terug naar het overzicht

Rondreis Hoogtepunten van Chili

Tijdens deze reis door Chili krijgt u een goed beeld van de diversiteit van het land. U bezoekt de hoofdstad en vliegt dan naar de Atacama-woestijn. U ziet valleien, zoutvlaktes, lagunes en geisers. U gaat naar het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van de reis: Torres del Paine National Park. Vervolgens naar Valparaíso dat bekend is om de muurschilderingen. Aan het einde van de reis komt u helemaal tot rust op een mooi wijnlandgoed.

Wat maakt deze reis bijzonder
Veel excursies bij Atacama
Torres del Paine National Park
Rustige afsluiting wijngebied
Chili-Torres-del-Paine-Judith
Judith Post
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Ik neem u graag mee naar de vele mooie plekken!
Prijsindicatie vanaf € 3950,- per persoon
Reisduur: 16 dagen / 15 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Hoogtepunten van Chili

Dag 1     Aankomst Santiago de Chile

Dag 2     Santiago de Chile

Dag 3     Santiago de Chile

Dag 4     Vlucht naar San Pedro de Atacama

Dag 5     San Pedro de Atacama

Dag 6     San Pedro de Atacama

Dag 7      Vlucht naar Punta Arenas

Dag 8      Torres del Paine National Park

Dag 9      Torres del Paine National Park

Dag 10    Torres del Paine National Park

Dag 11    Vlucht naar Santiago de Chile

 

Dag 12     Valparaíso

Dag 13     Valparaíso

Dag 14     Casablanca wijnregio

Dag 15     Casablanca wijnregio

Dag 16     Vertrek vanaf Santiago de Chile

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Santiago de Chile

Welkom in het langgerekte Chili!

2b19159d-cb80-4ef7-b4c1-3daca74c981c Chili-Santiago-Mercado-Central_1_434733

Bij aankomst op de luchthaven van Chili U wordt opgehaald bij de luchthaven en naar uw hotel in de stad gebracht. Om de stad een beetje te leren kennen maakt u direct na aankomst een korte stadswandeling met uw Engelssprekende gids. Eerst even inchecken, de bagage of op uw kamer of bij de receptie stallen en de komende reis met uw begeleider doornemen. Daarna loopt u circa één uur met uw gids door de stad. Hij of zij vertelt van alles over het openbaar vervoer, de veiligheid, leuke restaurants, musea en winkels. Daarna kunt u met een goed gevoel ook zelf op pad gaan in de stad.

 

Overnachting in Santiago de Chile.

Inclusief transfer, introductiewandeling van 1 uur met Engelssprekende gids

Dag 2 Santiago de Chile

Bekijk de locals vanaf een gezellig terras

Santiago de Chile, de hoofdstad van Chili, is niet erg bekend bij toeristen. Het is een moderne stad met een flink aantal chique oude gebouwen en veel groene parken. Een goed uitgangspunt om de stad te ontdekken is de Plaza del Armas, het centrale plein. Ga op een bankje zitten en kijk naar de locals die hier graag komen om muziek te maken, bij te praten of een potje schaak te spelen. Wandel naar de Moneda. Dit is het paleis van de president, maar ook de Chileense munt werd hier geslagen. Om de dag is hier de wisseling van de wacht. Leuke wijken om rond te struinen zijn Providencia, Bellavista en Lastarria. In Providencia zijn veel mooie panden, in koloniale stijl. Het is een hip stadsdeel met kleine winkels, galeries en koffiecaféetjes. Voor het nachtleven is Bellavista meer geschikt. Er zijn veel restaurants, bars en clubs. Bent u hier overdag, strijk dan neer op één van de vele terrassen. Lastarria is een historische wijk met een Spaanse sfeer met oude panden, musea, theaters en veel restaurants.

 

Overnachting in Santiago de Chile.

Inclusief ontbijt

Fietstour
Santiago de Chile

Fietstour

In de middag begint de biketour door de stad. U fietst door parken en langs de historische highlights van de...

Sneeuw in Valle Nevado
Santiago de Chile

Sneeuw in Valle Nevado

Een misschien onverwacht aspect van een reis naar Chili: de bergen van de Andes rondom de hoofdstad vormen een...

Dag 3 Santiago de Chile

Chili-Santiago-de-Chili-centrale-plein_1_429016

Deze dag is ter vrije besteding.

Midden in de stad is de Santa Lucia Hills (Cerro Santa Lucia) opvallend. Klim naar boven via de slingerende trappen of neem de glazen lift. Boven treft u een park met een kerkje en een soort kasteeltje. Het meest in het oog springend is echter het uitzicht. Een nog mooier uitzicht dan vanaf Cerro Santa Lucia heeft u vanaf Cerro San Cristóbal. Alleen al de reis er naar toe is de moeite waard: u bereikt de top met een kabeltreintje. In de verte ziet u de besneeuwde toppen van de bergen van de Andes. Gaat u liever niet een berg op? Hou het dan bij de hoogste toren van Zuid-Amerika. In Santiago staat de 300 meter hoge toren Costanera Centre. U zou het misschien niet zo snel verwachten, omdat Santiago niet aan zee ligt, maar ook de vismarkt is een bezoekje waard is. Als u hier rond lunchtijd bent, is het een aanrader om te gaan eten. Een andere specialiteit van Santiago zijn de empanadas.

 

Overnachting in Santiago de Chile.

Inclusief ontbijt

Concha y Toro wijngaard
Santiago de Chile

Concha y Toro wijngaard

Niet ver buiten Santiago de Chile ligt één van de bekendste wijnboerderijen van Chili: Concha y Toro. Het is...

Dag 4 Santiago de Chile- Calama- San Pedro de Atacama

Bizarre rotsformaties en heldere sterrenhemel

U wordt naar de luchthaven gebracht en vliegt naar Calama. Vanaf daar hebben we een transfer naar San Pedro de Atacama voor u geregeld.

 

San Pedro de Atacama is een gezellig dorp tussen diverse bergketens en het dient als uitgangspunt om de Atacama woestijn te bezoeken. Caracoles is de bruisende hoofdstraat, een voetgangersgebied met talloze restaurants, winkeltjes en toeristenbureaus. Iedereen verzamelt zich hier in de avonden. Het hele dorp straalt nog de authentieke sfeer uit. De meeste huizen zijn gebouwd met adobe stenen (gemaakt van klei en stro). Nergens is hoogbouw. De straten zijn ongeplaveid.

 

In de middag: excursie Moonvalley en Death Valley

U bezoekt de Maanvallei en de Death Valley, een indrukwekkend woestijnlandschap nabij San Pedro de Atacama. Maar dat betekent niet dat het een grote zandvlakte is. Er zijn rotsformaties, grijze, rode en gele zandvlaktes en zoutvlaktes. Rotsformaties hebben bizarre vormen aangenomen.

 

’s Avonds gaat u met een hobby-astronoom sterren kijken.

 

Overnachting in San Pedro de Atacama.

Inclusief ontbijt, transfers, vlucht, middagexcursie met transport, Engelssprekende gids, entreegelden en avondexcursie met transport, uitleg door hobby-astronoom, hapje en drankje

Paardrijden door de Maanvallei
San Pedro de Atacama

Paardrijden door de Maanvallei

Vanaf de manege van San Pedro de Atacama vertrekt u naar de voet van het Zoutgebergte. U rijdt naar de...

Mountainbiken in de Atacama woestijn
San Pedro de Atacama

Mountainbiken in de Atacama woestijn

U vertrekt naar de Catarpe Vallei, waar de San Pedro rivier stroomt, totdat u het gebied van de Cordillera de...

Dag 5 San Pedro de Atacama

Flamingo’s op grote hoogte

Chili-San-Pedro-de-Atacama-Moon-Valley Chili-Salar-de-Atacama-Laguna1_1_430992 Chili-San-Pedro-de-Atacama-plein

Excursie: Zoutvlaktes en lagunes

Als u in San Pedro de Atacama bent, is een bezoek aan de grootste zoutvlakte van Chili en de omliggende lagunes een must. Bij de Atacama zoutvlakte liggen de Soncor en de Chaxa lagune. U heeft kans om de drie verschillende soorten roze flamingo’s te zien. U rijdt over een hoogvlakte (altiplano) van 4300 meter naar de bekendste lagunes: die van Miñique en Miscanti. U rijdt terug naar de zoutvlakte van Soncor voor een eenvoudige traditionele lunch. Wandel rond in het dorp waar de locals nog steeds op traditionele wijze landbouw uitoefenen. Ze hebben terrassen aangelegd tegen de hellingen van de heuvels. Tot slot gaat u naar Toconao. Dwaal over het centrale plein met de kerk van San Lucas, uitgeroepen tot Nationaal Monument van Chili.

 

Overnachting in San Pedro de Atacama.

Inclusief ontbijt, excursie met transport, Engelssprekende gids, entreegelden, lunch

Dag 6 San Pedro de Atacama

Warm water dat uit de aarde spuit

9691e38f-2943-4360-8390-b2dd6d9e2e44

Excursie: Stomende geisers

Vroeg opstaan, maar u krijgt er wel wat voor terug. In het donker verlaat u het dorp San Pedro de Atacama en u stijgt snel naar een hoogte van 4320 meter boven de zeespiegel in het omringende gebergte. U bereikt een hoogvlakte waar geisers zijn. Deze stomende natuurverschijnselen behoren tot de belangrijkste geothermale velden ter wereld. De stoom bereikt een hoogte tot tien meter en er zijn ook geisers die heet water spuiten. Het water komt tot acht meter hoog. Grote kans om uitbarstingen van zowel stoom als water te zien. In de omgeving zijn heetwaterbaden. Prettig om hier even in te dobberen. Vervolgens naar de lagune van Putana, waar vaak flamingo’s en andere dieren te zien zijn. Op de terugweg bezoekt u het dorp Machuca.

 

Overnachting in San Pedro de Atacama.

Inclusief ontbijt, excursie met transport, Engelssprekende gids, entreegelden, lunch.

Quadrijden in de woestijn
San Pedro de Atacama

Quadrijden in de woestijn

Met een busje wordt u naar het startpunt van de ATV tour gebracht. Even oefenen om bekend te raken met uw quad...

Dag 7 San Pedro de Atacama- Punta Arenas

Een chauffeur komt u ophalen voor een transfer naar de luchthaven van Calama. U vliegt terug naar Santiago de Chile waar u meteen overstapt op de vlucht naar Punta Arenas. Bij de luchthaven van Punta Arenas wordt u opgehaald voor een transfer met een Spaanssprekende chauffeur naar uw hotel in Punta Arenas.

 

Punta Arenas is er trots op de grootste zuidelijke stad ter wereld te zijn (Ushuaia in Argentinië ligt zuidelijker, maar is een stuk kleiner). Punta Arenas ligt op iets minder dan 1500 kilometer van Antarctica en het landschap rond de stad is ruig en onherbergzaam. Middelpunt van de stad is het grote plein met een beeld van de ontdekkingsreiziger Magellaan. Rondom het plein staan statige gebouwen en een kathedraal. Vanaf De La Cruz heuvel heeft u een panoramisch uitzicht over de stad.

 

Overnachting in Punta Arenas.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vluchten

Koningspinguïns in Vuurland
Punta Arenas

Koningspinguïns in Vuurland

Vroeg op, want rond 07.30 uur wordt u bij uw hotel in Punta Arenas opgehaald en naar de Tres Puentes Pier...

Dag 8 Punta Arenas- Torres del Paine

Hiken bij gletsjers en meren

2b50de7f-05c3-4792-aae9-ba674d1972c3 75680df2-2541-4f8c-9c2f-609b0f920611

U wordt bij uw hotel in Punta Arenas opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel in Torres del Paine gebracht.

 

De granieten pieken van de Torres del Paine bergen zijn imponerend. Het Nationale Park van Torres del Paine is een wandelgebied bij uitstek. En er is voor ieder wat wils. Van eenvoudige korte wandelingen tot meerdaagse hikes. Wandel door de vallei, door bossen, over heide, langs (en soms zelfs door!) watervalletjes. Soms is het flink klimmen en naar adem happen maar de uitzichten zijn pas echt adembenemend! In het natuurgebied ziet u hoog oprijzende bergen, soms met besneeuwde toppen. Er zijn steppes, gletsjers en meren.

 

Overnachting in Torres del Paine.

Inclusief ontbijt, transfer

Dag 9 Torres del Paine

Kies een mooie wandeling uit in het Nationale Park of maak een boottocht. Wij raden aan om een wandeling rondom Lago Njordenskoll te maken. Dit ligt bij de salto’s (watervallen) Een prachtige wandeling langs het prachtige, glooiende, bijna pittoreske Lago Nordenskjöld met al haar eilandjes, in de verte Glacier Grey en voor ons de reuzen, het bergmassief Paine Grande, de Cuernos del Paine en het prachtige Valle Francés die hen scheidt. Loop vlak voor het eindpunt nog een extra heuveltje op. bijna niemand komt hier en u heeft zoveel verschillende uitzichten! Wat een plek en wat een uitzicht. Eén ding is zeker: Torres del Paine moet bovenaan ieders lijstje staan! Wat ons het meest bijgebleven is, is dat je je zo nietig voelt in de prachtige natuur.

 

Overnachting in Torres del Paine.

Inclusief ontbijt

Tour door het National Park
Torres del Paine

Tour door het National Park

Het Torres del Paine National Park wordt wel het achtste wereldwonder genoemd. En terecht: wat een schoonheid...

Boottocht over Lago Grey
Torres del Paine

Boottocht over Lago Grey

De excursie per boot die over Lago Grey naar de gletsjer vaart, vertrekt vanaf hotel Lago Grey. Over een...

Dag 10 Torres del Paine

Boottocht tussen drijvende ijsschotsen

06adcf2e-f699-4f4d-8d05-9a15501d4ead

Een interessante plek om te bezoeken is Lago Grey. In dit heldere meer drijven vaak ijsschotsen. De gigantische gletsjer waar u langs vaart is zo imposant! In het park zijn ook watervallen zoals Salto Grande en Salto Chico. Kijk ook goed of u dieren ziet. Er leven groepen guanaco’s (een soort lama), flamingo’s en nandoes (een soort struisvogel) in het National Park. En wie weet ziet u een condor door de lucht zweven.

 

Overnachting in Torres del Paine.

Inclusief ontbijt

Dag 11 Torres del Paine - Puerto Natales- Santiago de Chile

Vanaf uw hotel in Torres del Paine wordt u naar de luchthaven bij Puerto Natales gebracht.

Van Puerto Natales vliegt u naar Santiago de Chili.

 

Overnachting bij de luchthaven van Santiago de Chile.

Inclusief ontbijt, transfer, binnenlandse vlucht

Dag 12 Santiago de Chile - Valparaíso

ca. 115 km / 2,5 uur

Chili-Valparaiso-muurschildering-1 Chili-Valparaiso-marktplein Chili-Valparaiso-kleurige-huisjes

U haalt uw huurauto voor de komende dagen op. Via de Casablanca Valley rijdt u naar Valparaíso. Dit is een hippe stad met veel terrassen, kleinschalige restaurants, bars en winkels. Live muziek, bier van de tap, veel jongeren, mensen die zich onderscheiden met hun kledingstijl, eeuwige hippies en kunstenaars zijn op straat te zien. Bruisend is het eerste woord dat in ons opkomt, als we aan Valparaíso denken. Niet een nette, geordende stad, maar rommelig en een tikje ongepolijst. Het meest opvallende van de stad zijn de vele gekleurde huizen. Valparaíso staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Dwaal door de kronkelende straten. Sommige gaan zo steil omhoog dat er zelfs een lift is. Neem deze zeker een keer, de ervaring hoort bij de stad. Waar u ook komt, overal zijn kleurrijke muurschilderingen.

 

Overnachting in Valparaíso.

Inclusief ontbijt, huurauto

Street art
Valparaíso

Street art

Overal waar u loopt in het oude stadsdeel van Valparaíso komt u ze tegen: de kleurrijke muurschilderingen...

Stadswandeling
Valparaíso

Stadswandeling

U wordt bij uw hotel opgehaald en gaat naar de Plaza Sotomayor. Dit is het belangrijkste plein van de stad en...

Dag 13 Valparaíso

Deze dag is ter vrije besteding. Bekijk Valparaíso, of ga naar het nabijgelegen Viña del Mar.

 

Overnachting in Valparaíso.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 14 Valparaíso - Casablanca Vallei

ca. 65 km / 1 uur

e284dcfb-9574-46d2-a751-c3735fa44fa4

Net na Valparaíso ligt een natuurgebied met bossen en landerijen. Al snel komt u in de Casablanca vallei. De Casablanca Valley ligt tussen Santiago de Chile en de Pacifische kust en deze regio is bekend om zijn wijnen. Hier worden voornamelijk witte wijnen geproduceerd. Vooral de Sauvignon Blanc en de Chardonnay zijn bekende soorten, maar ook rode wijn wordt hier gemaakt. Overigens is deze wijnregio pas sinds 1980 bekend. De omgeving is groen en heuvelachtig. Er is een aantal prachtige wijnlandgoederen. Bekijk het productieproces en proef enkele wijnen of nog beter: kom volledig tot rust met een verblijf in één van de tot hotel omgebouwde hacienda’s. De belangrijkste plaats in de vallei heet Casablanca.

 

Overnachting in Casablanca Vallei.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 15 Casablanca Vallei

Deze dag is ter vrije besteding. Probeer uit welk wijntje het lekkerst smaakt bij een proeverij.

 

Overnachting in Casablanca Vallei.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 16 Casablanca Vallei - Santiago de Chile

ca. 90 km / 1 uur

In ongeveer een uur rijdt u naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar Nederland. U levert de huurauto weer in. Ondanks dat u slechts twee weken op vakantie bent geweest heeft u steden, woestijn, hoogvlaktes, bergen, meren, pinguïns en een wijngebied gezien.

 

Inclusief ontbijt, huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen