terug naar het overzicht

Rondreis Buitengewoon Botswana

Buitengewoon en bijzonder. U verkent in deze reis drie exceptionele wildparken en natuurgebieden; Kalahari, Okavango en Linyanti. Woestijn, graslanden, savannes, delta en moerassige wateren spelen tikkertje en schaterlachen om beurten met hun buitensporige natuurpracht. Gewapend met haviksogen, een verrekijker en een flinke dosis Freek Vonk-enthousiasme kunnen uw safari’s niet meer stuk. Per jeep, per boot en te voet speurt u samen met uw ranger naar groot en klein wild. Met het oorverdovende machtsvertoon van de Victoria Watervallen sluit u uw reis af.

Wat maakt deze reis bijzonder
Stap in een klein vliegtuigje
Spot de volkstaartscharrelaar
Bezoek de Victoria Watervallen
Tanzania-in-een-Masai-huis-Caroline
Caroline
Een reis naar Botswana is bijzonder vanwege de ongerepte natuur, avontuurlijke safari's en diverse wildparken, in combinatie met de Victoria Falls.
Prijsindicatie vanaf € 6200,- per persoon
Reisduur: 11 dagen / 10 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Buitengewoon Botswana

Dag 1           Kalahari

Dag 2           Kalahari

Dag 3           Kalahari

Dag 4           Okavango

 

 

Dag 5           Okavango

Dag 6           Linyanti

Dag 7           Linyanti

Dag 8           Linyanti

Dag 9           Victoria Watervallen

Dag 10         Victoria Watervallen

Dag 11         Victoria Watervallen

100% maat werk

Dag 1 Maun - Kalahari

Maun is de ongekroonde toegangspoort tot zowel de Centrale Kalahariwoestijn als de waterrijke Okavango Delta. Het stadje is sinds jaar en dag een belangrijke bevoorradingsplek voor expedities en safari’s. Met een klein propellervliegtuig reist u naar uw camp in de Kalahari. Zo hoog in de lucht ziet u pas hoe immens het gebied is. De landingsbaan is een lange onbegroeide strook op de kale vlakte. Bij aankomst staan er jeeps te wachten om u en eventueel andere passagiers naar de lodge te brengen.

 

Overnachting in de Kalahari.

Inclusief vlucht, transfer, diner en lokale drankjes

Dag 2 Kalahari

In de Kalahari domineren de dieren. Ze wachten tot hun prooi voorbij komt op de verlaten steppen. Echte woestijndieren, waaronder aardvarkens, schorpioenen en hyena’s leven hier naast Afrikaanse klassiekers als leeuwen, olifanten, jachtluipaarden, zebra’s en buffels. U bent de hele dag op pad. Maak een wandeling met een Bosjesman en leer de unieke plantenwereld kennen. Tijdens een jeepsafari rijdt u over hobbelige zandwegen dwars door de savanne, langs struiken en kameeldoornbomen, op zoek naar dieren.

 

Het Centraal Kalahari Wildreservaat is het grootste wildreservaat van Afrika en het tweede van de wereld. Nergens anders op aarde vindt u zo’n grote zandvlakte: de Kalahari strekt zich uit over Zuid-Afrika, Namibië, Angola en zelfs Congo. 

 

Overnachting in de Kalahari.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, lokale drankjes en safari-activiteiten

Dag 3 Kalahari

De Kalahari in Botswana lijkt rauw, onherbergzaam en verlaten. Niet voor niets betekent kalahari in de Tswana taal ‘de grote dorst’. Die dorst wordt gelest als de blauwe lucht plaatsmaakt voor wat regen, waarna het gebied plotseling transformeert tot een levendig wildreservaat. Alle dieren en planten reageren onmiddellijk op het verschijnen van water. 

 

Overnachting in de Kalahari.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, lokale drankjes en safari-activiteiten

Dag 4 Kalahari – Okavango

b03713ca-3d1e-433b-abfe-3fc27acebb00

U vliegt van Kalahari naar Okavango Delta. Een korte vlucht brengt u naar de moerassen van de Okavango. Wow, wat een geweldig gezicht. U vliegt over de prachtige delta. Het is een doolhof van nauwe waterwegen met lelievelden, beschut door riet.

 

De weelderige moeraslanden tonen het mooiste van Afrika: een magische natuur en een grandioos dierenrijk. De wateren van de Okavango River beginnen in Angola al te stromen en monden uit in de droge Kalahari in Botswana. Het netwerk van rivierstroompjes en lagunes is indrukwekkend.

 

Overnachting in Okavango

Inclusief ontbijt, transfers, vlucht, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 5 Okavango

De Okavango delta is een broeierige smeltkroes van wildleven. In het droge seizoen staat het water hoog en is het gebied bezaaid met voedzame planten. Over de savannes rennen zebra’s, gnoes en koedoes, maar ook impala’s en giraffen. Jachtluipaarden, leeuwen, wilde honden en hyena’s houden hun prooi in de gaten, afwachtend tot het moment dat ze kunnen toeslaan.

 

Stap in een traditionele mokoro (een uitgeholde boomstam) en vaar over de rivier. In het water zwemmen tropische vissen en schildpadden tussen de nijlpaarden. Ook kuddes olifanten zoeken vaak de verkoeling op in het water. Een bijzondere ervaring waar u zeker van gaat genieten.

 

Overnachting in Okavango.

Inclusief ontbijt, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 6 Okavango – Linyanti

Botswana-Okavango-Delta-Vliegtuig 4ef814dc-437e-425d-9b02-6a5b83ba55a4

U vliegt in een klein uurtje naar een buitengewone plek dat elke natuurliefhebber doet watertanden. Linyanti, gelegen aan de gelijknamige rivier, is puur en wordt vaak overgeslagen tijdens een rondreis door Botswana. Het is moeilijk bereikbaar, maar dat is voor u een voordeel. Juist daardoor kent Linyanti een overweldigend wildleven. Bij de Linyanti moerassen leven olifanten, wilde honden en luipaarden, die u vooral tijdens nachtsafari's kunt spotten.

 

Overnachting in Linyanti.

Inclusief ontbijt, transfers, vlucht, lunch, diner, lokale drankjes en safari-activiteiten

Dag 7 Linyanti

De Linyanti rivier mondt uit in een labyrint van waterwegen: het Linyanti moeras. Tijdens uw verblijf maakt u dagelijks een safari. Heerlijk om de frisse en soms toch wel koude ochtendbries op te snuiven. In de jeep liggen dikke dekens klaar die u om u heen kunt slaan of over uw benen kunt wikkelen. Zo blijft u lekker warm en kunt u comfortabel op zoek gaan naar wilde dieren. Zodra de eerste tekenen van zon tevoorschijn komen, zult u de dekens snel van u af slaan. De temperatuur loopt dan snel op.

 

Tijdens de boottocht op de rivier krijgt de safari een geheel andere dimensie, u ziet dieren op hun gemak drinken aan de oevers of zelfs het meer oversteken.

 

Overnachting in Linyanti.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, lokale drankjes en safari-activiteiten

Dag 8 Linyanti

Volkstaartscharrelaar_2_304850 Botswana-Moremi-vogel_1_365796 Botswana-Okavango-Delta-vogel_1_365778

Linyati is een walhalla voor vogelaars. Ziet u dat vogeltje daar, met zijn paarse borst, blauwe vleugels en groene kopje? Uit zijn snavel steekt iets wat lijkt op een insect. Dat is een vorkstaartscharrelaar, de nationale vogel van Botswana.

 

Overnachting in Linyanti.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, lokale drankjes en safari-activiteiten

Dag 9 Linyanti – Kasane - Victoria Watervallen

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het prachtige Linyantigebied. Wanneer het vliegtuig langzaam opstijgt, kunt u vanaf de lucht nog een keer genieten van de overweldigende natuur. Dan zet het kleine voertuig koers naar Kasane. Vanuit Kasane wordt u over land naar Victoria Watervallen in buurland Zimbabwe gebracht. Het is nog een klein uurtje rijden. Op naar de werelberoemde Victoria Watervallen. 

 

Overnachting in Victoria Falls.

Inclusief ontbijt, safari-activiteit, vlucht en transfer

Dag 10 Victoria Watervallen

Zimbabwe-VictoriaFalls(11)

Een bezoek aan deze watervallen is zo indrukwekkend. Het is bijna moeilijk om te beschrijven. Het oorverdovende gedonder van vallend water overheerst bij deze watervallen. Het meenemen van een paraplu of regenjas is zeker geen overbodige luxe tijdens uw bezoek aan de Victoria Watervallen. Van dichtbij is de waterval al prachtig, maar zelf vinden wij het leuk om wat te drinken of lunchen bij het vlakbij gelegen Victoria Falls hotel. U heeft zicht op het tropisch regenwoud en beroemde grensbrug tussen Zimbabwe en Zambia. Bij hoog water stuift de nevel torenhoog boven het woud! En ’s avonds? Dan kunt u wellicht met een boottocht op de Zambezi rivier genieten van een Afrikaanse zonsondergang.

 

Overnachting in Victoria Falls.

Inclusief ontbijt

Dag 11 Victoria Watervallen

Na opnieuw een hoogtepunt bezocht te hebben, is het tijd af te reizen naar de luchthaven van Victoria Falls. 

 

Inclusief ontbijt, transfer

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen