Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Halve dag

Omdat La Paz niet echt een duidelijk stadscentrum heeft en het openbaar vervoersysteem best verwarrend is, adviseren wij u om in La Paz een stadstour te maken. Onder begeleiding van een gids verkent u de stad met een minibusje, lopend en met het lokale openbaar vervoer: een kabelbaan! U ziet de San Francisco kerk en hoort alle ins en outs over de heksenmarkt. De Mercado de Brujas is een bijzonder fenomeen.

 

Veel Bolivianen zijn officieel Rooms-katholiek, maar ondertussen speelt de religie van de vroegere stammen ook nog een grote rol. Pachamama, oftewel Moeder Aarde, moet gunstig gestemd worden. Men maakt offers in de hoop op een goede oogst, een goede gezondheid, voor vruchtbaarheid, in de hoop veel geld te krijgen enzovoorts. Op de heksenmarkt treft u allerlei attributen aan die bij deze offers gebruikt worden. Zo is een lamafoetus heel gewoon om te zien.

 

De koloniale wijk van La Paz met de kathedraal bezoekt u eveneens tijdens deze stadstour. Ergens tijdens deze stadstour maakt u gebruik van de kabelbaan. Niet een kabelbaan voor toeristen, maar in La Paz is dit een belangrijk onderdeel van het openbaar vervoer. Om de verkeersdrukte in toom te houden komen er acht lijnen door de hele stad heen. Er zijn verschillende stations om uit te stappen. Een groot project! Op dit moment zijn er vier kabelbaanverbindingen in gebruik. Vanaf het uitkijkpunt Killi Killi heeft u een uitzicht van 360 graden over La Paz. U bezoekt de Maanvallei met grillig gevormde rotsen. Het landschap lijkt zelfs volgens Neil Armstrong daadwerkelijk op dat van de maan. De volgorde van bezoeken is willekeurig en wordt aangepast aan de verkeersdrukte.

 

Samen met andere reizigers. (Privé is ook mogelijk)

Inclusief: vervoer, Engelssprekende gids