Corcovado National Park

Dieren spotten in de jungle van Corcovado National Park

Corcovado National Park is een nationaal park in het zuiden van Costa Rica en staat bekend om zijn immense biodiversiteit. Het wordt ook wel de Amazone van Costa Rica genoemd en is de beste plek in Costa Rica om dieren in het wild te spotten. Er leven hier onder andere luiaards, poema’s, tapirs en miereneters en het is een van de weinige plekken waar alle vier de apensoorten te vinden zijn die in het land leven. Als u op zoek bent naar een ultieme jungle ervaring moet u hier zijn tijdens uw reis door Costa Rica!

 

 

Geschiedenis van Corcovado

Corcovado National Park is opgericht in oktober 1975 en in februari 1980 verder uitgebreid. Vroeger werd naar goud gezocht in de rivieren van Corcovado, maar deze activiteit is tegenwoordig verboden. Omdat het terrein van het park zeer gevoelig is voor erosie dat veroorzaakt wordt door menselijke activiteiten, zoals houtkap, landbouw en begrazing wordt het gebied, inclusief de Corcovado lagune, beschermd.

 

Ligging van Corcovado National Park

Het Parque Nacional Corcovado is een enorm groot gebied in het zuidwesten van Costa Rica. Het ligt op een soort schiereiland. De bereikbaarheid is vrij lastig, en daarom komen er nog minder toeristen dan in vele andere parken. U vaart vanaf Sierpe naar Drake Bay, de toegangspoort tot Corcovado National Park.

 

 

Het weer in Corcovado

Corcovado is nat en vochtig. Het regent er vaak en veel, zelfs buiten het regenseizoen dat van mei tot en met november loopt. Volgens de statistieken valt de meeste neerslag in september en oktober. Wel is er een korte zomer in het midden van de regenperiode: juli en augustus. Van januari tot april is het wat droger en dit is de beste reistijd om van het strand te genieten. In het regenseizoen zijn de afgelegen nationale parken zoals het Corcovado-park, minder goed bereikbaar. De temperaturen zijn het hele jaar door hoog, boven de 30 graden Celsius. Uitgebreide informatie over het klimaat en de beste reistijd om Corcovado National Park te bezoeken is te vinden op ons pagina over het klimaat van Costa Rica

Leuk om te doen in Corcovado

Het nationale park is nog vrij ongerept en het is daarmee een leefgebied van vele dieren, zowel in de jungle als onder water. Hieronder hebben wij een top 5 to do in Corcovado National Park gemaakt. 

 

1. Dieren spotten

Veel toeristen bezoeken Corcovado National Park vooral om de met uitsterven bedreigde tapir te spotten. De gidsen van het park weten precies waar de dieren graag liggen te rusten of graag rondlopen, dus er is zeker kans dat u er eentje ziet is. Corcovado National Park is ook erg geliefd bij vogelspotters. Er vliegen hier meer dan 350 vogelsoorten rond, waaronder kolibries, spechten, ara’s en zelfs adelaars. Naast vogels wonen er ook vele andere diersoorten in het nationale park. Rode ara’s, apen, luiaards, bladsnijmieren en met een beetje geluk ziet u een jaguar. Deze natuurgids van Costa Rica geeft de meest voorkomende dieren weer die leven in Costa Rica. Dankzij het handige opvouwformaat is de gids makkelijk mee te nemen op reis.

 

    

 

2. Hiken

Wandelliefhebbers zijn in Corcovado op de juiste plek.  Er zijn in het park diverse wandelroutes uitgezet, variërend van een uur tot een paar uur. Ook zijn meerdaagse hikes mogelijk. We raden aan om dit onder begeleiding van een gids te doen. U krijgt dan uitleg over verschillende bomen en planten die er groeien. Hij wijst u op de dieren die u onderweg tegenkomt; die u zonder gids misschien niet eens had gezien. Houd er rekening mee dat u meerdere malen een rivier moet doorkruisen. Soms komt het water wel tot uw middel!

 

3. Snorkelen

De jungle in Corcovado is mooi, maar het is ook de moeite waard om onderwater een kijkje te nemen! Met een boot vaart u tijdens onze bouwsteen Junglegeluiden in Corcovado National Park naar Isla del Caño. Onderweg heeft u grote kans om zeeschildpadden in het water te zien. Slechts één kant van het eiland is open voor toeristen. De andere kant van het eiland is volledig beschermd en is alleen opengesteld voor onderzoekers. Bij het eiland gaat u het water in, waar u wordt u omringd door scholen felgekleurde vissen. U kunt zomaar oog in oog komen te drijven met een zeeschildpad. En als u geluk hebt ziet u dolfijnen of zelfs walvissen.

Heeft u een duikbrevet? Duiken behoort ook tot de mogelijkheden!

 

    

 

4. Nachtwandeling

Als het donker is, komt er in Corcovado een heel andere wereld tot leven. De gids neemt u mee op een nachtelijk uitstapje door de jungle om het nachtleven te laten zien. U ziet onder andere spinnen in alle soorten en maten, kikkers, slangen, vleermuizen. Met hoge regenlaarzen waadt u door de rivier op zoek naar slangen. Niet schrikken als u ineens een grote vogelspin in het licht van uw zaklamp ziet verschijnen!

 

    


5. Relaxen op het strand

Aan de rand van het Corcovado National Park ligt een tropisch zandstrand van maar liefst 20 kilometer lang. Het is omringd met palmbomen en een enorm groen regenwoud. Hier kunt u, als het droog is, even heerlijk ontspannen tijdens uw vakantie Costa Rica. In zee zwemmen wordt echter afgeraden vanwege de sterke stroming, maar ook vanwege de soms gigantisch grote en levensgevaarlijke krokodillen en haaien die hier leven.

 

Hotels in Corcovado National Park

Onze top 3 hotels in Corcovado National Park hebben wij voor u op een rij gezet. Wij bieden kleinschalige, comfortabele hotels aan tot verborgen parels én stijlvol ingerichte. Wilt u liever een ander hotel in Corcovado National Park bezoeken? Bekijk ons hotelaanbod Corcovado National Park voor het complete aanbod.

Aguila de Osa

Aguila de Osa

Casa Corcovado

Casa Corcovado

Pirate Cove

Pirate Cove

Tijdens deze rondreizen reist u naar Corcovado National Park
rana-ojo-rojo-2
Voorbeeldreis Costa Rica

Rondreis Costa Rica per auto: Dierenrijk Costa Rica

San José – Tortuguero National Park – op zoek naar schildpadden – Sarapiquí – vogels en kleurrijke kikkers – Arenal – vulkaan en vlinders – Manuel Antonio National Park – apen, luiaards en leguanen – Corcovado National Park – San Gerardo de Dota – spot de magische quetzal – San José

Costa-Rica-Luiaard(6)
Voorbeeldreis Costa Rica

Rondreis Costa Rica per auto: Onbekend Costa Rica

Centrale ValleiSarapiquí - jungle - Caño Negro – bijzondere wetlands – Tenorio National Park – intens blauw meer – Nosara - strandverblijf – Carara National Park – kleurrijke ara’s - Dominical – strand en walvissen - Corcovado – ongerepte jungle - San Gerardo de Dota – de quetzal spotten - San José

Night-Tour-vanuit-Drake-Bay-Corcovado-NP-14
Voorbeeldreis Costa Rica

Bouwsteen: Junglegeluiden in Corcovado

Aankomst Sierpe – varen naar de accommodatie in Drake Bay, excursies: hike in Corcovado National Park en snorkelen of duiken bij Caño eiland – terug naar Sierpe