Eva in Chili
IMG-20180305-WA0009

Onbekende plekken in Chili

Eva, Van Verre Algemeen 24-2-2020

Chili, voor mij het meest bijzondere, veelzijdige en overweldigende land van Zuid-Amerika. Toen ik voor 8 maanden aan het reizen was door dit bijzondere continent ben ik verliefd geworden op Chili. Ongeveer 12 weken ben ik in dit langgerekte land geweest en heb ik per auto de mooiste plekjes ontdekt. Een rondreis door Chili kent zulke mooie, onbekende plekken! Ga op ontdekking!

 

Pisco proeven in de Elqui Vallei

Een beetje uit de richting van veel hoogtepunten en een hele dag rijden van Santiago de Chili, ligt de heuvelachtige Elqui Vallei. De vallei dankt haar naam aan de rivier dat uit de Andes komt en bij La Serena met de zee vermengt. Het is één van de meest vruchtbare gebieden in Chili met een bijna altijd heldere luchtgarantie. Het mediterrane klimaat maakt het een heerlijke verblijfsplek. Bezoek de regio om te genieten van de rustgevende natuur, bezoek de oude distilleerderij in Pisco Elqui, ga paardrijden en kom bij in één van de prachtige accommodaties in de omgeving. De heldere luchten bieden nog een bijzondere ervaring: sterren kijken vanuit je hotelkamer, zo leuk!

Chili        Elqui Valley, Chili

 

Zwart Santa Barbara en verbazingwekkend Pumalin 

Zwart? Ja, zwart! Toen in 2008 ineens een normale berg ontplofte, bleek bergtop Chaitén een vulkaan te zijn. Met grote gevolgen: tot Argentinië en Zuid-Patagonië vloog een wolk van as en zwavel. Diverse dorpen in de omgeving werden geëvacueerd. De vulkaan is een onderdeel van het grote Pumalin Nationaal Park. Het is één van de grootste nationale parken van Zuid-Amerika, en misschien wel de mooiste ooit! De gigantische afwisseling in dit park is indrukwekkend. Vulkanen, kratermeren, ijspieken, watervallen, Alerce bomen, drassige moerassen en natuurlijk het zwarte strand van Santa Barbara. Ik denk dat dit wel één van de meest diverse parken is, waar ik ooit ben geweest. Neem de tijd om hier te wandelen, de vulkaan te beklimmen en te genieten van het uitzicht. Ga ook eens kijken bij Santa Barbara. Hier heb ik wilde dolfijnen en zeehonden gespot, heel dicht bij het strand! Verblijf in Pumalin in een typisch Patagonische accommodatie.

Pumalin National Park, Chili      Chili      Chili

Wil jij deze plekken ook aandoen tijdens je reis door Chili? Bekijk dan de rondreis Carretera Austral.

 

Picknicken bij Puyehue National Park  

Op bezoek in het merengebied? Stop dan zeker even bij Lago Puyehue nabij het gelijknamige nationale park. Bezoek Entre Lagos en stop bij een panaderia (bakkerij). Zoek een leuk plekje aan de kant van het meer en geniet van het prachtige uitzicht vanaf een steiger. Op zoek naar wat ontspanning? Verblijf dan nabij de warmwaterbaden bij Termas de Puyehue. Echt even ontspannen in een prachtige en bosrijke omgeving! 

Puyehue National Park, Chili        Puyehue National Park, Chili

Wil jij ook naar Puyehue National Pak? Bekijk dan eens onze rondreis meren en nationale parken.

 

Lauca National Park via de Lluta rivier

Vanuit Arica kun je maar drie kanten op: de Peruviaanse grens, Chili verder in of de hoogte in richting Bolivia. Die laatste, is een echte aanrader! Al snel rijd je de hoogte in! Denk er daarom aan om de rit niet al te snel te doen, hoogteziekte kan opspelen. Gelukkig is er genoeg te zien onderweg en is wat vaker stoppen om te wennen aan de hoogte zeker geen straf.

 

In het dorpje Poconchile bezoek je het kleine kerkje ‘Iglesia de San Jerónimo’. Ga ook zeker naar de begraafplaats achter de kerk, want ook dat is mooi. Daarna begint het stijgen snel. Stop bij Pukara de Copaquilla om te wennen aan de hoogte en te genieten van het indrukwekkende uitzicht door de vallei met de besneeuwde toppen op de achtergrond. Rijd door tot Putre en bezoek de traditionele dorpjes in de buurt. Rijd ook zeker tot het uitzichtpunt bij Parinacota. Hier bevind je je op grote hoogte, dus het kan erg koud zijn. Op weg terug? Neem dan de A-31, via prachtige bergdorpen door een glooiende omgeving terug naar de Panamericana. Ook is een uitstapje naar Surire écht de moeite waard. 

Chili      Chili      Chili

Wil jij ook genieten van deze mooie plaatsen? Bekijk onze rondreis onbekend Noord-Chili.

 

Verlaten mijndorpen en oases in de woestijn 

Vanuit Iquique, een leuke historische en onbekende grote stad in Noord-Chili, kun je leuke activiteiten ondernemen.

Vlakbij ligt Reserva Pampa del Tamarugal. Hier vind je bijzonder grote geogliefen. Bezoek dit park met een gids voor de beste info hierover. Ook leuk is een bezoek aan oase Pica! Neem een duik in een cocha, een waterbron, en struin over het plein. Je kunt hier ook genieten van een lekkere smoothie met vers fruit. Hier verbouwt men mango’s, guave, grapefruit en de Pica limoen. Wat niet te missen is, als je naar een van deze plaatsen rijdt, is Oficina Humberstone & Santa Laura. Een echte must-visit in deze regio. Struin door de verlaten stad dat hoorde bij deze indrukwekkende Salpetermijn. Bij Santa Laura kun je de fabriek zelfs goed zien. Voor mij een hoogtepuntje van deze regio!

Stad Iquique in Chili      Chili      Chili

Deze bijzondere plekken hebben wij verwerkt in onze voorbeeldrondreis onbekend Noord-Chili.

 

Sterren kijken bij ESO Paranal Observatory

In Antofagasta is niet zo veel te doen, het ligt ook ver van veel highlights af en is niet makkelijk te bereiken zonder een hele dag te rijden. Maar als je er dan toch langs komt op zaterdag, schrijf je dan vooraf in bij ESO Paranal Observatory voor een rondleiding over dit gigantische complex. Van over de hele wereld wordt dit observatorium door sterrenkundigen veel bezocht. Om hier als professor je onderzoek te doen, moet je wel van goeden huize komen en een heel uitgebreid onderzoeksplan inleveren welke goedgekeurd moet worden. De indrukwekkende telescopen staan op gigantische hoogte in de letterlijke ‘middle of nowhere’. Heel bijzonder om hier rond te lopen.

Bij Antofagasta in Chili

Bezoek deze plek met bouwsteen heldere sterren bij Antofagasta.

 

Tomé

Weinig toeristen komen tijdens een vakantie in Chili in dit gebied, maar wel lokale toeristen. Ten noorden van Concepción, een grotere havenstad van Chili, ligt de badplaats Tomé. Een perfecte plek om de heerlijke Ceviche van Chili te proeven en te genieten van een Chileens biertje, want bier brouwen kunnen ze heel goed in Chili. Het strand is erg populair en overal zie je gekleurde parasols. Met het heuvelachtige achterland en de kronkelwegen in de omgeving ben je verzekerd van prachtige autoritten, met in de avond een mooie zonsondergang!

Tomé, Chili        Tomé, Chili

 

Zelf ook een veelzijdige rondreis door Chili maken? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

 

Eva,
Van Verre