Hanoi, Sofitel Metropole Hotel

Vietnam

Ongetwijfeld het mooiste Frans koloniale, deluxe hotel in Hanoi. En misschien wel in heel Vietnam. Het is gebouwd in 1901 en heeft een bewogen verleden. Zodra u binnenkomt voelt u de elegantie en nostalgie. Vanwege de populariteit is er een nieuwe vleugel aangebouwd die uiteraard een modernere uitstraling heeft. In dit hotel hebben diverse staatshoofden en andere belangrijke mensen gelogeerd. Treedt u in hun voetsporen? Sofitel MetropoleHhotel is een en al historie maar wel met moderne, luxe faciliteiten. 

Locatie

Het Sofitel Metropole Hotel is gelegen in de Franse wijk, onderdeel van het oude centrum waar alles gebeurt. Het Hoan Kiem meer is vlakbij, op nog geen 10 minuten loopafstand. De smalle straatjes van het oude kwartier liggen iets verder, maar ook die afstand is goed te voet te overbruggen. 

Accommodatie

Een totaal van 364 kamers en suites zijn verdeeld over 2 vleugels: een oude vleugel met historische details en de nieuwe vleugel. Alle kamers bieden alle denkbare moderne faciliteiten die u op vakantie nodig heeft. De bedden zijn speciaal voor Sofitel ontworpen en hebben een bijna ongeëvenaard comfort. De kamers zijn aangekleed met oude foto´s en vele spiegels. In de oorspronkelijke vleugel geven de hoge plafonds een klassiek en chique gevoel. Alle kamers hebben uitzicht over de stad. De meeste kamers hebben geen balkon.

 

De Historical Metropole vleugel bestaat uit 3 verdiepingen en is trouw gebleven aan de historische grandeur. Deze kant van het hotel beschikt over 3 verschillende kamertypen:

  • 60 Luxury Rooms, 32m2
  • 246 Grand Luxury Rooms, 37m2
  • 3 Legendary Suites genaamd Graham Greene, Charlie Chaplin en Somerset Maugham, 70m2,  met extra zitkamer en toegang tot de club lounge met vele extra´s.

 

De Neo Classical Opera vleugel biedt daarentegen neoklassieke elegantie met een meer moderne uitstraling en prachtige details. Deze vleugel bestaat uit 7 verdiepingen en beschikt over 4 kamertypen:

  • 151 Rremium Rooms, 32m2
  • 12 Premium Patio Rooms, 32m2, terras op de begane grond grenzend aan de patio
  • 48 Grand Premium Rooms, 48m2, toegang tot club lounge met vele extra´s
  • 18 Prestige Suites, 64m2, toegang tot club lounge met vele extra´s
  • 1 Grand Prestige Suite, 176 m2, toegang tot club lounge met vele extra´s
Voorzieningen

Het Sofitel Metropole Hotel heeft 3 restaurants met een Franse keuken, een Aziatische en een Italiaanse. De chefkoks van de desbetreffende restaurants komen uit het land/gebied van de keuken en zijn daardoor echte specialisten. Na een intensieve dag kunt u heerlijk genieten van een drankje in een van de gezellige bars. De binnentuin is de plaats voor het buitenzwembad wat van november tot maart wordt verwarmd.

Verder beschikt het hotel over de volgende faciliteiten: businesscenter, 24-uur roomservice, wasservice, limousine service, spa, fitnesscentrum, yoga en tai chi lessen, en nog veel meer. Een bijzonder programma dat alleen dit hotel kan bieden is het ‘historische pad’. Tijdens een verbouwing is er onder het hotel een schuilplaats gevonden. Elke dag worden er rondleidingen verzorgd voor gasten en wordt er over de historie van Hanoi en het hotel verhaald. Absoluut uniek!

Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën