Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Hele dag

Relaxen met de hoofdletter R. Stap aan boord van een originele dhow en geniet vanaf de eerste minuut. Het vissersdorpje Fumba, gelegen op ca. 30 minuten van Stonetown, is het ideale startpunt van uw boottocht die de hele dag zal duren. ‘Safety first’ en het programma van de dag zullen met u worden doorgenomen voordat u aan boord stapt van een lokaal gebouwd zeilschip, een dhow. De wind en zee nemen u mee naar Menai Bay.

 

De prachtige baai is beschermd natuurgebied en omvat enkele onbewoonde eilanden en zandplaten. De eilanden zijn thuishaven voor menig vogels; Menai Bay wordt bezocht door bultruggen en tuimelaars. Grote kans dat u tijdens uw tocht één van deze zeezoogdieren tegenkomt.

U geniet van het geluid van de golven, uw gedachten drijven met de wind mee en dan is het tijd om een duik te nemen in de turquoise zee. Voor een snorkeluitrusting is gezorgd, de zonneschermen worden klaargezet op een zandbank en u gaat het kleurrijke koraalrif van dichtbij bekijken. Ervaren snorkelgidsen wijzen u de mooiste plekjes, geven snorkelinstructies, begeleiden de beginnende snorkelaars en verstrekken opblaasbare snorkelvesten aan diegene die niet zo zeker is in zee: niemand hoeft aan boord te blijven.

 

Deze ontspannende inspanning vraagt om een zeevruchtenbuffetlunch; een smaakvolle onderbreking. Na de lunch kunt u mee met de ervaren bemanning op een originele ‘ngalawa’ of kano. Als het tij het toelaat en de wind staat in de goede richting wordt het anker uitgegooid in een verborgen lagune waar u kunt zwemmen, omgeven door weelderige mangrovebos.

Wie nog wat energie over heeft kan proberen een reuze baobabboom te beklimmen, maar uiteraard kunt u ook met beide benen op de grond blijven of van het uitnodigende water blijven genieten.

 

Helaas komt ook aan deze ontspannende dag een einde. De bemanning zal het zeil hijsen en u geniet relaxed de terugtocht naar Fumba.

 

Inclusief: snorkelmateriaal, lunch