terug naar het overzicht

Autorondreis Dierenrijk Costa Rica

Costa Rica is dé bestemming voor dierenliefhebbers. Van schildpadden tot kikkers, van vlinders tot luiaards. U vindt ze hier allemaal! Combineer natuurparken met strand om zoveel mogelijk dieren te spotten. U bezoekt één van de hoogtepunten van Costa Rica: Corcovado National Park.

Wat maakt deze reis bijzonder
Een reis voor dierenliefhebbers
Spot alle 4 de aapsoorten
Huurauto met complete dekking
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Wie wildlife wil spotten in een uitbundig groene omgeving, moet naar Costa Rica gaan! Ik zag prachtige vogels, maar ook luiaards en walvissen.
Prijsindicatie vanaf € 3050,- per persoon
Reisduur: 16 dagen / 15 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Dierenrijk Costa Rica

Dag 1     Aankomst San José

Dag 2     Tortuguero National Park

Dag 3     Tortuguero National Park

Dag 4     Puerto Viejo de Sarapiquí

Dag 5     Puerto Viejo de Sarapiquí

Dag 6     Arenal National Park

Dag 7     Arenal National Park

Dag 8     Manuel Antonio National Park

Dag 9     Manuel Antonio National Park

Dag 10  Corcovado National Park

Dag 11  Corcovado National Park

Dag 12  Corcovado National Park

Dag 13  San Gerardo de Dota

Dag 14  San Gerardo de Dota

Dag 15 San José

Dag 16  Vertrek

100% maat werk

Dag 1 Aankomst San José

Welkom in Costa Rica!

 

U wordt bij de luchthaven van San José opgehaald en naar uw hotel in de stad gebracht.

 

De hoofdstad van Costa Rica staat nu niet direct bekend als interessante stad voor een langer verblijf, maar dat is niet helemaal terecht.  Het is een hoofdstad zoals velen in de wereld met veel verkeer, hoge gebouwen en drukte. Toch heeft het zijn eigen karakter weten te behouden. Het is een typisch Latijns-Amerikaanse stad met veel mensen op straat, muziek uit de speakers en kleurrijke gebouwen. Daarnaast is het ook een stad met veel parken, koloniale gebouwen, musea en markten. Avenida Central is de winkelstraat van de stad en een autovrij gebied. ‘La Chola’ staat midden in de winkelstraat: een bronzen beeld van een donkere Latina vrouw met rondingen. De Tico’s slaan op haar billen voor geluk, waarna ze een paar meter verderop een lot voor de loterij kopen.

 

Overnachting in San José
Inclusief: transfer

Dag 2 San José - Tortuguero National Park

Tortuguero-NP-1-zeeschildpad-eieren Tortuguero-Bootje(4) Tortuguero-Leguaan_1_335571

Vroeg in de ochtend wordt u bij uw hotel in San José opgehaald om uw jungleavontuur te beginnen. Eerst rijdt u naar Guápiles, waar u stopt voor een ontbijt. Probeer hier de traditionele Gallo Pinto, een typisch Costa Ricaans ontbijt van bonen en rijst. Een goede start van de dag!

 

Na het ontbijt rijdt u verder naar de pier in Guápiles. U stapt in de boot en vaart de dichtbegroeide jungle in. Bij uw accommodatie wordt u afgezet. Onderweg geniet u al van de prachtige natuur.

 

Denkt u bij Tortuguero ook aan Tortugas (schildpadden)? Dat komt omdat Tortuguero ‘land van de schildpadden’ betekent. Deze naam dankt het gebied en ook het dorp aan de vele schildpadden die hier aan land komen om eieren te leggen. Van de 7 soorten schildpadden ter wereld komen er 5 voor in Costa Rica. 4 hiervan komen in Tortuguero National Park aan land om eieren te leggen. De beste periode om de groene zeeschildpad aan land te zien komen is van juli tot en met oktober. Vanuit de accommodatie gaat u met een gids en andere reizigers op pad. U wandelt over het strand, in het donker, en gaat samen op zoek naar deze bijzondere dieren.

 

Bij aankomst in de accommodatie staat er een buffetlunch voor u klaar. Daarna is het tijd voor een wandeling. U brengt, onder begeleiding van een gids, een bezoek aan het lokale dorp. Leer meer over het natuurgebied, de mensen en dieren die hier wonen en kijk wat rond bij de winkeltjes.

 

Overnachting in Tortuguero National Park
Inclusief ontbijt, lunch, diner, busvervoer, boottocht, dorpswandeling.

Dag 3 Tortuguero National Park

Na het ontbijt gaat u per boot de jungle in. De apen zijn al druk in de weer, de varanen liggen te genieten van de ochtendzon en de vogels fluiten vrolijk. U gaat vandaag op zoek naar zoveel mogelijk dieren en vogels. Ziet u de luiaard al hoog in de boom of een krokodil aan de waterkant? Het kan allemaal tijdens uw boottocht onder begeleiding van een gids.

 

Bij de accommodatie kunt u in de middag een wandeling maken met de gids. Zij vertellen u graag over de verschillende planten en bomen rondom de accommodatie. Ook is er een groenhuis op het terrein. U kunt hier zoeken naar kleine kleurrijke gifkikkers. Neem ook een kijkje bij de zoetwaterschildpadden.

 

In de middag vaart u nog een keer de jungle in. U zult merken dat de ervaring in de middag geheel anders is dan in de ochtend. Veel dieren vinden het warm. De luiaards liggen in een opgerolde bol te slapen en de apen houden zich rustig. De natuur is nog steeds prachtig!

 

Overnachting in Tortuguero National Park.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids, ochtend en middag boottocht.

Cocktails met zonsondergang
Tortuguero National Park

Cocktails met zonsondergang

Een Katonga is geen kano, maar ook niet echt een boot. Het is een soort drijvende bar midden in de jungle. De...

Dag 4 Tortuguero National Park – Puerto Viejo de Sarapiquí

ca. 45 km / 1 uur vanaf Guápiles

Na het ontbijt vertrekt de boot die u terugbrengt naar Guápiles. De lunch staat weer voor u klaar bij hetzelfde restaurant als op de heenweg. Na de lunch neemt u de huurauto in ontvangst. U ondertekent de papieren en rijdt naar uw volgende bestemming, Puerto Viejo de Sarapiquí.

 

Het is maar een korte afstand dus als u tijd heeft kunt u onderweg stoppen bij de Aerial Rainforest Tram in Braulio Carrillo National Park. Vanuit een open gondel, geschikt voor max. 4 personen en 1 gids, vliegt u ca. 1,5 uur boven het regenwoud. Er leven hier meer dan 500 vogelsoorten, luiaards, miereneters, de tapir en nog veel meer diersoorten. U kijkt uw ogen uit! 

 

Waar de Puerto Viejo rivier en de Sarapiqui rivier samenkomen, ligt het plaatsje Puerto Viejo de Sarapiquí. Te midden van het platteland van Costa Rica, waar de lekkerste ananassen en bananen te vinden zijn. Daarnaast groeit hier ook koffie, cacao, palmito en mais. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen: er is genoeg jungle om te ontdekken! Puerto Viejo de Sarapiqui was ooit een belangrijke havenplaats in Costa Rica. Nu trekt het vooral liefhebbers van avontuur en natuur. Langs de weg die door het plaatsje loopt, vindt u meerdere restaurants en winkels.

 

Overnachting in Puerto Viejo de Sarapiquí

Inclusief ontbijt, lunch, boottocht, busvervoer, huurauto

Dag 5 Puerto Viejo de Sarapiquí

Sarapiqui-2(5) Selva-Verde-Lodge-Birdwatching-tour-4(8)

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Puerto Viejo de Sarapiquí.

Inclusief: ontbijt, huurauto

Palmito proeven bij Maria
Puerto Viejo de Sarapiquí

Palmito proeven bij Maria

Palmito, of palmhart, is niet heel erg bekend in Nederland. In Costa Rica daarentegen wel! Het wordt vaak...

Vogeltour
Puerto Viejo de Sarapiquí

Vogeltour

Costa Rica is het land van de vogels. Er leven dan ook zo’n 850 verschillende soorten. De beste manier om...

Dag 6 Puerto Viejo de Sarapiquí - Arenal National Park

ca. 90 km / 1,5 uur

Op naar de volgende bestemming. Eén van de meest bekende vulkanen van Costa Rica. de Arenal. Vanuit Sarapiquí rijdt u naar de plaats La Fortuna, gelegen aan de voet van de vulkaan.

 

De Arenal is een kegelvormige vulkaan die sinds een aantal jaren slaapt. Aan de voet van de vulkaan ligt La Fortuna. Een druk en gezellig dorp waar toeristen en tico’s elkaar ontmoeten op het dorpsplein. In La Fortuna vindt u meerdere restaurants, souvenirwinkels, een supermarkt en tankstation. Een goede stop om even wat spullen in te slaan. De meeste accommodaties liggen aan de doorgaande weg van La Fortuna richting Arenal Volcano National Park. Er is meer dan genoeg te zien en te beleven in dit gebied, u zult zich hier niet snel vervelen.

 

Overnachting nabij Arenal National Park

Inclusief: ontbijt, huurauto

Dag 7 Arenal National Park

Arenal-Vulkaan-5(12)

Een vrije dag in de omgeving van de Arenal vulkaan. U wordt wakker met, hopelijk, een vrij uitzicht op de indrukwekkende vulkaan. Al kan het hier nog wel eens bewolkt zijn, dus het is even afwachten. Er is van alles te doen in deze regio. Rij naar het nationale park en kies één of meerdere van de uitgezette wandelroutes uit. Maak een rit langs het grootste meer in Costa Rica, ‘Laguna de Arenal’. Op ca. 6 km rijden vanaf La Fortuna vindt u een prachtige waterval en de perfecte plek voor een verkoelende dip.  Sluit de dag af in één van de warmwaterbaden (hotsprings) nabij La Fortuna. Bijvoorbeeld: Eco-Termales, Tabacón of Baldí.

 

Overnachting nabij Arenal National Park.

Inclusief: ontbijt, huurauto

Dag 8 Arenal National Park - Manuel Antonio National Park

ca. 235 km / 5 uur

Een lange dag vandaag. U neemt afscheid van het binnenland en rijdt naar de westkust. 

 

Manuel Antonio National Park beschikt over een bijzondere combinatie van natuur. Tropisch regenwoud, wit zandstrand en koraalrif voor de kust. Het is een klein park maar wel populair bij toeristen. Ondanks de vele bezoekers zijn er ook hier veel dieren te zien. Luiaards hangen in de boom, leguanen relaxen op het strand en aapjes slingeren tussen de bomen. De meeste accommodaties en restaurants liggen aan de weg die Quepos met Manuel Antonio verbindt. De zonsondergang aan deze kust is prachtig dus niks staat u meer in de weg om optimaal te genieten.

 

Overnachting nabij Manuel Antonio National Park

Inclusief: ontbijt, huurauto

Dag 9 Manuel Antonio National Park

Manuel-Antonio-National-Park(12) Manuel-Antonio-5-Squirrel-Monkey(14)

Ook al is het het kleinste park van Costa Rica, u kunt er gemakkelijk een hele dag doorbrengen. Wandel zelf door het park of huur een gids in om dieren voor u te spotten. U wandelt door het groene tropische regenwoud en wordt beloond met weidse uitzichten over de helderblauwe zee en witte stranden. De mooiste stranden zijn Playa Manuel Antonio en Playa Espadilla Sur, beide in het nationale park. In de omgeving van Manuel Antonio zijn ook verschillende activiteiten te ondernemen. Leer surfen en bedwing de golven, stap in een kayak en bekijk het park vanaf zee of ontdek de mangroves van Damas Island vanuit een kayak. Er is genoeg te zien en te beleven in dit gebied.

 

Overnachting nabij Manuel Antonio National Park.

Inclusief: ontbijt, huurauto

Dag 10 Manuel Antonio National Park - Corcovado National Park

ca. 185 km / 2 uur naar Sierpe

Op naar het bijzondere en unieke Corcovado National Park. Via de kustroute rijdt u naar Sierpe. Een heel klein dorp gelegen aan de Rio Sierpe. U laat hier uw huurauto achter en stapt in de boot die u naar Drake Bay, de toegangspoort tot Corcovado National Park, brengt. De boot volgt de kustlijn en zet u af op het strand bij uw accommodatie. U wordt geholpen met uw bagage. Een lunch wordt geserveerd en de middag is ter vrije besteding.

Wandel langs het strand, luister naar de junglegeluiden of rust lekker uit bij het zwembad of in uw hangmat.

 

Overnachting in Drake Bay nabij Corcovado National Park

Inclusief: ontbijt, huurauto, lunch, diner en boottocht.

Dag 11 Corcovado National Park

Vandaag gaat u één van de meest ongerepte junglegebieden van Costa Rica verkennen. In Corcovado National Park kunt u de 4 aapsoorten van Costa Rica zien. Uiteraard moet u ze wel eerst zoeken! Ook leven er in dit natuurgebied luiaards, neusberen, tapirs en zelfs poema’s. De laatste twee zijn echter moeilijk te vinden. Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen, want in dit park leven 400 verschillende soorten. Het is wel lastig om ze tussen de hoge bomen door te spotten, maar u vindt er vast een aantal! Misschien wel de kleurrijke ara of de toekan? De Engelstalige gids zal u van alles vertellen over de verschillende boom- en diersoorten. De gids heeft een picknicklunch mee die onderweg wordt geserveerd ergens in het nationale park. Aan het einde van de middag bent u weer terug bij uw accommodatie en is er nog even tijd om te relaxen na uw avontuur in de jungle.

 

Overnachting in Drake Bay nabij Corcovado National Park.

Inclusief: ontbijt, picknicklunch, diner, Engelssprekende gids, excursie samen met andere reizigers naar Corcovado National Park, entreegelden.

Dag 12 Corcovado National Park

Schildpad2(12)

Zal de onderwaterwereld hier net zo mooi zijn als de jungle boven water? Dat kunt u vandaag zelf beoordelen. Ongeveer 15 km voor de kust van Drake Bay ligt Caño eiland. De vorige eigenaar wilde een groot casino op het eiland bouwen, maar hier heeft de Costa Ricaanse overheid een stokje voor gestoken. De overheid heeft het eiland overgenomen en zowel onder als boven water is nu een beschermd natuurgebied.

 

Enkele meters voor de kust kunt u al vele vissen tegenkomen. Variërend van maanvissen, roggen, baby-rifhaaien en soms zelfs schildpadden of walvissen. De laatste kunt u (indien de goede reisperiode) vanaf de boot zien of als u gaat duiken in plaats van snorkelen. Van december tot en met maart en augustus tot en met oktober zwemmen de walvissen langs de kust. In januari en februari is de kans het grootst om deze bijzondere dieren te zien.

 

U bent voor de lunch weer terug bij de accommodatie. De middag is ter vrije besteding. Geniet nog even van de junglegeluiden om u heen, voor u morgen Corcovado National Park weer verlaat.

 

Overnachting in Drake Bay nabij Corcovado National Park.

Inclusief: ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids tijdens snorkeltour.

Dag 13 Corcovado National Park – San Gerardo de Dota

ca. 250 km / 4 uur vanaf Sierpe

Na het ontbijt vaart u terug naar Sierpe. Uw nieuwe huurauto staat al voor u klaar. U rijdt langs de kust via Uvita naar Dominical. Hier slaat u af en rijdt richting de bergen. Een prachtige route waar u soms maar 30 km per uur rijdt door de slingerende weg die u steeds hoger de bergen in brengt. San Gerardo de Dota ligt in een vallei in Los Quetzales National Park. Het is een klein dorp met een aantal accommodaties en restaurants. 

 

De magische quetzal spotten kan het best in het nevelwoud van Los Quetzales National Park. U vindt hier het pittoreske plaatsje San Gerardo de Dota, midden in een vallei langs de Rio Savegre. Dit gebied trekt vogelliefhebbers aan van over de hele wereld. Allemaal opzoek naar die ene kleurrijke en bijzondere vogel, de quetzal. Zowel de mannetjes als vrouwtjes hebben een groene kop, rug en vleugels, een rode borst en witte veren. De mannetjes herkent u daarnaast aan de extra lange en sierlijke groene staartveer die ze, als ze in hun nest zitten, buitenboord hangen. U bent in het gebied van de Cerro de la Muerte, de hoogste berg van Costa Rica. Het kan hier ’s avonds flink afkoelen dus neem ook wat warme kleding mee. Naast de quetzal leven in dit gebied ca. 200 vogelsoorten waaronder kolibries en spechten.

 

Inclusief: ontbijt, boottocht, huurauto

Dag 14 San Gerardo de Dota

Quetzal-5(10) ACTIEF-1-04a4dd06(5) San-Gerardo-de-Dota-kolibrie-3(3)

Deze dag is ter vrije besteding. Er is genoeg te doen in de omgeving van San Gerardo de Dota. Slinger van boom naar boom tijdens de canopytour of ga ’s ochtends vroeg mee met een vogeltour en ga samen met een gids op zoek naar de quetzal.

 

Overnachting in San Gerardo de Dota.

Inclusief: ontbijt, huurauto

Op zoek naar de Quetzal
San Gerardo de Dota

Op zoek naar de Quetzal

De quetzal is één van de meest kleurrijke vogels in Costa Rica en niet altijd even gemakkelijk te vinden. Met...

Dag 15 San Gerardo de Dota - San José

ca. 90 km / 3 uur

U verlaat het nevelwoud en rijdt terug naar San José via de ‘Cerro de la Muerte’. 

 

Uw huurauto wordt aan het einde van de middag bij uw hotel opgehaald.

 

Overnachting in San José
Inclusief: ontbijt, huurauto

Dag 16 Vertrek San José

U wordt bij uw hotel in San José opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Met een koffer vol mooie herinneringen en hopelijk veel dierenfoto’s gaat u richting huis.

 

Einde van een prachtige reis!

 

Inclusief: ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen