terug naar overzicht

Bouwsteen Actief rondom Ubud

Lekker actief zijn rondom het prachtige en gezellige Ubud. Overdag hiken, raften en van alles bekijken, ’s middags de sfeer van Ubud en omgeving opsnuiven en ’s avonds lekker op een terrasje wat eten en drinken.

Een perfecte combinatie voor de vakantieganger die niet stil wil zitten.

Reis van dag tot dag: Actief rondom Ubud

Dag 1   Naar Ubud
Dag 2   Ubud

Dag 3   Ubud

 

Dag 4   Ubud

Dag 5   Ubud

Dag 6   Vertrek Ubud 

100% maat werk

Dag 1 Naar Ubud

Bali258-VanVerre(13)

U wordt opgehaald en naar Ubud gebracht (transfer).

 

Informatie Ubud:

Ubud ligt in een vruchtbare streek in de bergen tussen rivieren en is vooral vanuit het verleden bekend als centrum van de kunst. Sinds de schilder Walter Spies hier kwam wonen in de eerste helft van de vorige eeuw is Ubud het Mekka geweest voor zowel inlandse als Europese kunstenaars. Op een oppervlak van tien vierkante km. in en rond het plaatsje wonen de beste dansers, musici, schilders en houtsnijders van Bali. Elke dag van de week is er wel ergens in de omgeving een tempelfestival, viering of tentoonstelling. U moet maar even door het decor van de talrijke winkeltjes met souvenirs heenkijken. Het grootste paleis in Ubud, Puri Saren, is zeker een bezoekje waard. In het museum Puri Lukisan Museum zijn de mooiste selecties schilderijen, tekeningen en beelden vanaf 1930 tot heden te bewonderen. De omgeving van Ubud is prachtig.

 

Overnachting in Ubud

Inclusief ontbijt, transfer

Dag 2 Ubud

Indonesie-Bali-Ubud-fietsen(8) DSC01882(8) Indonesie-Bali-Ubud-trekking(8)

Vandaag gaat u raften op één van de snelstromende rivieren! U komt dan door een gebied, dat u niet vanaf de weg kunt zien. Na een uitleg, stapt u met reddingsvesten aan in de boten. Onderling ontstaat al snel een competitie wie er het snelste, en dus het sterkste is. Na het raften staat er een heerlijk lunchbuffet voor u klaar. En vervolgens wordt u weer bij uw hotel afgezet. Inbegrepen: Transfers, lunch en veiligheidsmateriaal. Vergeet niet om zonnebrandcrème, gympen en een extra set kleding mee te nemen.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt, rafting

Dag 3 Ubud

In Ubud kunt u een prachtige fietstocht door de sawa’s maken. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar het beginpunt van de fietstocht gebracht. Hier heeft u een mooi uitzicht over het landschap en de vulkaan Batur. U maakt een prachtige tocht van 26 kilometer bergafwaarts, op goede mountainbikes. U ziet valleien, Balinese dorpen, passeert oude tempels en natuurlijk de groene rijstvelden. Prachtige bamboebossen sieren de kant van de weg. De gidsen zullen u af en toe iets vertellen over de geschiedenis van het land, de cultuur en de mensen. De tocht eindigt in het olifantenpark, waar u een lunch aangeboden krijgt. Ter plekke kunt u een olifantenrit erbij boeken. Deze tocht is mogelijk voor kinderen vanaf 12 jaar.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt, fietstocht inclusief mountainbike, transfer van en naar het hotel, buffet lunch en mineraal water, toegang tot het olifantenpark, veiligheidsmateriaal en begeleiding van gids.

Dag 4 Ubud

Azie-jungle-vogels22(8) IMG_7555(8)

Onder leiding van een gids maakt u een schitterende hike door een landelijk gebied. U wordt naar het dorp Desa Tunjuk gebracht. Van hieruit loopt u ca. 2,5 a 3 uur door de rijstvelden. De gids vertelt u veel over de bomen en planten, de vogels en de vlinders die u onderweg ziet. Maar ook het unieke Balinese Subak watersysteem wordt toegelicht. En natuurlijk ziet u de tempeltjes die gewijd zijn aan de hindoeïstische godin Dewi Sri. Het allerleukst is om de lokale bevolking aan het werk te zien op hun stukjes land. U loopt via een klapperboomplantage naar een waterdam. Aan het einde van de tocht, geniet u van een uitstekende lunch. Bij de lunch laat men u zien hoe de typisch Balinese offertjes die overal liggen, worden gemaakt. U kunt ervoor kiezen om deze trekking in de ochtend of middag te maken.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt, hike inclusief Engelssprekende gids, transfers en lunch

Dag 5 Ubud

U maakt een avontuurlijke quad-tocht door de jungle van Bali. De quad is er speciaal op gebouwd om op ‘off the road’ terreinen te rijden. In ongeveer twee uur wordt onder begeleiding van twee gidsen een rit gereden door een van de meest ongerepte en primitieve regio’s van Bali. Een deel van de tocht gaat door het regenwoud, rijstvelden, een kampung (dorp) en een paar honderd meter door een rivier. Tijdens de tocht heeft u de kans om over de manier van leven van de lokale bevolking te leren. Het maakt niet uit als u nog geen ervaring heeft met het rijden op een quad, de quads zijn gebruiksvriendelijk. Van tevoren krijgt u uitgebreide instructies en voor de tour begint mag u eerst oefenen.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt, quadtour inclusief lunch en transfers

Dag 6 Ubud

Na het ontbijt wordt u bij uw hotel in Ubud opgehaald. Einde arrangement.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Lara Maleisie
Lara
Indonesië vind ik zo divers, ik kan er blijven reizen. Ik duik graag en er staan nog aardig wat duikspots op mijn lijst die ik wil ontdekken!
Contanct met Lara