Lake Manyara National Park, Migunga Tented Camp

Tanzania

In de middle of nowhere is Migunga Tented Camp rustig gelegen op korte afstand van Lake Manyara National Park. Het kleinschalige tentenkamp wordt omringd door veel groen en er heerst een prettige ambiance. Het enige dat u hier mag doen is genieten, want het is de ideale plek om het wild- en vogelleven bij dit beroemde meer te ontdekken en te spotten. Het kleurenspektakel van de vele flamingo’s aan het meer zorgt voor prachtige foto-opnames.

Locatie

Op slechts 5 minuten rijden van de toegangspoort is Migunga Tented Camp prima gelegen in het noordwestelijke deel van Lake Manyara National Park. Ook het kleurrijke, culturele dorpje Mto Wa Mbu ligt in de omgeving en is een bezoek meer dan waard. Een wandeling of fietstocht door het dorpje geeft een goed beeld van het lokale leven, op deze manier ervaart u ook de andere kant van Tanzania.

Accommodatie

In de schaduw van acaciabomen, dichtbij de oever van het meer, is Migunga Tented Camp een heerlijke plek om te overnachten. Het centrale deel is met riet overkapt, hier worden de maaltijden geserveerd, kunt u een versgeperst drankje bestellen of relaxen met een goed (safari)boek. De chef-kok zorgt iedere dag weer voor smaakvolle gerechten. Na een safaritocht is het lekker thuiskomen in de huiselijke sfeer waar het kampvuur al knispert en waar de paden van windlichten zijn voorzien. Sportievelingen kunnen een mountainbiketocht maken over het parcours dat uitkomt bij Lake Manyara. Een lust voor het oog zijn de groene meerkatten die rondhangen op het terrein, probeer deze ‘snelle jongens’ maar eens te fotograferen! ’s Avonds galmen de verschillende dierengeluiden uit de bush door het kamp….dit is Afrika!

 

De 20 safaritenten staan op een platform in de schaduw, hebben een badkamer met douche en toilet, muskietennet en bieden privacy. Vanaf de veranda kijkt u uit op de weelderige tuin. De ideale plek om tussen de safaritochten te ontspannen. Slapen in een safaritent is speciaal. U bent niet alleen midden in de natuur, ook alle geluiden uit de bush zijn te horen. Soms is het zelfs moeilijk om de slaap te vatten, maar dat hoort erbij.

Voorzieningen
  • Restaurant
  • Bar
  • Lounge
  • Wifi in het restaurant
  • Mountainbike trips
  • Bezoek aan lokaal dorp
Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën