Bouwsteen Diep de Mekongdelta in

De Mekongdelta is een waterrijk gebied; een labyrint van brede en smalle waterwegen met honderden eilanden. Net als de locals fietst en vaart u door dit landelijke gebied, waar vele soorten groente en fruit verbouwd worden. U ziet hoe de mensen hier op, aan en van het water leven. Vlakbij de grote handelsstad Can Tho vaart u in de vroege ochtend over de kleurrijke drijvende markt van Cai Rang. Gegarandeerd dat u foto’s blijft schieten.

Varen en fietsen
Bezoek drijvende markt
Verblijf in landelijke lodges
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Verenigde-staten-noordoost-amerika-route66_1_606125
Mariska
Wat een fijn land is dit. Je bevindt je echt in Azië, heel authentiek. Traditionele bergvolkeren, mooie natuur en rijstvelden.
Azie-Vietnam-Hoi-An_1_613460
Danique
De diversiteit van het land, de ene keer groen, de andere keer water, heeft mij verliefd doen worden op Vietnam.

Reis van dag tot dag: Diep de Mekongdelta in

Dag 1   Ho Chi Minh City - Mekongdelta, Cai Be
Dag 2   Mekongdelta, Cai Be – Can Tho
Dag 3   Vertrek Mekongdelta, Can Tho

100% maat werk

Dag 1 Ho Chi Minh City – Mekongdelta, Cai Be

vietnam-mekongdelta-local-boot_1_466502 vietnam-mekongdelta-fruit-boot

Als u de stad uit rijdt en de eerste brug over gaat, verandert de bebouwing in groene akkers en waterwegen. De rit naar de Mekongdelta, het vruchtbaarste deel van Vietnam, duurt circa 3 uur. De delta is een labyrint van rivieren en kanalen, met honderden grote en kleine eilanden. Onderweg stopt u bij een kleurrijke Cao Dai kerk. In Cai Be aangekomen verruilt u de auto voor een boot voor de oversteek naar de Mekong Lodge. Hier schuift u aan voor de lunch. In de namiddag staan er fietsen voor u klaar. Per fiets ziet u het dagelijkse leven van de deltabewoners van dichtbij, en maakt u gemakkelijk contact met de mensen. U fietst op rustig tempo een route van ongeveer 10 kilometer over Tan Phong eiland. Er zijn veel kleine boomgaarden waar de lokale mensen fruit en groente verbouwen. Natuurlijk stopt u ook bij een boomgaard om wat lokaal fruit zoals bijvoorbeeld dragonfruit, longan, jackfruit of ramboetan te proeven. Met een klein roeibootje maakt u een tochtje over smalle kanalen, omringd door het groen, voordat u weer op de fiets stapt voor de rit terug naar de lodge. Deze avond wordt er een kookdemonstratie gegeven, en leert u de fijne kneepjes van de Vietnamese keuken. Natuurlijk mag u die Vietnamese lekkernijen proeven tijdens het diner.

 

Overnachting in Cai Be.
Inclusief lunch, diner, transfer, fietstocht en boottocht met Engelssprekende gids.

Dag 2 Mekongdelta, Cai Be – Can Tho

Vietnam-CanTho-vrouwinbootje_1_262385 vietnam-can-to-fietsen vietnam-mekongdelta-markt

Deze ochtend gaat uw verkenning van Cai Be verder per boot. De mensen in de Mekongdelta werken veelal met de hand. Niet om souvenirs te maken, maar om te voorzien in hun levensbehoeften. U bezoekt huisindustrieën waar bijvoorbeeld hangmatten gewoven worden van bananenblad of waar water-hyacinten verwerkt worden tot manden. In het dorp Cai Be struint u over de bedrijvige markt, en ziet u de locals hun dagelijkse boodschappen doen. Per auto/minibus door naar Can Tho, een rit van iets meer dan een uur. In Can Tho heeft u tijd om te lunchen. Halverwege de middag stapt u weer op de fiets en trapt u over smalle paadjes, door bossen en stroompjes naar Gian Gua. Hier staat een 150 jaar oude boom met een altaartje tussen de wortels. Weer op de fiets rijdt u naar de fruitboomgaard van Uncle Hai voor een proeverij van de vele fruitsoorten die in de delta groeien. Verder per houten boot, stroomafwaarts naar een groentetuin. De fietsen gaan mee op de boot. Vanaf de groentetuin fietst u terug naar de lodge, waar u ’s avonds aanschuift voor het diner.

 

Overnachting in Can Tho.
Inclusief ontbijt, diner, transfer, fietstocht en boottochten met Engelssprekende gids.

Dag 3 Vertrek Mekongdelta, Can Tho

Vietnam-Mekongdelta-maninbootje1_1 Lokale vrouw in rijstnoodle fabriek, Can Tho

Op naar de grootste drijvende markt van de delta! Vroeg in de ochtend vaart u per traditionele sampan vanaf de lodge over de Ba Lang rivier naar de Can Tho-rivier. Al snel ziet u de handelsboten voor anker ziet liggen midden op de rivier. De drijvende markt is een kleurrijk en bedrijvig gebeuren. U vaart tussen de grotere boten door, en ziet hoe de locals in kleine bootjes tussen de grotere boten door manoeuvreren en hun inkopen doen. U blijft foto's maken. U gaat aan land en wandelt naar de lokale markt in An Binh. U bezoekt een fabriekje waar rijstnoodles gemaakt worden. Interessant om het hele proces te zien vanaf het vermalen van de rijst tot aan het in slierten snijden van grote rijstpannenkoeken. Terug naar het hotel voor een paar uurtjes ontspanning aan het zwembad, gevolgd door de lunch. En dan is het alweer tijd om verder te reizen. Of blijft u een nachtje langer?

 

Inclusief ontbijt, lunch en boottocht met Engelssprekende gids.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën