Mai Chau, Homestay

Vietnam

Mai Chau is een dorp waar voornamelijk mensen van de Thay bevolkingsgroep wonen, U heeft hier een uitstekende mogelijkheid om zelf te ervaren wat het is om in zo’n mooi huis op palen te overnachten. De huizen zijn heel netjes en schoon. De families zijn zeer gastvrij en kunnen koken als de beste. Omdat er meerdere homestays worden gebruikt hebben we een kleine fotoselectie gemaakt om u een indruk te geven wat u kunt verwachten.

Locatie

De vallei waar Mai Chau zich in bevindt bestaat uit een centrum en daar in de buurt kleine nederzettingen. In Ban Lac 1 zijn de meeste homestays te vinden. De omgeving is landelijk en u kunt op de fiets of wandelend gemakkelijk de buurt verkennen.

Accommodatie

Een homestay in Vietnam houdt in, slapen bij de mensen thuis. Het is wel al enigszins gemoderniseerd zodat u niet meer in de slaapkamer van de mensen zelf slaapt. Er zijn extra vertrekken gemaakt voor toeristen. Er is een grote ruimte waar u met meerdere mensen tegelijk kunt overnachten, De matrassen op de grond worden met gordijntjes van elkaar gescheiden voor wat privacy. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een tweepersoonskamer te boeken. De matrassen, lakens en dekens zijn heel schoon en er hangen overal klamboes. Het sanitair deelt u met de andere gasten. Het wordt schoon gehouden maar het blinkt niet echt. Er zijn vaak meerdere toiletten en (warme) douches. U kunt het ook vergelijken met een eenvoudig guesthouse. Er wordt ’s avonds voor u gekookt wat vaak beter is dan u in een gemiddeld restaurant kunt verwachten. In de ochtend worden en pannenkoeken met honing en banaan geserveerd of heeft u liever de Vietnamese noedelsoep als ontbijt, dat kan ook.

Voorzieningen

Onder de slaapvertrekken zijn zitjes gemaakt waar u kunt zitten voor een drankje en waar u ook eet. Het diner wordt voor u bereid door de familie des huizes.

Er is gratis wifi beschikbaar en uw batterijen kunnen ook worden opgeladen. Er hangen klamboes in de vertrekken. U kunt ook drankjes krijgen om de hoek. Fietsverhuur doen de families zelf of het is dichtbij op een andere plek mogelijk.

Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën