Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Kwart dag

Vlakbij Manyara ligt het kleine dorp Mto Wa Mbu, startpunt voor een leuke fietsexcursie voor groot en klein. U fietst en geniet van de omgeving. De gids neemt het voortouw en geeft op tijd aan welke richting u op gaat. Parallel aan de weg is een fiets-/wandelpad zodat u relaxt kunt fietsen en niet op het overige verkeer hoeft te letten. 

 

De eerste stop is bij een rijstveld waar uw gids u uitleg geeft over de rijst die hier wordt verbouwd. Een mooi moment om even de voeten van de pedalen te halen. U fietst door naar de lokale markt; een kleurrijke afwisseling waar u voor allerhande producten terecht kunt. Van specerijen, groente en fruit tot keukengerei is hier te koop. Ook hier weet uw gids voldoende wetenswaardigheden te vertellen. Waarschijnlijk zult u wel eerst even moeten onderhandelen voordat u tot een koop kunt komen. Dit vinden de Tanzanianen alleen maar leuk, dus haal uw onderhandeltechnieken zeker uit de kast.

 

U vervolgt uw tocht door plantages waarvan de bananenplantages de grootste zijn. Wat fijn dat uw gids zoveel kennis van zaken heeft. Hij vertelt vol lof over over de verschillende plantages, maar ook tijdens de volgende stops die nog op het programma staan. Na de nodige kilometers maakt u een lunchstop om te genieten van verschillende lokale gerechten. Alles is het proeven waard, zeker na deze fietstocht.

Na de lunch stapt u weer op de pedalen voor de terugtocht. U kunt terugkijken op een leuke, leerzame fietstocht in de omgeving van Mto Wa Mbu.

 

Inclusief: huurfietsen, water en lokale lunch