Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
Op reis tijdens de kerstvakantie
3edc08a

4 redenen om de kerstvakantie 2019 al te boeken

Jeroen, Van Verre Algemeen 29-3-2019

De kerstvakantie klinkt nog ver weg, maar heb je plannen om de kerst door te brengen aan warme tropische stranden of bij verre vrienden, dan is een vroege planning van de reis wel aan te raden.

 

Wanneer is de kerstvakantie 2019?

 

Voor het basis- en voortgezet onderwijs is de kerstvakantie voor iedereen en alle regio’s gelijk.

De kerstvakantie 2019 is van zaterdag 21 december 2019 t/m zondag 5 januari 2020.

 

Wandelen langs de zee op Koh Lanta in de kerstvakantie

 

We geven je 4 redenen om nu al naar de kerstvakantie te kijken.

 

1. De vliegtickets zijn prijzig voor de kerstvakantie

Voor de kerstvakantie zijn de prijzen van vliegtickets vaak hoog. Dat komt vooral omdat er vele mensen de wereld rondvliegen om op vakantie te gaan. In veel landen is er dan een vakantieperiode. Ook vliegen vele mensen naar huis, bijvoorbeeld zij die werken in het buitenland en de kerst doorbrengen bij familie.

Het is eigenlijk een economisch principe, bij een grote vraag stijgen de prijzen.

Aanbiedingen of lastminute tickets zul je vrijwel niet vinden voor de kerstvakantie, maar we geven je 4 tips waarmee je kan besparen op vliegticket prijzen tijdens de kerstvakantie:

  • Door vroeg de vliegtickets te boeken voorkom je dat je de hoofdprijs gaat betalen, de duurdere stoelen blijven namenlijk altijd als laatste over
  • Bij vroeg boeken heb je nog keuze uit meerdere vluchten en luchtvaartmaatschappijen. Een non-stop vlucht is natuurlijk sneller en comfortabeler, maar vaak ook duurder. Kijk ook eens naar andere vluchten waarbij je een overstap maakt. Je bent dan wel wat langer onderweg, maar je vliegt vaak wel voordeliger
  • Kijk ook eens naar vertrek vanaf een andere luchthaven. Schiphol ligt natuurlijk voor de hand, maar bij vertrek vanaf bijvoorbeeld Düsseldorf kun je wellicht voordeliger vliegen naar je bestemming
  • Kijk of je vóór aanvang van de kerstvakantie al kan vliegen, dat is een iets mindere drukke periode en kan al een voordeliger tarief opleveren voor je vliegticket. Kijk dus vooral naar meerdere vertrekdata!

 

Uiteraard kunnen wij je helpen met de vliegtickets. Voor ons als reisorganisatie gelden vaak voordeliger tarieven omdat we jouw vliegticket koppelen aan een landarrangement en dan gelden er andere prijzen. Ook valt het vliegticket dan onder de voorwaarden van de ANVR en SGR en dat is voor jou wel zo veilig en een zeker gevoel!

 

Genieten vanaf je terras van de Zuid-Afrikaanse natuur in de kerstvakantie

 

2. De hotelkamers zijn prijzig tijdens de kerstvakantie

In de kerstvakantie is er uiteraard veel vraag naar kamers in de leuke hotels en dan vooral de familiekamers, die zijn dan ook vaak als eerste vol geboekt. Op tijd je reis regelen voor de kerstvakantie betekent dat je nog veel keuze hebt in hotels en type kamers. Zeker als je met je gezin op reis wilt gaan is vroeg boeken eigenlijk wel noodzakelijk.

 

Ook voor de hotelkamers geldt dat, hoe vroeger je boekt, des de groter is de kans dat je nog de voordelige standaardkamers kunt reserveren. Uiteindelijk blijven de duurdere kamers over. Slapen in de presidentiële suite in de kerstvakantie is natuurlijk best leuk voor de beleving, maar je bankrekening zal er minder blij mee zijn!

 

Een fietstaxi chauffeur is altijd wel te regelen, ook in de kerstvakantie!

 

3. Nog voldoende tijd voor het inplannen van de reisonderdelen

Als je tijdig je reis regelt kan onze lokale agent ook nog op tijd de onderdelen van jouw individuele rondreis inplannen. Voordeel daarvan is dat er nog voldoende chauffeurs en huurauto’s beschikbaar zijn en deze zo op tijd gereserveerd kunnen voor jouw reis.

 

4. Geen teleurstellingen en stress

Reizen in de kerstvakantie is wat duurder is dan in andere perioden. Dat heeft te maken met veel vraag naar vliegtickets en hotelkamers zoals hierboven al aangegeven. Waar in minder drukke periode wachten met boeken nog een voordeel kan opleveren voor lastminute prijzen, geldt dat voor de kerstvakantie zeker niet. Daar gebeurt het net andersom: des te langer je wacht, des te prijziger zal alles worden omdat de voordelige vliegtickets en hotelkamers dan al verkocht zijn. Of dat vliegtickets, hotelkamers en overige reisonderdelen niet meer beschikbaar zijn. Heb je net je reis uitgestippeld, blijkt niet alles meer mogelijk te zijn of tegen hogere kosten dan dat je voorzien hebt. En dat is dan toch jammer.


Boek je ruim van tevoren, dan heb je nog voldoende keuzes en ook tijd om jouw ideale reis samen te stellen. Dan is jouw reis sneller geregeld. Minder zorgen of teleurstellingen dat iets niet meer kan en des te langer je al kan gaan genieten van de voorpret!
Je kunt altijd bij ons op kantoor langskomen om je kerstvakantie te bespreken of kom geheel vrijblijvend langs op één van onze infodagen

 

Zes tips voor reizen tijdens de kerstvakantie 2019:

 

De zonsondergang bekijken bij Langkawi

1. West Maleisië in de kerstvakantie

De westkust van Maleisië is een prima bestemming voor de kerstvakantie. Aan de westkust liggen de tropische eilanden Langkawi en Penang. En vanuit de weskust kun je makkelijk naar de hoofstad Kuala Lumpur, de Cameron Highlands en de oude jungle van Taman Negara. De rondreis Oerwouden, theeplantages en stranden brengt je naar al deze plekken.

 

Een zeeschildpad legt eieren in Tortuguero National Park

2. Cost Rica in de kerstvakantie

In Costa Rica is het in de kerstvakantie lekker warm, rond de 29 graden. In Costa Rica kun je de tijd nemen om er doorheen te reizen, maar de kerstvakantie is maar 2 weken. Ga zeker naar het Tortuguero National Park, letterlijk betekent het ook het park van de schildpadden. Avontuurlijke jungletochten wachten op je! Het Arenal National Park is ook de moeite waard, hier vind je de vulkaar Arenal.

In Monteverde Cloud Forest kun je veel dieren spotten en lopen over 14 hangbruggen! In Sámara kun je nog van het strand genieten. Dit is een ideale reis voor het gezin tijdens de kerstvakantie!

 

Dit staat je te wachten als je diep de Mekongdelta in vaart

3. Zuid-Vietnam

In Zuid-Vietnam is ook prima vertoeven in de kerstvakantie. Bovendien kun je dit deel van Vietnam goed combineren met de stad Ho Chi Minh Minh City, geschiedenis bij de Cu Chi-tunnels en er lonkt vooral avontuur in de Mekongdelta. Wat dacht van je een boottocht die je diep de Mekongdelta in brengt? Je kunt dan nog verder reizen naar Cambodja, of sluit de vakantie af aan het strand in Zuid-Vietnam. Zoek je de combinatie van het Angkor Wat in Cambodja en Zuid-Vietnam, dan is deze rondreis Vietnam-Cambodja ideaal voor jou.

 

De natuur in volle groei bij de Drakensbergen

4. Zuid-Afrika

Als er één goede reden is om in de kerstvakantie naar Zuid-Afrika te reizen is het wel omdat het in Zuid-Afrika dan zomer is. En gemiddeld ook nog zo'n 27 graden! Kerst vieren in strandkleding, het is een ander gevoel. Even wennen misschien. Maar de temperaturen en het lekkere weer maken veel goed! En bovendien kun je in Zuid-Afrika ook heerlijk culinair genieten, het smakelijke kerstdiner hoef je eigenlijk niet te missen. Zuid-Afrika heeft ook goede wijn en met een grote variatie aan vlees- en visgerechten kun je alle kanten op! Een ideale reis tijdens de kerstvakantie is de rondreis van Kaapstad naar Johannesburg. Je rijdt dan langs de wijngaarden bij Franschhoek en je gaat op safari in het Addo Elephant National Park.

 

Het strand bij Krabi

5. Thailand

Tijdens de kerstvakantie kun je het beste aan de zuidwestkust (de Andaman zee) van Thailand verblijven. Als je naar Thailand reist kun je natuurlijk niet om Bangkok heen. Reis nog even door de omgeving van Chiang Mai per (nacht)trein of vliegtuig en maak een avontuurlijke trekking naar de bergdorpen in Noord-Thailand. Op de terugweg blijf je nog een paar dagen in Bangkok en dan vlieg je door naar de warme stranden op Phuket, Koh Yai Noi, Koh Lanta of aan het strand bij de krijtrotsen van Krabi. Klinkt dit als een leuke reis? Dan is deze rondreis door Thailand een idee voor de kerstvakantie.

 

Snorkelen bij Nusa Lembongan

6. Bali

Op Bali kun je tijdens de kerstvakantie eigenlijk wel alle kanten op. Je kunt een rondreis over Bali maken, maar misschien nog leuker om de kerstvakantie op Bali eens helemaal anders in te delen door een aantal bijzondere bouwstenen een elkaar te koppelen tot één avontuurlijke reis. Start je Bali-vakantie met 2 nachten in hele bijzondere tenten, geniet daarna van het authentieke Bali of kies voor actie en avontuur. Sluit je kerstvakantie op Bali af al snorkelend tussen de manta-roggen bij het eiland Nusa Lembongan!

 

Heb je andere ideeën voor de kerstvakantie of ga je liever naar een andere bestemming?

Mijn collega's helpen je graag!

 

Jeroen

Van Verre