Okavango Delta, Oddballs Camp

Botswana

Fraai gelegen op een eilandje in het hart van de Okavango Delta waar de focus ligt op wandelen en mokorotochten door de natuur. In het kleinschalige Oddballs Camp overnacht u in zogenaamde safaritenten onder schaduwrijke bomen. Dichtbij de natuur waardoor dag en nacht de geluiden uit de bush waarneembaar zijn. Uniek is dat u tijdens uw verblijf altijd een privégids heeft op uw safaritochten. Alle gidsen zijn geboren in het nabij gelegen dorp, dus kennen het gebied op hun duimpje.

Locatie

Oddballs Camp heeft een unieke ligging met aan de overkant van de rivier het bekende Chief’s Island, midden in de Okavango Delta, grenzend aan het Moremi Game Reserve. Het kamp is alleen per vliegtuig bereikbaar vanuit Maun, Kasane en andere safarikampen. Ver weg van de bewoonde wereld is dit dé plek om te genieten van een onvergetelijke safari-ervaring. Een leuke combinatie is om na 4 dagen in het kamp de trip de verlengen met een 2 of 3-daagse mokorotocht waarbij u kampeert.

Accommodatie

In het kamp hangt een ongedwongen sfeer. Er is een groot uitkijkdek, eetgedeelte, bar en lounge waar u eenvoudig in contact komt met andere gasten. Het kampvuur is zo een plek waar ’s avonds na zonsondergang de verhalen loskomen. Natuurlijk bieden alle ruimtes zicht op de rivier zodat u niks mist van wat zich afspeelt rondom het water. In tegenstelling tot de meeste andere kampen in Botswana heeft u tijdens uw verblijf altijd een privégids. Hij is degene die het gebied om zijn duimpje kent en u in zijn traditionele mokoro (een uitgeholde boomstam) peddelt door de wirwar aan waterwegen (afhankelijk van de waterstand). Bijzonder zijn ook de tochten te voet, waarbij hij u door de natuur leidt naar onder andere olifanten en zebra’s die op een paar meter afstand te spotten zijn. Een fantastische ervaring natuurlijk dus zorg altijd voor een fototoestel bij de hand! Er is geen WiFi aanwezig en alles gaat op zonne-energie. Tussen de safari’s door kunt u zich laten verwennen met een ontspannende massage.

 

Kamertypen: 

  • Safaritent. Er zijn 12 (kleine) safaritenten die allemaal gelegen zijn met zicht op de bush of rivier. Op het dek in de openlucht hangt een bucketshower en staat er een toilet. Het uitzicht is fenomenaal: op de natuur….dat is nog eens lekker douchen! Voor de tent op het houten dek is een zitje, een heerlijk plek om tussen de safaritochten te relaxen en weg te dromen met de bushgeluiden op de achtergrond.
  • Familietent. Er zijn 2 safarifamilietenten die beide prachtig liggen en uitzicht hebben de rivier. Op een ruime houtendek staan 2 (klein) safaritenten die elk over bucketshower en toilet beschikken. Op deze manier zijn de kinderen dichtbij. Het uitkijkdek is een ideale plek om tussen de safaritochten te luieren.

     

Voorzieningen
  • Privé safarigids
  • Uitkijkdek
  • Eetgedeelte
  • Bar en lounge
  • Kampvuur
  • Diversiteit aan safaritochten
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën