Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Halve dag

Tijdens deze wandeltour leert u waarom de bijnaam van Zanzibar ‘Spice Island’ is. Zanzibar was namelijk dé leverancier op het gebied van specerijen. Neem een kijkje bij enkele kleine boerderijen en kruidenplantages in het binnenland, waar diverse specerijen als nootmuskaat, vanille, peper, kardemon en kaneel al eeuwenlang worden verbouwd. Ook siergewassen, prachtige bloemen en tropische vruchten strelen het oog en zorgen voor de nodige kleur en geur.

 

Al wandelend worden uw smaakpapillen getest en uw reukvermogen op de proef gesteld. Onderwijl verhaalt de gids over de verschillende kruiden en hun vaak medische werking. Maar vlak het gebruik van specerijen in de keuken niet uit: u denkt zeker terug aan deze tour als u in weer in uw eigen keuken aan het kokkerellen bent.

 

Men leert u graag over de kruiden, planten en de verschillende vruchten die als medicijn worden ingezet. Het is een belangrijk onderdeel van de traditionele Zanzibarische ceremonies en worden volop gebruikt bij het bereiden van (lokale) maaltijden.

 

Historie vindt u tevens terug tijdens uw bezoek aan de Kidichi Persian Baths. Dit badhuis is in 1850 door sultan Seyyid Said gebouwd voor zijn Perzische vrouw Scherazade, kleindochter van de sjah van Perzië. De tijd heeft zijn tol geëist: zou u zich hier nog willen verfrissen na een inspannende dag?

 

Cultuur en natuur gaan hand in hand tijdens deze excursie, die letterlijk en figuurlijk een smaakvol aroma aan uw vakantie toevoegt.