Bouwsteen Diep de Mekongdelta in

U vaart diep de Mekongdelta van Zuid-Vietnam in. Het is een waterrijk gebied; een labyrint van rivieren en kanalen, met honderden grote en kleine eilanden. Een prachtig groen en landelijk gebied waar vele soorten fruit en groente verbouwd worden. En u ziet alle aspecten van dit gebied. 

U vaart door de waterwegen en verblijft een nacht op een eiland bij een lokale familie. Hier gaat u wandelen of fietsen, en zo komt u makkelijk in contact met de plaatselijke bevolking. In Can Tho, de handelsstad aan de Mekongrivier, bezoekt u op de vroege ochtend een kleurrijke drijvende markt. Gegarandeerd dat u foto's blijft schieten!

Varen tussen eilanden
Bezoek drijvende markt
Verblijf in homestay
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.

Reis van dag tot dag: Diep de Mekongdelta in

Dag 1     Vinh Long

Dag 2     Can Tho

Dag 3     Vertrek naar Ho Chi Minh

100% maat werk

Dag 1 Ho Chi Minh City- Mekongdelta, Vinh Long (bij lokale familie)

Uw chauffeur en gids halen u op bij het hotel en rijden met u in een uurtje of drie naar de Mekongdelta. Deze delta is het vruchtbaarste deel van Vietnam. Het is een labyrint van rivieren en kanalen, met honderden grote en kleine eilanden. Voordat u bij het eindpunt van de transfer aankomt stopt u even bij een mooie, kleine Cao Dai kerk. Deze kleurrijke kitsch is een lust voor het oog. Dan ontmoet u de lokale gids, uit de delta zelf, en staan de fietsen voor u klaar. Per fiets ziet u het drukke dagelijkse leven van de deltabewoners in slow motion voorbij komen en maakt u gemakkelijk contact met de mensen. De Literatuur tempel is leuk om even te bekijken. Verder fietsend naar Son Dong, het dorp waar de traditionele bakstenen vandaan komen. Deze zijn in de wijde omgeving bekend. U krijgt te zien hoe de stenen en het aardewerk van de lokale klei worden gemaakt. Per lokale veerboot steekt u de Co Chien rivier over om nog meer het gevoel te hebben dat u in een delta bent. Er zijn in de delta vele bewoonde eilanden, sommige zijn groot genoeg om met de fiets te ontdekken, andere zijn zo klein dat er geen fiets nodig is. De homestay waar u vanavond overnacht ligt op een wat groter eiland. Het is juist leuk om een nachtje op zo'n eiland te verblijven om het leven van dichtbij mee te maken. De accommodatie is zeer primitief maar voor een nachtje goed te doen. Er zijn verschillende homestays (of beter: zeer eenvoudige guesthouses). U slaapt in een grote ruimte waar de bedden naast elkaar zijn opgesteld, zodat er meerdere mensen kunnen logeren. Dit verschilt van 2 tot 10 bedden in een ruimte. U kunt het treffen hier samen met een groep te verblijven. Deze homestays/guesthouses worden gerund door lokale families. Het gaat om de bijzondere ervaring zo te midden van de deltabewoners te zijn. U zult waarschijnlijk over deze ervaring veel verhalen hebben bij terugkomst. Vraagt u gerust aan de gids als u mee wilt helpen met het bereiden van het diner.

 

Overnachting op het eiland Vinh Long, bij een lokale familie.

 Inclusief ontbijt, diner, privé-auto/busje, privéboot, Engelssprekende gids, evt. entreegelden

Dag 2 Mekongdelta, Vinh Long- Can Tho

shutterstock_358319228(17) SAM_0764(17)

In de vroege ochtend ontbijt u met elkaar bij de homestay. U heeft daarna nog voldoende tijd om een rondje te fietsen over het eiland. Het is boeiend om te zien hoe het leven op gang komt in zo'n afgelegen dorp. U verruilt de fiets voor een boot, u bent tenslotte in een waterrijk gebied. De tocht gaat over de Mekong rivier naar een drijvende markt. U maakt hier kennis met de oorspronkelijke manier van handeldrijven in deze regio. Met een beetje geluk is het er erg druk met bootjes, hoe meer hoe leuker, dit verschilt per dag. Aan de bamboestok met daaraan het handelswaar geknoopt kunt u al van verre zien wat er op die boot wordt verkocht. Wat ook een bezoekje waard is, is de lokale snoepjesfabriek. Weliswaar wat toeristisch maar erg leuk om te zien hoe de mensen van alles kunnen maken van voornamelijk rijst, zoals: poprijst, rijstpapier en pindasnoepjes. In deze werkplaats kunt u het van dichtbij bekijken en proeven. U wandelt verder het dorp in langs andere huisnijverheden. Na deze twee dagen heeft u een goed beeld gekregen van het leven in de delta en wat zich daar allemaal afspeelt. Dan wordt u naar uw hotel in Can Tho gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Can Tho.

Inclusief ontbijt, , privé-auto/busje, privé-boot, Engelssprekende gids

Dag 3 Mekongdelta, Can Tho- Ho Chi Minh City

Heel vroeg op, want om 06.30 uur vertrekt u al per boot naar de bruisende Cai Rang-drijvende markt. Deze markt is net weer even anders dan die van gisteren. Hier zijn kleinere boten en door middel van de bamboepaal aan boord kan men van verre zien wat er wordt aangeboden. Het is een bijzonder kleurrijk spektakel en zeer fotogeniek. In de vroege ochtend is het hier het drukst. Even later laat u het grote water achter u en vaart u de smalle watertjes op tussen de eilanden. Het is een fantastisch mooi gebied, alle soorten fruit worden hier verbouwd. Bij één van de eilanden gaat u aan wal om een stukje te wandelen en een kijkje te nemen hoe het leven in de Mekongdelta er uit ziet. Vervolgens wordt u naar Cai Son gereden. Met de fiets gaat u langs kleine kanaaltjes, tussen rijstvelden door en door boomgaarden heen. Het zijn kleine dorpspaden waar u op fietst. Zo ziet u de activiteiten van de lokale bevolking van dichtbij. De fiets is een uitstekende manier om dit gebied te bewonderen en in contact te komen met de mensen. Het erf van meneer Ba Cong staat vol fruitbomen, u wordt hier uitgenodigd om een kopje thee te drinken en wat rond te kijken in de tuin. Het is heerlijk stil en rustig hier. Fietsend terug naar de plek waar de auto op u staat te wachten. Per transfer rijdt u terug naar Ho Chi Minh. Aankomst rond 16.00 uur.

 

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje, privéboot, fiets, Engelssprekende gids

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën