Huacachina

Zandduinen bij Huacachina

Huacachina is een dorpje in de provincie Ica in het zuidwesten van Peru. Het dorp is omgeven door spectaculaire zandduinen. In het midden van het dorp ligt een meertje met palmbomen er omheen. Een heuse oase! Sandboarden en buggy rijden zijn dé activiteiten van deze plek. Maar u kunt er ook voor kiezen om lekker te ontspannen bij het meer.

 

 

De legende van Huacachina 

Volgens een legende is het meer van Huacachina ontstaan door spiegelscherven. Een prinses liep door de woestijn en keek in de spiegel om zichzelf te bewonderen. Toen ze in de spiegel ineens een man achter zich zag staan, liet ze de spiegel van schrik in stukken vallen. Ze zette het meteen op een lopen waarbij door haar wapperende mantel de zandduinen zijn ontstaan en de scherven zouden het huidige meer van Huacachina hebben gevormd.

 

Huacachina op de kaart

Arequipa ligt in het zuiden van Peru. De hoofdstad Lima ligt zo’n 1000 kilometer verwijderd van de op één na grootste stad in het land. Arequipa ligt hoog, circa 2325 meter boven zeeniveau. Het is aan te raden hier rustig aan te doen in verband met de ijle lucht. Opvallend is de grote uitgedoofde vulkaan Misti die achter de stad opdoemt. Het landschap wordt sowieso gedomineerd door vulkanen: El Chachani, El Misti en El Picchu Picchu rijzen op bij Arequipa.

In het historische centrum kunt u redelijk makkelijk uw weg vinden. Alle straten zijn volgens een blokkenplan aangelegd. Vanaf de Plaza de Armas loopt de nummering op. Buiten het historisch centrum is er een wirwar van straten, waar u makkelijk verdwaalt.

 

Het weer in Huacachina

In Huacachina is het het hele jaar door warm, tussen de 25 en 30 graden. Er valt nauwelijks regen.

 

Wat te doen in en rond Huacachina

Onze leukste tips om in Huacachina te doen hebben wij op een rij gezet.

 

1. Bezoek het meer van Huacachina

In Huacachina ligt een prachtig oasemeer omringd door palmbomen. Neem hier een verfrissende duik, of ga het meer verkennen op een waterfiets. Het is de perfecte plek om een dagje te ontspannen aan het water.

 

 

2. Sandbuggy en sandboarden

Door de woestijn scheuren met een sandbuggy (een soort jeep) en sandboarden (net zoiets als snowboarden, maar dan van een duin af) zijn de populairste excursies van Huacachina. Dit is de reden waarom zoveel toeristen naar deze plek komen. U sjeest in een buggy met hoge snelheid door de woestijn en over de duinen. Het is net alsof u in een achtbaan zit. Als u vervolgens boven op een duin bent aangekomen is het tijd om te sandboarden.  Op uw buik liggend op uw board, (of staand als u durft) glijdt u vervolgens met hoge snelheid recht naar beneden. Voordat u het weet staat u weer beneden aan de heuvel met een flinke dosis adrenaline in uw lijf. Heerlijk!

 

 

3. Kamperen in de woestijn

Kamperen in de woestijn is echt iets wat u gedaan moet hebben. De heldere hemel met duizenden schitterende sterren zal u niet snel vergeten. U rijdt eerst met een buggy de woestijn door, heuvel op heuvel af. U maakt wat fotostops en geniet van de zonsondergang over Huacachina. Als het merendeel van de toeristen terug naar Huacachina rijdt, trekt u nog verder de woestijn in, naar uw kampeerplek. Genietend van een uitgebreide barbecue onder een schitterende hemel brengt u de avond door waarna u voldaan uw tent in kruipt.

 

Hotel in Huacachina

Ons favoriete hotel in Huacachina:

Hosteria Suiza

Hosteria Suiza

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Huacachina
PERU-TITICACAMEER-MENSEN-2(2)
Voorbeeldreis Peru

Rondreis Peru: Peru Compleet

Lima - onbekende noorden, Trujillo, paleisruïnes - Chiclayo, tombes - Paracas Huacachina zandduinen - Nazcalijnen - Arequipa Colca Canyon Puno, Titicacameer - Cuzco - Heilige Vallei - trein richting Machu Picchu - Cuzco Lima

Trekking-Rainbow-Mountain_2_336438
Voorbeeldreis Peru

Rondreis Peru: Actief Peru

Lima Paracas - Islas Ballestas - Huacachina - oase in de woestijn - Nazca - vlucht over Nazca-lijnen - Arequipa - raften en mountainbiken - Chivay - Colca Canyon trekking - Puno - homestay Titicacameer - Cuzco - Rainbow Mountain - Incatrail - Cuzco - Lima

Oase-in-Huacachina
Voorbeeldreis Peru

Bouwsteen Peru: Zandduinen en Nazca-lijnen

Paracas, excursie naar de Islas Ballestas met zeeleeuwen en pinguïns > Huacachina, sandbuggytour > Nazca, vlucht over de Nazca-lijnen.