terug naar het overzicht

Rondreis Woestijn en Waterland safari

Maatwerk, alles kan!
Martin33
Martin van Amersfoorth
Ik ben Martin en Afrika specialist. Mijn collega's en ik adviseren u graag. 0299-23 30 00
Prijsindicatie: vanaf € 4730,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 14 dagen / 13 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Woestijn en Waterland safari

Dag 1             Maun

Dag 2             Kavango Wildreservaat

Dag 3             Kavango Wildreservaat

Dag 4             Caprivi

Dag 5             Caprivi

 

Dag 6             Chobe Wildreservaat

Dag 7             Chobe Wildreservaat

Dag 8             Makgadikgadi Pans

Dag 9             Makgadikgadi Pans

Dag 10           Okavango Delta

 

Dag 11           Okavango Delta

Dag 12           Centraal Kalahari

Dag 13           Centraal Kalahari

Dag 14           Maun

100% maat werk

Dag 1 Maun

In Maun neemt u uw 4x4 wielen aangedreven voertuig in ontvangst. Wat een heerlijk vooruitzicht om de komende dagen de beschikking te hebben over uw eigen auto. Zelf rijden is een uitstekende manier om kennis te maken met Botswana. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt.
 

Een vertegenwoordiger van het verhuurbedrijf neemt met u alle formaliteiten door en overhandigt u de autosleutels. Daarna gaat u op weg. Hoe zat het ook alweer? Hier rijdt men links en zit het stuur van de auto aan de rechterkant. De komende paar dagen zal u vast een paar keer aan de ‘verkeerde’ kant van de auto willen instappen.

 

De eerste overnachting is in een lodge aan de rivier op een prachtige locatie.

Dag 2 Maun – Kavango, Namibië

Zorg dat u vandaag fris en uitgerust de dag begint, want er wacht u een lange rit (430 kilometer) naar Kavango. De weg is geasfalteerd, maar daar is dan ook alles mee gezegd. U rijdt langs het Ngamimeer en de westkant van de Okavango Delta naar Mohembo. Hier parkeert u uw auto bij de grenspost met Namibië. Na de nodige formaliteiten is het nog maar een klein stukje rijden naar uw tentenkamp in de Kavango regio. Al met al bent u zo’n zes tot zeven uur onderweg inclusief een stop.

Dag 3 Kavango

Het landschap van Kavango is overwegend vlak met veel groen en water. De beste manier om de dieren van Kavango te spotten is per boot. Bij het ochtendgloren en tegen zonsondergang komen veel beesten hun dorst lessen aan de oever van de rivier. Kijk, een slangenhalsvogel droogt sierlijk zijn vleugels in de aangename zomerzon.

 

Overnachting in Kavango.

Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 4 Kavango – Caprivi

Namibie-CapriviStrook-Namushasha-RiverLodge_3_308792

Nederland is een waterland, maar de Caprivi is van een heel ander kaliber. Wist u bijvoorbeeld dat u in een vogelparadijs bent beland.? Onder de ruim vierhonderd soorten zult u ongetwijfeld de koningriethaan of de bonte ijsvogel spotten. Met het blote oog of als u ze heel dichtbij wilt halen met een verrekijker. En als de riethaan of ijsvogel vandaag geen zin heeft in pottenkijkers? Niet getreurd, er zijn in de Caprivi zoveel andere mooie vogels.

Dag 5 Caprivi

U heeft volop gelegenheid om vandaag de Caprivi te ontdekken. Een van de beste manieren is per boot. Maak een halve of zelfs hele dagtocht en geniet op het water. Handen binnen boord! Want hier leven krokodillen en nijlpaarden. Safari’s vanaf het water geven een heel andere dimensie aan uw reis, u komt op plekken waar u normaal gesproken niet komt. Uw fotocamera maakt overuren dat garanderen wij u. Met een beetje geluk treft u aan de oever waterbokken, sabelantilopen en de zeldzame red lechwe en sitatoenga aantreffen.

 

Overnachting in Caprivi.

Inclusief ontbijt, huurauto en diner

Dag 6 Caprivi – Chobe, Botswana

U maakt een spectaculaire bootcruise en spot olifanten, Chobe Nationaal Park, Namibie 8b46189d-eb81-485f-918d-1ad09ecf529e

Vandaag rijdt u weer terug naar Botswana. Bij de grenspost Ngoma parkeert u uw auto en handelt u bij het loket de douaneformaliteiten af. Dat gaat meestal best vlot, behalve als u hier tijdens de schoolvakantie in december komt. Dan kan het aan de grens een stuk drukker zijn. Vervolgens passeert u de machtige Chobe rivier, die de natuurlijke grens tussen beide landen markeert, naar de Botswaanse grenspost. Stempel in uw paspoort? Mooi zo, het is nog maar een klein uur naar Kasane, een kleine plaats aan de rand van het bekende Chobe Nationaal Park.

 

Dit wildpark is vooral bekend vanwege haar populatie van tientallen duizenden olifanten. U zult een dezer dagen ongetwijfeld een kudde dikhuiden de Chobe rivier zien oversteken. Een prachtig schouwspel. ’s Avonds komen buffels, olifanten en andere dieren naar de rivier om hun dorst te lessen, nauwlettend gadegeslagen door leeuwen en hyena’s. Van alle dieren in het Chobe Nationaal Park schittert de neushoorn door afwezigheid.

Dag 7 Chobe

De lodge biedt talrijke excursies en safari-activiteiten. Tijdens gamedrives en boottochten op de Chobe rivier komt u ogen tekort; een overweldigend aantal vogelsoorten en een uitbundig wildleven kenmerken dit deel van Botswana. Olifanten waden door het water, nijlpaarden rollebollen in de modder en op de oever droogt de Afrikaanse slangenhalsvogel zijn verendek in de zon. Langs de waterkant treft u vast en zeker koedoes, waterbokken en de puku, een endemische waterantilope.

 

Overnachting in Chobe.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, huurauto en safari-activiteiten

Dag 8 Chobe – Makgadikgadi en Nxai Pan

33628500-617b-4e22-83d2-b1d7e65efacd Botswana-Chobe-National-Park-impala_1_365834 Botswana-Chobe-National-Park-aap_1_365816

Vanuit Chobe volgt u de geasfalteerde weg zuidwaarts richting Francistown. Bij Nata neemt u de afslag naar het Makgadikgadi en Nxai Pan National Park. Als u ’s morgens rond acht uur vertrekt, dan komt u in de vroege middag aan. De rit is grofweg 450 kilometer, zes uur rijden. De Makgadikgadi en Nxai zoutpannen zijn een immens tapijt van grijze klei, uitgestrekte graslanden en groepjes doornbomen.

Dag 9 Makgadikgadi en Nxai Pan

U heeft de hele dag om de wonderlijke zoutpannen te verkennen. Het ruisen van de wind en de natuurlijke stilte benadrukken de ongereptheid van dit gebied.

 

Overnachting in Makgadikgadi en Nxai Pan

Inclusief ontbijt, huurauto en dagtocht in Ntwetwe Plains (bij verblijf in Makgadikgadi)

Dag 10 Makgadikgadi en Nxai Pan – Okavango

Botswana-Moremi-Wildlife-Reserve13

Nog eenmaal een oranje zonsopkomst beleven en dan gaat de reis door naar Maun. Een rit van grofweg 200 kilometer, zo’n 2,5 uur rijden. Maun is de ongekroonde toegangspoort tot zowel de Centrale Kalahariwoestijn als de waterrijke Okavango Delta. Het stadje is sinds jaar en dag een belangrijke bevoorradingsplek voor expedities en safari’s. U levert uw auto in op het vliegveld en reist vervolgens met een kleine propellervliegtuig naar uw kamp in de Okavango Delta. Zo hoog in de lucht ziet u de delta is al haar glorie. Het is een doolhof van nauwe waterwegen met lelievelden, beschut door papyrus en andere rietsoorten. De meeste van de duizenden eilanden in de delta zijn begroeid met bomen, waarvan de mopane, baobab en Afrikaanse worstenboom de bekendste zijn.

Dag 11 Okavango

De Okavango Delta is een broeierige smeltkroes van wildleven. In het droge seizoen staat het water hoog en is het gebied bezaaid met voedzame planten. Over de savannes rennen zebra’s, gnoes en koedoes, maar ook impala’s en giraffen. Jachtluipaarden, leeuwen, wilde honden en hyena’s houden hun prooi in de gaten, afwachtend tot het moment dat ze kunnen toeslaan. In een kano of traditionele mokoro (een uitgeholde boomstam) glijdt u over laag water naar uiteenlopende locaties om het wild te bespieden en het unieke vogelleven te aanschouwen.

 

Overnachting in Okavango

Inclusief ontbijt, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 12 Okavango – Kalahari

Het gekwetter van vogels kondigt de dag in de delta aan: midden in de natuur ontwaken met louter natuurgeluiden. U maakt deze ochtend nog een excursie op het water. Daarna wordt u naar de landingsbaan gebracht. U vliegt naar de Central Kalahari waar u bij aankomst per jeep naar uw kamp in de Kalahari gereden wordt.

Dag 13 Kalahari

De Kalahari is onvervalste natuur, waar vogels het luchtruim domineren en de meest uiteenlopende dieren de verlaten steppen en de met acacia’s begroeide savannes bevolken. Echte woestijndieren, waaronder aardvarkens, adders, schorpioenen en hyena’s, leven hier naast Afrikaanse klassiekers als leeuwen, olifanten, jachtluipaarden, zebra’s en buffels. U bent de hele dag op pad. Maak een wandeling met een Bosjesman en leer de unieke plantenwereld kennen. Tijdens een jeepsafari rijdt u over hobbelige zandwegen dwars door de savanne, langs struiken en kameeldoornbomen, op zoek naar dieren.

 

Overnachting in de Kalahari.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, lokale drankjes en safari-activiteiten

Dag 14 Kalahari - Maun

De Kalahari in Botswana lijkt rauw, onherbergzaam en verlaten. Niet voor niets betekent kalahari in de Tswana taal ‘de grote dorst’. Die dorst wordt gelest als de blauwe lucht plaatsmaakt voor een vruchtbare regenval, waarna het gebied plotseling transformeert tot een levendig wildreservaat. Alle dieren en planten reageren onmiddellijk op het verschijnen van water. Na uw ochtendsafari vliegt u terug naar Maun.

 

Inclusief safari-activiteit, ontbijt, transfer, vlucht

 

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.