Santiago de Chile
Chili-Valparaiso-Eva_1_434908

Ontdek Santiago de Chile

Eva, Van Verre Algemeen 18-11-2019

Wat een heerlijke stad is Santiago de Chile. Ik heb me er twee weken heerlijk vermaakt. Maar Santiago ontdekken dat kan natuurlijk ook in 2 of 3 dagen tijdens een rondreis Chili. Deze stad is misschien wel een van de modernste en rijkste steden van Zuid-Amerika. Je ziet het aan de mensen, de gebouwen, de infrastructuur en je merkt het aan de samenleving.

 

Op de fiets of te voet de stad verkennen

Om de hoogtepunten en wat herkenningspunten van de stad te leren kennen is een kennismaking in de vorm van een stadswandeling of fietstocht écht aan te raden. Wat ik zo leuk aan de fietstour vond, was om te leren hoe de stad in elkaar zit, hoe de mensen leven en wat te leren over de historie van Chili en Santiago. Overigens vind ik dit altijd een aanrader in alle steden die ik bezoek. We fietsten via het bekende huis van Pablo Neruda, door de hippe wijk Bellavista naar La Vega Central. La Vega is een gigantisch marktgebouw aan de noordkant van de rivier. Wát een plek. Hier proefden we de cherimoya, een grote groene vrucht die enkel op hoogte groeit. Een vreemde smaak, het is wat raar van structuur. Daarna reden we via de Mercado Central (de vismarkt), door het centrum, via het Plaza de Armas en naar het Palacio La Moneda. Wat mij op de volgende tip brengt.

Eva fietsen door Santiago de Chile     Palacio La Moneda

 

Ondanks de heftige historie is de rust in Chili helemaal wedergekeerd. Bij een bezoek aan Santiago mag je de wisseling van de wacht bij Palacio de La Moneda zeker niet missen. Hier straalt trots van de Chilenen voor hun land van af. Om 10 uur (11 uur op zaterdagen), om de dag, staan de wachters klaar. Begeleid door toeters en paarden vindt de wissel plaats. Indrukwekkend om te zien! La Moneda kan je ook bezoeken, reserveer dan wel vooraf een kaartje. Trek in een kop koffie? Naast La Moneda op Morandé, zit een klein pleintje. Hier kan je terecht voor kleine trek of een kop koffie bij de foodtrucks.

Wisseling van de wacht bij Palacio de La Moneda
Wisseling van de wacht bij Palacio de La Moneda

 

Koffiecafeetjes

Over koffie gesproken, typisch iets uit Santiago: de koffiebar! Bezoek een typische koffie bar. In het centrum vind je allemaal ‘sta-koffiebars’. In de wijk Lastarria, vlakbij Santa Lucia Hill vind je honderden leuke koffiecafeetjes en allerlei soorten restaurants. Daarnaast kan je ook in Bellavista, aan de noordkant van de rivier heerlijk eten. Kies voor een restaurantje op het Patio of neem plaats op een van de terrasjes bij het kruispunt Constitución en Dardignac. Bij KrossBar bestel je een lokaal gebrouwen biertje en bij Como Agua para Chocolate kan je heerlijk eten.

Leuke terrasjes in Santiago de Chile     De gezellige straatjes in Santiago de Chile

 

De hoogte in

Wandel door de langgerekte parken langs de rivier of neem plaats op een bankje op Plaza de Armas. Geniet hier lekker van een ijsje (in de zomer) en bekijk het schouwspel van mensen in de stad. Het is er druk! Het zakendistrict begint ongeveer bij de grootste toren van Santiago: Costanera Center. De moeite waard om hier de lift naar boven te nemen tot de bovenste verdieping op 300 meter. Vanuit hier kan je de stad met op de achtergrond de gigantische bergrug van de Andes bewonderen. Ook mooi met zonsondergang! Natuurlijk kan je ook de bekende Santa Lucia Hill beklimmen of de kabelbaan naar Cerro San Cristobal nemen voor een mooi uitzicht. De kabelbaan (funicular in Spaans) vertrekt vanuit Barrio Bellavista.

 

Grote vlooienmarkt

Naast de markten die ik hierboven al noemde: La Vega voor groente en fruit en Mercado Central voor vis, mag je Persa Bio Bio niet missen! Zo’n grote vlooienmarkt heb je vast nog nooit gezien! Een geheimpje voor de meeste toeristen. Hier wordt bijna alles verkocht: van kleding tot schoenen, meubels en antiek. Daarnaast zijn er veel eettentjes waar je voor een prik terecht kan. Nog geen winterkleding voor in Patagonië? Geen zorgen, voor een schijntje haal je het hier! De markt is in het weekend geopend en bereikbaar per metrolijn 6.

Gezellige hal op de vlooienmarkt     Traditionele winkeltjes

 

De onbekendere wijken

Wat onbekender is de wijk San Isidro en San Diego. Struin door de straatjes om ‘echt’ Santiago te zien en het lokale leven hier. Kleine huisjes, een kleine Mercadito op Coquimbo en de winkelstraten vol specifieke producten. Je vindt er een straat waar ze autoproducten verkopen, een straat met bedden, een straat vol antiekwinkels, etc. Winkel in de kleine Galeria’s en bezoek de speelhal en boekenmarkt bij Iglesia de los Sacramentos. Hier kan je heerlijk eten bij Espacio Diane op Arturo Prat. Wanneer je de wandeling richting La Moneda af maakt, plof dan neer op een van de terrasjes aan Paseo Bulnes waar je geniet van een borrel en het leven in Santiago langs je heen ziet fietsen, skaten, wandelen of rennen.

Een gezellig plein in de wijk San Isidro

 

Meer weten of deze geweldige, levendige en bijzondere stad of zelf een reis maken naar Chili? Neem contact met ons op en wij helpen graag bij het samenstellen van jouw vakantie naar Chili

 

Eva,
Van Verre