Kikker in Costa Rica
Logo-VanVerre-Reizen

5 bijzondere soorten kikkers in Costa Rica

Redactie, Van Verre Algemeen 1-4-2020

Een rondreis door Costa Rica betekent een vakantie vol kleurrijke dieren, groene jungle, uitgestrekte stranden en imposante vulkanen. Costa Rica is volop natuur! Kikkers leven hier ook in groten getale. Je vindt hier zo'n 180 soorten kikkers in allerlei kleuren en maten. Denk aan de welbekende roodoogkikker, de groene kikker met rode ogen, en de aardbeikikker, de rode kikker met blauwe poten. Tijdens je rondreis Costa Rica is het erg leuk om eens met een gids op zoek te gaan naar zo'n felgekleurd beestje.

 

Waar vind ik de kikkers?

Kikkers leven graag in de natte en vochtige gebieden. Deze heb je genoeg in het veelzijdige Costa Rica. In de drie bekende nationale parken Corcovado, Tortuguero en Monteverde, heb je de grootste kans om kikkers te spotten. Ondanks de felle kleuren kunnen ze zich goed verstoppen, het is dus wel echt opletten geblazen. 

 

 

Wil jij deze bijzondere soorten kikkers ook spotten in Costa Rica? We vertellen je graag meer over de mooie nationale parken die je kunt bezoeken tijdens je vakantie Costa Rica.

 

Redactie,
Van Verre