Bouwsteen Authentiek Oost-Bali

Wilt u authentiek Bali ervaren? Dan is dit dé bouwsteen voor u. Allereerst verblijft u bij het kunstenaarsdorp Ubud, midden tussen de rijstterrassen. In de vele tempels die Ubud rijk is, is iedere dag wel een viering met Balinese dans en muziek. Ga zeker kijken! Vanuit Ubud reist u naar het oosten; het meest authentieke deel van Bali. Hier ziet u kleurrijke tempels (ook totaal onbekende), dorpen waar oorspronkelijke Balinezen leven en groene rijstvelden.

Tempelvieringen bij Ubud
Rijstterrassen rond Sidemen
Bezoek het dorp van Bali Aga
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
2aab730b-0291-4aad-aeb3-33c50b445cbb
Renée
De Kleine Sunda Eilanden zijn absoluut een bezoek waard! U vindt hier nog geen massatoerisme en het echte Indonesië. Benieuwd naar mijn verhalen?
Emmy-azie-myanmar-Bagan_1_628989
Emmy
Als journaliste raakte ik in de ban van Azië, het liet me niet meer los. Ik begon Van Verre met mijn geliefde Indonesië.

Reis van dag tot dag: Authentiek Oost-Bali

Dag 1      Aankomst Ubud

Dag 2      Ubud

Dag 3      Sidemen

 

Dag 4      Sidemen

Dag 5      Candi Dasa

Dag 6      Vertrek Candi Dasa

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Ubud

Indonesie-Bali-Ubud-kunstenaaropmarkt(8) Indonesie-Bali-Ubud-beeld1_1_406666

Op naar de binnenlanden van Bali! De slingerende weg er naartoe voert langs groene rijstterrassen en dorpjes. U kijkt uw ogen uit.

 

Informatie Ubud
Ubud is bekend als kunstenaarsstadje, en dat is goed te zien. Wandelend door Ubud komt u langs talrijke galeries en winkels boordevol schilderijen, tekeningen, beelden en houtsnijwerk. En elke dag van de week is er wel ergens een tempelfestival of viering met Balinese dans en muziek. Echter, toeristen weten Ubud niet alleen vanwege de kunst te vinden. Omdat Ubud centraal gelegen is op Bali, tussen bergen met rijstterrassen en rivieren, is het een goede uitvalsbasis voor dagtochten. Ook het enorme aanbod aan restaurants, spa’s, winkels en accommodaties draagt bij aan de populariteit van Ubud. Er is hier voor ieder wat wils.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief transfer

Dag 2 Ubud

Houdt u van actie? Ga dan raften op een snelstromende rivier of mountainbiken in de bergen. U peddelt of trapt door gebieden die per auto niet te bereiken zijn. Een adrenalineshot gegarandeerd! Iets minder heftig kan ook. Trek uw wandelschoenen aan of ga fietsen (op een gewone fiets) over de vrij vlakke paden langs de sawa’s in de omgeving van Ubud. Erg leuk, al is het wel wat toeristisch, vonden wij Monkey Forest. In dit apenbos in Ubud leven drie groepen langstaartapen. Dus u ziet hier gegarandeerd apen van dichtbij. De apen zijn gewend aan mensen, en erg brutaal. Pas dus goed op uw spullen, alles wat glanst grijpen ze. Houdt u ook zo van Indonesisch eten? Volg dan een kookworkshop om zelf de meest heerlijke gerechten te leren bereiden. En daarna volgt natuurlijk het proeven van de gerechten!

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt

Ubud: Raften
Bali

Ubud: Raften

Raften op één van de snelstromende rivieren! U komt dan door een gebied, dat u niet vanaf de weg kunt zien. Na...

Ubud: Fietstocht
Bali

Ubud: Fietstocht

In Ubud kunt u een prachtige fietstocht door de sawa’s maken. U kunt ter plaatse in Ubud fietsen huren en de...

Dag 3 Ubud - Sidemen

Bali-GunungAgung2 Bali-Sidemen-Local Bali-Sidemen-Rijstvelden_1_359691

Uw verkenning van het authentieke Bali gaat verder. Een chauffeur rijdt u vandaag naar Sidemen. In Sidemen waant u zich in het oude Bali. Rijstterrassen lijken tegen de berghellingen geplakt en lopen door in valleien die doorkruist worden door snelstromende bergriviertjes. De heilige berg Gunung Agung torent boven alles uit. Volgens Balinezen is deze berg de ‘navel van de wereld’. Ze slapen met het hoofd richting de Agung. In het dunbevolkte Sidemen heerst rust, het is er puur. Er komen weinig toeristen, de mensen zijn gastvrij en u heeft de kans unieke festivals mee te maken.

 

Overnachting in Sidemen.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

 

 

Dag 4 Sidemen

Sidemen is centraal gelegen in oost-Bali, en daardoor een uitstekende uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Bezoek de moedertempel Besakih, gebouwd tegen de helling van de Gunung Agung. Het is het oudste, grootste en indrukwekkendste tempelcomplex op Bali. De kans is groot dat er een offerfeest is ter ere van een van de vele goden die hier vertegenwoordigd zijn. U bent ook vlakbij vijvercomplex Tirtagangga; aangelegd op de plaats van een heilige bron. Het is het vroegere weekendverblijf van de raja. De tuin met waterbassins, fonteinen, bizarre beelden en figuurtjes is nu toegankelijk voor publiek. Neem uw badkleding mee voor een verfrissende duik in de koele poelen.

 

Overnachting in Sidemen.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

 

Dag 5 Sidemen - Candi Dasa

Bali-Candi-Dasa-Rijstvelden_1_406684

Vanuit de binnenlanden rijdt u naar de kustplaats Candi Dasa. Even ten noorden van Candi Dasa ligt het ommuurde dorp Tenganan. Hier leven de Bali Aga (oorspronkelijke Balinezen). In dit autovrije dorp lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Een bezoekje waard!

 

Informatie Candi Dasa:
Van een rustig vissersdorp is Candi Dasa uitgebouwd tot toeristenplaatsje. De rust is gebleven. En dat is de aantrekkingskracht van Candi Dasa. Ziet u het al voor zich? Rustig schommelen in een hangmat, een verkoelend zeebriesje en een drankje in de hand. Omdat Candi Dasa vrijwel geen strand heeft, hebben de resorts langs de kust een creatieve oplossing bedacht. Ze hebben aan zee brede plankieren gemaakt en deze met zand bedekt. Hierop staan strandstoelen, waarop u lekker kunt loungen met zicht over zee. Neem ook een kijkje onder water. Al snorkelend ziet u kleurrijke koralen en een grote variatie aan vissen.

 

Overnachting in Candi Dasa.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

 

 

Dag 6 Vertrek Candi Dasa

Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen, maar dit hoeft niet het einde van uw reis te zien. Blijf nog een nachtje (of twee) in Candi Dasa om in alle rust bij te komen van alle opgedane indrukken. Of reis door naar een ander kustplaats op Bali, of naar één van de tropische Gili-eilanden, of naar een ander Indonesische eiland. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën