terug naar overzicht

Bouwsteen Authentiek Oost-Bali

Een reis over Bali is een reis over het eiland der goden! U verblijft bij het gezellige kunstenaarsdorpje Ubud, midden tussen de sawa’s. Hier kunt u heerlijk wandelen, fietsen, een kookcursus volgen en raften!

Het meest authentieke deel van Bali is het oosten. Vele prachtige tempels (ook totaal onbekende), dorpen waar de Bali Aga leven, de oorspronkelijke bewoners en schitterende rijstvelden.

Reis van dag tot dag: Authentiek Oost-Bali

Dag 1      Naar Ubud

Dag 2      Ubud

Dag 3      Sidemen

 

Dag 4      Candi Dasa

Dag 5      Candi Dasa

Dag 6      Vertrek Candi Dasa

100% maat werk

Dag 1 Naar Ubud

Indonesie-Bali-Ubud-kunstenaaropmarkt(8) Indonesie-Bali-lekker ijsje(8)

U wordt bij uw hotel aan de zuidkust opgehaald en in ongeveer 1 uur naar Ubud gebracht (transfer).

 

Informatie Ubud:

Ubud ligt in een vruchtbare streek in de bergen tussen rivieren en is vooral vanuit het verleden bekend als centrum van de kunst. Sinds de schilder Walter Spies hier kwam wonen in de eerste helft van de vorige eeuw is Ubud het Mekka geweest voor zowel inlandse als Europese kunstenaars. Op een oppervlak van tien vierkante km. in en rond het plaatsje wonen de beste dansers, musici, schilders en houtsnijders van Bali. Elke dag van de week is er wel ergens in de omgeving een tempelfestival, viering of tentoonstelling. U moet maar even door het decor van de talrijke winkeltjes met souvenirs heenkijken. Het grootste paleis in Ubud, Puri Saren, is zeker een bezoekje waard. In het museum Puri Lukisan Museum zijn de mooiste selecties schilderijen, tekeningen en beelden vanaf 1930 tot heden te bewonderen. De omgeving van Ubud is prachtig.

 

Overnachting in Ubud

Inclusief ontbijt, transfer

Dag 2 Ubud

Indonesie-bali-ubud-raften2(13)

Vanuit Ubud kunt u diverse excursies ondernemen. Erg leuk om te doen: raften op één van de snelstromende rivieren! U komt dan door een gebied, dat u niet vanaf de weg kunt zien. Of u kunt fietsen huren en al dan niet onder begeleiding een prachtige tocht door de sawa’s in de omgeving van Ubud maken. Ook worden er diverse wandelingen georganiseerd in de omgeving van Ubud, vraagt u ons gerust om de mogelijkheden. Toeristisch, maar aardig is het Monkey Forest. In dit apenbos, een beschermd gebied leven drie groepen langstaartapen. Pas op uw spullen, alles wat glanst grijpen ze (brillen, sieraden). En niet voederen! Bijzonder is ook het volgen van een kookcursus in Ubud. Een leuke kookles kunt u volgen bij The Paon Bali. Onder begeleiding van een kok gaat u aan de slag om Indonesische gerechten te bereiden. En daarna volgt natuurlijk het proeven van de gerechten!

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt

 

Dag 3 Ubud - Sidemen

Bali-GunungAgung2(13)

De komende dagen heeft u de beschikking over een privé-auto/busje met chauffeur. U wordt van uw hotel opgehaald door uw chauffeur en eventueel uw gids, die de komende dagen tot uw beschikking staan. U kiest zelf of u deze tocht wilt maken met een chauffeur of met een gids erbij. Een chauffeur in Indonesië is bedoeld als chauffeur. Hij weet de route, en brengt u op uw verzoek overal waar u heen wilt. De meeste chauffeurs spreken alleen Bahasa Indonesia. Een gids spreekt Nederlands of Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

Naar het mooie Sidemen op Oost-Bali vandaag. Uw chauffeur rijdt oostwaarts. Onderweg kunt u een stop maken in Klungkung; hier staat de historische rechtbank Kerta Gosa, waar de plafondschilderingen de straffen uitbeelden. Vanaf Klungkung rijdt u een stukje naar het noorden, naar Sidemen. Zo alles bij elkaar bent zo’n 3 uur onderweg.

 

Informatie Sidemen:

Het gebied rondom in het district Sidemen is schitterend, u krijgt hier het gevoel van het oude Bali. De machtige heilige Gunung (= berg) Agung torent boven alles uit. Rijstterrassen lijken tegen de berghellingen geplakt en lopen door in de valleien. Zo moet Bali ooit helemaal zijn geweest. Het is ook een uitstekende uitvalsbasis voor uitstapjes in de omgeving: o.a. naar de moedertempel Besakih en het waterpaleis Tirtagangga. Wij vinden dit deel van Bali een geweldige ervaring voor diegenen, die het Bali van vroeger nog willen leren kennen en tot rust willen komen in het adembenemend mooie landschap. De Balinezen beschouwen de heilige berg de Gunung Agung als ‘de navel van de wereld’ en slapen met hun hoofd naar de Agung. Het is hier puur. Veel yoga- en retraite centra zijn hier gevestigd.

 

Overnachting in Sidemen.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 4 Sidemen - Candi Dasa

Naar de kustplaats Candi Dasa aan de oostkust vandaag. U kunt eerst een bezoek brengen aan de moedertempel, de prachtige Besakih, gebouwd op de helling van de heilige Gunung (berg) Agung. De kans is groot dat er offerfeesten zijn vanwege de vele goden, districten en Oudbalinese clans, die hier vertegenwoordigd zijn. Het is een prachtige tempel, de lokale gidsen zijn helaas wel wat agressief. U maakt een slinger helemaal oostwaarts, naar het waterpaleis van Tirtagangga (betekent: water van de Ganges), een vijvercomplex. Het is het vroegere weekendverblijf van een raja. De befaamde waterbassins, fonteinen, bizarre beelden en figuurtjes op de helling van de Gunung Agung zijn een bezoek zeker waard. U kunt hier ook lunchen. Een absoluut hoogtepunt zijn de rijstterrassen, vanuit heel Azië komt men daar de kunst afkijken. En niet in uw busje of auto blijven zitten, maar wandelen over de dijkjes van de sawa’s. Als u nog tijd heeft kunt u een Bali Aga-dorp bezoeken (oorspronkelijke bewoners van Bali), even ten noorden van Candi Dasa. En dan naar uw eindbestemming, Candi Dasa. Reisduur circa 3 uur.

 

Informatie Candi Dasa:

Candi Dasa ligt aan de zuidoostkust, het is een leuke bestemming; Candi Dasa leent zich namelijk uitstekend voor het maken van uitstapjes in het oostelijk deel van Bali. Het strand van Candi Dasa is verdwenen een aantal jaren geleden; de hotels hebben een soort brede plankiers gemaakt, met zand bedekt, waarop de strandstoelen staan. Een creatieve oplossing.

 

Overnachting in Candi Dasa.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 5 Candi Dasa

bali-prachtige-rijstterassen-indonesie(8) Indonesie-Bali-Candi-Dasa-mooilandschap(8) DSC00201(8)

Vanuit Candi Dasa kunt u ook vandaag allerlei leuke uitstapjes maken in het mooie oostelijke deel van Bali.

Aan het einde van de dag neemt uw chauffeur afscheid van u. Einde van dit arrangement.

 

Overnachting in Candi Dasa.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 6 Vertrek Candi Dasa

Na het ontbijt einde van dit arrangement.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Lara Maleisie
Lara
Indonesië vind ik zo divers, ik kan er blijven reizen. Ik duik graag en er staan nog aardig wat duikspots op mijn lijst die ik wil ontdekken!
Contanct met Lara