Savuti natuurgebied

Savuti natuurgebied Botswana

Savuti is een natuurgebied in het Chobe National Park. Tijdens uw bezoek aan Savuti leert u één ding: hier zijn leeuwen, olifanten en hyena’s nog de baas.

 

 

Droge zandvlaktes en leeuwenjacht in Savuti

Savuti is fascinerend. Het centrale Savuti Kanaal lijdt soms onder de onverbiddelijke droogte om na veel regen in een weelderige delta te veranderen. Tussen 1982 en 2010 kreeg het gebied geen druppel water van de nabijgelegen Linyanthi Rivier. Uitgestrekte zandvlaktes schitterden onder de blakerende zon, graslanden vervaagden in een krachteloos gele kleur. Hyena’s en luipaarden bewaakten de regio en een flinke troep leeuwen opende de jacht op olifanten. Het ongewone tafereel werd vastgelegd in documentaires en Savuti werd wereldberoemd. In 2010 liep het Savuti Kanaal weer vol met water na een periode van hevige regenval. Mopanebomen, droge savanne, vruchtbare graslanden en bosjes struiken maken Savuti nu een ideaal thuis voor een bonte verzameling wild.

 

Olifanten, hyena’s en luipaarden in Savuti

Savuti staat bekend als één van de beste plekken in Afrika om wild te zien. U kijkt in een vliegtuig naar beneden naar huppelende kuddes antilopen, of u rijdt in een jeep met vierwielaandrijving over de groene vlakten. Wie weet komt er een olifant langs of grazen er hongerige buffels, impala’s of wildebeesten. Giraffes, koedoes en zebra’s leven hier ook. Savuti is bovendien een streek van jagers, zoals leeuwen, luipaarden, jakhalzen, hyena’s en zeldzame wilde honden. Uw reis door Savuti is onvoorspelbaar, want alles kan gebeuren… ’s Nachts slaapt u bij een lodge waar olifanten zich voor uw neus aan een waterpoel verzamelen, of u verblijft op een kampeerplaats waar bavianen over uw tent vliegen en nachtdieren even komen snuffelen. In de verte hoort u leeuwengebrul. De overnachting in Savuti zal u nog lang bijblijven.

 

Rotstekeningen

De Gubatsa Hills torenen boven het lage landschap van Savuti uit. Ooit stonden deze rotsheuvels een in een gigantisch meer, nu verrijzen ze tot negentig meter hoogte boven een kale vlakte. De rotsen zijn negenhonderdtachtig miljoen jaar oud. Sportievelingen klimmen even naar boven om van het uitzicht over Savuti te genieten. Wildliefhebbers verschuilen zich achter een mopaneboom, stilletjes hopend  een glimp op te vangen van een luipaard. De Gubatsa Hills zijn vooral bekend om rotsschilderingen uit een ver verleden: de Bosjesmannen (San) domineerden het gebied al eeuwen geleden. Laat dit bewijs van jarenlange menselijke aanwezigheid gerust even op u inwerken. De tekeningen zijn één van de vele redenen waarom Savuti in het Chobe National Park zo vaak wordt bezocht.

 

Bekijk de voorbeelden van onze rondreizen door Botswana.

Tijdens deze rondreis reist u naar Savuti
Botswana-Khwai-Olifanten
Voorbeeldreis Botswana

Rondreis Botswana: Mobile Safari Botswana

Noord: Chobe National Park, boottocht over rivier > Savuti, luipaarden spotten > Khwai Concessie, per mokoro over het water, groots vogelleven > Maun, einde reis.