur rijdt verder zuidwaarts, tot het dorpje Munggu. Daar neemt hij de afslag naar Ubud. Een omweg, maar wel prachtig: via de rijstvelden langs de Jatiluwih-route. Aan het einde van de dag neemt uw chauffeur afscheid van u.

 

Overnachting in Ubud
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje

Dag 12 Ubud

Ubud is bekend als kunstenaarsstadje, en dat is goed te zien. Wandelend door Ubud komt u langs talrijke galeries en winkels boordevol schilderijen, tekeningen, beelden en houtsnijwerk. En elke dag van de week is er wel ergens een tempelfestival of viering met Balinese dans en muziek. Echter, toeristen weten Ubud niet alleen vanwege de kunst te vinden. Omdat Ubud centraal gelegen is op Bali, tussen bergen met rijstterrassen en rivieren, is het een goede uitvalsbasis voor dagtochten. Ook het enorme aanbod aan restaurants, spa’s, winkels en accommodaties draagt bij aan de populariteit van Ubud. Er is hier voor ieder wat wils. Houdt u van actie? Ga dan raften, hiken of fietsen. Het beroemde Monkey Forest kunt u bezoeken. Of neem deel aan een kookcursus, zodat u thuis nog lang gaat nagenieten van de heerlijke Indonesische gerechten.

 

Overnachting in Ubud
Inclusief ontbijt

Ubud: Op stap met een Balinees
Bali

Ubud: Op stap met een Balinees

Bali is zoveel meer dan alleen zon, strand en palmbomen!

Wie het leven op Bali wil ervaren, de cultuur beter...

Ubud: Raften
Bali

Ubud: Raften

Raften op één van de snelstromende rivieren! U komt dan door een gebied, dat u niet vanaf de weg kunt zien. Na...

Dag 13 Ubud - Sanur

Indonesie-Bali-Sanur-kleurrijkestoffen(8) Indonesie-Bali-Sanur-localeman(8) IMG_9089(8)

In een kleine twee uur rijdt u van Ubud naar Sanur, de aangewezen plek om de reis te eindigen. De voetjes in het zand en lekker genieten van deze bruisende strandbestemming. Sanur heeft een kalme zee, omdat de zeebodem geleidelijk afloopt en de golven verder in het water breken. Langs het strand loopt de promenade met veel winkeltjes en restaurantjes. Hoewel Sanur veel richt op toeristen, heeft het plaatsje toch het Balinese karakter behouden.

 

Overnachting in Sanur
Inclusief ontbijt, transfer

Dag 14 Sanur

Relaxen op het strand

U kunt deze dagen genieten van zon, zee, strand. Mocht u toch nog wat willen zien, dan kunt u een excursie maken. Zo kunt u een bezoek brengen aan de tempel Tanah Lot. Bezoek deze tempel, die op een rots in zee is gelegen, voor zonsondergang. U kunt dan mooie foto’s van de ondergaande zon nemen.

 

Een ander leuk uitstapje aan het einde van de middag is naar de Uluwatu tempel, die op de zuidwestpunt van Bali is gelegen. Er zijn veel brutale aapjes rondom de tempel en de zonsondergang is hier prachtig. Net na zonsondergang wordt de Kecakdans (apendans) opgevoerd bij de tempel.
Als u wilt gaan shoppen dan is Kuta de plaats bij uitstek. U kunt de grote winkelcentra bezoeken waar vele bekende merken zich gevestigd hebben. Maar u kunt ook gewoon door de straatjes struinen, u komt dan veel verschillende soorten winkeltjes tegen, van souvenirtjes tot audio en kleding. Bent u even uitgekeken, gaat u dan even wat drinken of een hapje eten in een van de vele restaurantjes.

Overnachting in Sanur
Inclusief ontbijt

Dag 15 Sanur

Java-Sanur-Zonsondergang

Deze dag is ter vrije besteding, maar wilt u liever toch nog iets doen? BaliHai organiseert een leuke dagtocht naar Nusa Lembongan. Per grote catamaran (ook gedeeltelijk onder zeil) vaart u in ongeveer 1,5 a 2 uur naar Nusa Lembongan. Ter plaatse kunt u kiezen wat u wilt doen, zoals een eilandtocht, een boottocht mangrovebos plus fietstochtje, vaartochtje per glasbodemboot of snorkelen. U heeft de keus uit 4 mogelijkheden. Inclusief lunch en drankjes. U gaat overigens van boord, u verblijft in een soort restaurant bij het strand. Wilt u duiken: hiervoor betaalt u extra.

 

Overnachting in Sanur
Inclusief ontbijt

Dag 16 Sanur - Denpasar

U wordt bij uw hotel in Sanur opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Hopelijk met een koffer vol mooie herinneringen.

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen

Deze reis is goed te combineren met:
Lombok-Gili-Meno-Paard
Voorbeeldreis Bali

Rondreis Bali: Romantisch Bali en Gili

Zuid-westkust: Seminyak, breed zandstrand > Ubud, kunstenaarsdorp tussen rijstvelden > via Bratanmeer naar Lovina aan de Noordkust, spot dolfijnen > Padangbai > per boot naar bounty-eiland Gili Meno (Lombok).