Lake Natron, Lake Natron Tented Camp

Tanzania

Op een afgelegen plek in het noordoosten van Tanzania is Lake Natron Tented Camp fraai gelegen. De aantrekkingskracht van dit gebied is het landschap en daarin wordt u niet teleurgesteld. Het alkalische meer ligt aan de voet van Afrika’s enige actieve vulkaan, Oldonyo Lengai en is de thuishaven van duizenden flamingo’s. U komt hier makkelijk in contact met de Masai, zij leven in dit verlaten gebied. Genoeg redenen om een paar dagen onbezorgd te genieten van landschap en cultuur.

Locatie

Lake Natron Tented Camp ligt op korte afstand van het gelijknamige meer. Miljoenen kleine schaaldieren hebben een grote aantrekkingskracht op Lesser flamingo’s, waardoor het inmiddels is uitgegroeid tot één van de belangrijkste broedplaats ter wereld. Tevens is deze streek tussen de Ngorongoro Hooglanden en Serengeti National Park het leefgebied van de Masai. De actieve vulkaan Oldony Lengai, Berg van God, domineert hier. Voor de liefhebbers: u kunt naar boven klimmen!

Accommodatie

Het kleinschalige Lake Natron Tented Camp bestaat uit 22 eenvoudige tented chalets, geheel in harmonie met de omgeving gebouwd. Restaurant, bar en terras zijn ondergebracht in het centrale gedeelte. In de tuin rondom het natuurlijke zwembad huizen in de bomen honderden vogels die er de hele dag vrolijk op los fluiten.

 

Landschappelijk bent u op een van de allermooiste plekken in Tanzania. Het ongerepte en verlaten gebied is buitengewoon mooi. Bij Lake Natron gaat u niet op safari om het wild te zoeken, maar trekt u er met een ervaren gids te voet op uit. De wandeltocht naar Lake Natron is een geweldige ervaring, u leert de natuur op een andere manier kennen.


De 22 eenvoudige chalets zijn een combinatie van canvas en hout. Er is een overdekte buitendouche en toilet (een aantal tenten hebben ook een bad) en muskietennet. De veranda is een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van de serene rust. Er is enkel stroom in de kamer tussen 06.00 en 09.00 uur ’s ochtends en 18.00 en 22.00 uur ’s avonds. Het water wordt verwarmd door de zon, dus aan te raden om ’s avonds te douchen, voor een warme douche.

Voorzieningen
  • Restaurant en bar
  • Terras
  • Natuurlijk zwembad
  • Wasmogelijkheden
  • Wifi in het restaurant
  • Wandeltochten
Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën